2018.08.01 02:06 Mayolika Olvasottság: <100x
2

Látszat: egy kamasz pokoljárása

Ajay Devgn miatt néztem meg a filmet, azt vettem észre, hogy mostanában jól választ filmszerepet. És nem is csalódtam. Azon kevés indiai filmek közé tartozik, amit egy ültő helyemben végignéztem, nem bírtam félbeszakítani, annyira érdekelt a vége. Krimiről lévén szó, a tartalmába nem nagyon megyek bele, a történet akár Európában is kezdődhetne. Szabályos bullying a történet katalizátora, a kamasz gyerekek pokoljárása. Csak nálunk talán több lenne azon a videón. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek elkezd viszketni a tenyere ettől a kamaszfiútól, és egy pillanatig sem sajnálkozik a történteken, hanem elkezd aggódni a családért. Egy nem akármilyen családért, mint később kiderül. Ami igazán különlegessé teszi ezt a filmet, az a család viselkedése, ahogy összezárnak, együttműködnek, és alávetik magukat az apa minden utasításának.

Ajay Devgn tökéletes a szerepre, erős a személyisége, karizmatikus, minden pillanatot ural, amelyikben látható. Láttam a telugu és a malayalam változatot is, mindkét filmben súlytalanabb az apa alakítója (főleg a telugu filmben), ettől aztán egyszerűen érdektelenné válik az egész fondorlatosság, amit művelnek. A kicsi lány szerepét is ebben a filmben oldották meg jól, a többiben idősebbek, márpedig nagyon fontos tényező a kislány védtelensége, és kicsinysége. Tabu nagyon jó választás volt a rendőrnő szerepére, a hideg kegyetlenséget, és reszkető félelmet egyszerre volt képes megjeleníteni.

Látszat: egy kamasz pokoljárása

Persze lenne mibe belekötni, mert például ugye megemlítették a híváslistát, de aztán a dologról többé nem esett szó, de jobb is, mert akkor nincs történet. És ugyan nekem több iskolám van a 4 eleminél, de voltak olyan jelenetek, amelyeket már nem tudtam időben hova tenni. Már több indiai filmben elhűltem azon, hogy milyen magától értetődő természetességgel rakják teli rendőri erőszakkal ezeket, és persze próbálom a hatáskeltés számlájára írni, de azért mégis. Egy kicsit sok volt belőle. Az valami hátborzongató, amikor az apa arra készíti fel a családot, hogy meg fogják verni a szülőket. És az anya bólint, mintha a világ legtermészetesebb mondatát hallotta volna. De remek film. Jó szívvel ajánlom a filmet, ha megnézik, jó történetet fognak látni, jó alakításokkal.

67 Látszat  (2015)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Vijay Salgaonkar egy kábeltévé társaság vezetőjeként boldog és kiegyensúlyozott családi légkörben él feleségével, Nadine-nal és két lányával egy távoli hegyvidéki... több»

2