2017.12.21 14:40 Ziyad Ajaj Olvasottság: <100x
0

Ez még mindig nem az igazi

A Star Wars Episod VIII. : Az utolsó Jedik az eddigi legjobb Star Wars film vagy egy óriási csalódás? Be kell, hogy valljam én mind kettőt érzem a filmmel kapcsolatban.

A történet ott kezdődik, ahol az előzőrészben abba hagyták, Luke és Rey találkozik a szigeten, elkezdődik a kiképzés, közben az ellenállás az Első Rend ellen menekül, valamint Snoke próbál embert csinálni Kylo-ból. A filmben szinte az összes karakter érzelmileg labilis és ezzel dolgozik a film. Rey a szüleit kutatja közben Jedivé szeretne vállni, Kylo saját magának és Snokenak akar megfeleni, túl szeretné szárnyalni Darth Vadert illetve el engedné Han Solot a lelkiismeretéből. Luke érzelmessége már nem hat olyan erősen, kissé hisztisnek is tűnhet, de alapjába véve őtt is meg kell ismernünk ilyen szempontból is. Szóval a film nagyon érzelmes, de ez még szerintem jól is áll neki. Beszéljünk még a többi karakterről is. Leila hercegnő itt van és szerencsére itt van, Pou még mindig megy a feje után és próbál Han Solos lenni, Finn még mindig néger aki kikacsopja a biztonsági rendszereket és ennyi. A mellékszereplőknek szinte semmi jelentősége nincsen és ez nem lenne annyira baj, hogy ha a film fele nem rőluk szólt volna. Egy-egy mélyebb jelenetet folyamatosan megszakítottak 5 percenként teljesen túltolt értelmetlen, de minimum unalmas jelenetekkel. Szóval vagy keveset kellett volna megjeleníteni s filmben a mellékszereplőket vagy jobban kellett volna fejlődtetni őket úgy ahogy a főszereplőket. De amelyik karakter a legjobban zavart az Snoke. Még mindig nem tudunk róla semmit és ez most már nem rejtélyes, hanem már zavaró és ami mégzavaróbb az meg az, hogy amellett, hogy milyen képességei vannak milyen szerencsétlen ennek ellenére fontos szerepe van és szükség van rá. Amiben viszont a legjobban csalódtam az a fő fordulat.

Ez még mindig nem az igazi

!SPOILER ALERT!

Az a legkevesebb, hogy nincs olyan nagy a csavar, mint az ötödik részben. Ami zavart, hogy nem voltak elég bátrak a készítők, ahozz, hogy megcsinálják azt a fordulatot, amivel a az egész Star Wars mitológia átértékelődödik. Nem mossák össze a jó és a rossz oldalt, amellyel megszűnik a Jedi rend illetve a sötét oldal, pedig minden lehetőség adott hozzá. Még azzal is rávezettek minket, hogy Kylo megöli Snoke vezért és ezek után a készítők nem mossák el az oldalakat. Lehet mondani, hogy ez volt a nagy fordulat, de ez számomra csak bátortalanság volt. Azzal, hogy Rey nemet mondott Kylonak és nem lettek szövetségesek a két oldal minden eddiginél távolabb áll ezáltal egymástól és lehet mondani, hogy a film üzenete ez, hogy mindig van egy jó és egy rossz oldal, ami bevallom elég jó és elgondolkodtató, de sokkal nagyobb lett volna az igazság, ha azt mondják ki, hogy nincs jó meg rossz mert mindkettőben van jó és rossz dolog. Ez számomra egy bátortalan húzás volt és egy kihagyott ziccer, pedig ezáltal egy korszak alkotó filmet kaptunk volna, és az eddigi legjobb Star Warst.

!SPOILER VÉGE!

A számomra okozott csalódás illetve az apró hibbák ellenére egy jó filmnek tartom, viszont így már nem a legjobb Star Wars filmnek. A film látványa, harcai, hangjai elképsztőek voltak még mindig. A fő üzenet mellett még van pár üzenete a filmnek, pl. a háborúval kapcsolatban és a segítőkészségről. A film meg hemzseg a fordulatoktól. Igazán megindítő és érzelemes a film, jó karakter fejlődésekkel. Sajnos a poént tú erőltették. A hibák és a gyalódás ellenére azt, tudom mondani, hogy egy jó film ami túl szárnyalta a 7. részt, de csak azért, mert az a film gyakorlatilag egy remake egy fordulattal jó karakterekkel zéró üzenettel, viszont számomra ez a film sincs köszöné viszonyban az eredeti trilógiával szemben és sajnos vannak minőségbeli hasonlóságok az előzmény trilógiával kapcsolatban. Tényleg azt mondom, hogy jó film, de még mindig nem ez az a Star Wars film amire várunk, talán majd a 9.

10/9

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»

0