2019.08.07 21:08 Kóborló Olvasottság: 282x
0

Adod ide a szemedet

Kísérletező kedvem az új horrorfilmek iránt még mindig nem lankadt, ezért gondoltam, teszek egy próbát ezzel a filmmel (még akkor is, ha a legtöbb esetben pórul járok, dehát ízlések és pofonok).

A film története nem rossz, sőt még az előzetese megtekintése után is bizakodva ültem neki, hátha egy élvezhető, gótikus beütésű, démoni megszállásos, katedrálisban játszódó filmhez lesz szerencsém. Nos, nem mondom, hogy nézhetetlen volt, sokkal inkább "csak" egy gyenge film. Pedig, mint az előbb írtam, elég sok mindent "összelapátoltak" benne. De nézzük egyenként a dolgokat!

A film megpróbálja megidézni a 17. század kissé borúsabb képi világát, de ezt is csak részben sikerül neki, mert a színvilága túlságosan élénk ehhez, viszont hangulatban azért próbálkozik. Bár mondjuk nem tudom, hogy mennyire lehet próbálkozásnak nevezni azt, hogy ezt azzal akarták elérni, hogy a film szinte teljes játékidejét egy kolostorba helyezték. Sajnos elmarad az a fajta nyomasztó légkör is, amit elöljáróban nagyon is vártam. A történet eleinte még képes volt lekötni a figyelmemet, de valahogy a kétharmada felé már érződik e téren az izzadságszag, ezáltal sajnos az érdeklődésem is jelentősen csökkent a látottak iránt.

A technikai megvalósításokon sokszor nagyon is látszódik az olcsó felirat, de mivel egy alacsonyabb költségvetésű alkotásról van szó, ez még annyira nem is lenne hatalmas hiba, de amikor már olyan alapvető dolgoknál is a számítógép segítségét alkalmazzák, mint például egy szimpla tűz szimulációja... na, ott azért kissé lever a víz. És mindez a film első 10 percében már tetten érhető, tehát innentől kezdve sejtettem, hogy mi is fog rám várni a "komolyabb" speciális effektek terén.

A legtöbb karakter a filmben igazán gyenge, ezek mellett bármiféle minőségi színészi alakításra sem nagyon számítottam, és nem is hazudtolta meg magát a film e téren sem. Gyenge karakterek, gyenge alakítások. Az elején még feltűnik egy rövidke szerepre Michael Ironside, de ha azt mondom, hogy abban az 5 percében több színészi játékot láttam tőle, mint a film hátralévő ideje alatt az összes többi színésztől, akkor sem túloztam sokat.

Továbbá érdekes, hogy a film író és rendezőjének mintha valamiféle fétise volna az emberi szemekhez, és azon túl azok elvesztéséhez, hisz kimondottan kedvelte ezen testrészeknél a horrorelemek bevetését.

0