2017.12.22 16:01 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Folyamatosan alulmúlja önmagát

Jajj, ez a film… pedig annak idején elgondolkodtunk azon, hogy moziban nézzük meg (aztán mégis a Dunkirk és az új Pókember film javára döntöttünk, milyen jól tettük). Nemrég sikerült megnéznünk ezt a „remekművet”, de sajnos ezen nincs mit szépíteni: sejtettük, hogy egy marhaság lesz, de a kezdeti bénázásokat sikerült folyamatosan alulmúlnia. Pedig lehetett volna egy jó kis agykikapcsolós filmet is összehozni az alapfelállásból, de ez elúszott…

Persze lehetne jönni azzal, hogy annak idején a sorozat sem a művészi igényességének köszönhette népszerűségét, sokkal inkább a kidolgozott felsőtestek és női idomok (illetve az ezekről készített lassított felvételek) tömkelegének, amelyekből természetesen jelen film sem szenved hiányt, csak épp a lényeg maradt ki belőle: az értékelhető poénok, amiket meg ilyen címszóval kaptunk, azok inkább kínosak voltak, s abszolút nem viccesek. Pedig kezdetben még azt gondoltam, hogy egy remek kis agyzsibbasztó kikapcsolódás lesz, de aztán hamar elkezdtem unni az elcsépelt humor és a semmitmondó történet miatt. Egy idő után pedig még az alpáriságot is sikerül meghaladni, ékes példa erre a hullaházas „bújócska”. Dwayne Johnson és Zac Efron párosa számomra nem tudott működni, mindkét színészre erőteljesen jellemző a ripacskodás, de a Baywatchban már annyira elvetették a sulykot, hogy bosszantó volt látni. Az antagonistaként funkcionáló Priyanka Chopra karaktere faék egyszerűségű, mindezt csak egy valami tudta érdemben ellenpontozni: a CJ és Ronnie közti ügyetlen románc, amelynek a gagyisága legalább rejtett némi vicces momentumot. Ezek azonban apróságok az egész film ügyetlenkedéséhez képest, amelyet csak tetéz David Hasselhoff és Pamela Andreson erőltetett cameója, a vízi mentők munkájáról tett magasztos megnyilvánulások, s a folyamatos vita azon, hogy kinek mi a hatásköre.

Folyamatosan alulmúlja önmagát

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, nem számítottam kiemelkedő színészi alakításokra, sem bonyolult történetvezetésre, de az nagyon tud bosszantani, ha egy film a fő célkitűzéseit sem tudja teljesíteni: szórakoztatáshoz gyenge, ahhoz képest pedig elég hosszú is, emiatt a végére eléggé el is laposodik a történet, s már a poénok sem ülnek. Kicsit olyan, mint a magyar pártok a választások idején: keveset ígér, ám azt sem tartja be, vagy ha igen, akkor nagyon rosszul.

67 Baywatch  (2017)

akció | krimi | vígjáték

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két... több»

0