2019.06.27 00:57 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Sok ember sokféleképpen keresgél magának filmeket, vannak, akik az aktuális megjelenések alapján, vannak, akik az online felületeket böngészik, és vannak olyanok (remélem, hogy azért elég sokan), akik itt, a mafab oldalán kutatnak fel filmeket, hisz a rengetegnél is több filmelemzés és véleményezés van itt fenn (ezért jómagam mindig is szeretni fogom ezt az oldalt)! Szeretek olyan filmeket választani, amiről vagy nincs tartalom, vagy alig van hozzászólás, hogy talán a csekélyke véleményemmel hátha tudok segíteni azoknak, akik szintén szeretnek halászni az ismeretlenben. Ezzel persze egyáltalán nem azt szeretném érzékeltetni bárkivel is, hogy efféle filmekről a véleményem biztos, hogy mindenkiével meg fog egyezni, hisz mindenki más-más mércével néz filmeket, és, ami nekem egyáltalán nem jön be bizonyos okok miatt, az azért másoknak még elnyerheti akár a tetszését is. E feltételek alapján találtam rá jelen filmecskére is, amit egyes helyeken Birodalmaknak fordítottak le.

Nos, mivel egyáltalán nem rettenek el az ismeretlen filmektől, ezért simán előfordulhat az is, hogy valami elképesztő filmélményhez lesz szerencsém, de sajnos ennek az ellentéte is legalább akkora százalékkal képviseli magát e képzeletbeli pakliban. Nálam jelen filmünk sajnos a kimondottan rossz filmek táborát fogja erősíteni. Pedig még a történetében benne lehetett volna a lehetőség, hogy legalább a középszint farvizén elevezgessen, de itt nem ez történt.

Először is a Realms, avagy Birodalmak egy amerikai-thaiföldi misztikus akció horrorfilm lenne, amiben elég kevés dolog volt működőképes. Először is a színészi alakítások messzemenően elmaradnak az átlagostól. Komolyan mondom, sokszor olyan irracionálisak a színészek cselekedetei, hogy többször erőt kellett vennem magamon, hogy ne kapcsoljam ki a lejátszás funkciót a film alatt (és azért ilyenbe már elég régen nem futottam bele). Egyszerűen nagyon amatőr volt e téren is a film, bár ez azért még egész sok helyen bebizonyosodik. Többek közt a technikai megjelenítésén. Értem én, hogy szinte tényleg aprópénzből hozták össze a produkciót, de ettől még azért oda lehetett volna figyelni a részletekre. De akkor is a két legbosszantóbb hiba a filmben az volt, hogy az előzetese alapján akár még egy jó kis film is lehetett volna (totál ismeretlen filmeknél azért az előzetest megtekintem), a másik pedig, hogy értem én, hogy mire akartak rámenni a történettel (bár annyira azért nem volt egyedi), de tudott volna szórakoztatni. Főleg abban a tudatban, hogy nem is egy faék egyszerűségű a történet, kicsit furfangos, kicsit csalóka és kicsit csavaros (de hát a kivitelezése alapján nálam leszerepelt).

Senkit nem riasztanék el a film megtekintésétől, de hogy nálam ez még a gyenge színvonalát sem éri el, az is biztos!

0