2019.08.11 21:51 Kóborló Olvasottság: 296x
1

Csavaros történet, ami a bőröd alá kúszik

Rengeteg pozitívumot olvastam már eddig erről az alkotásról, és szinte alig akadtam olyan kritikákra, ahol elmarasztalták volna, vagy negatívan értékelték volna a Netfix újabb egész estés filmjét, ezért hát finoman szólva is felkeltette az érdeklődésemet. Elöljáróban érdemes megemlíteni a film műfaját, mert nem gondolom, hogy annyira egyértelműen a horrorhoz sorolnám, bár tény, hogy néhol egyes jeleneteivel képes volt átlépni olyan határokat, amik akár fel is zaklathatják, vagy akár megbotránkoztathatják a film nézőit, de ettől függetlenül jómagam sokkal inkább sorolnám az erősebb pszichológiai thrillerek táborába megfelelő mennyiségű drámai szállal megfűszerezve.

A történet jó, sőt kimondottan jó! Képes volt végig lekötni a figyelmemet, pedig az a világ, ahova elkalauzoltak benne (a csellós zeneművészek világába), finoman szólva sem az én világom, mégsem éreztem a film történetét idegennek. Valószínűleg két igencsak fontos dolog miatt, az egyik, hogy sikerült a készítőknek egy olyan egyedi atmoszférát pluszban hozzáadniuk a történethez, ami kimondottan jól működött az egész film alatt. Mindezt pedig szépszámú csavarral fűszerezték még meg, ami szintén nagyon jót tett a filmnek. A másik olyan dolog pedig a színészi alakítások voltak. Elsősorban a két tehetséges csellós hölgy áll a történet középpontjában, és be kell, hogy valljam, mind az alakításuk, mind pedig a történetük, illetve, ahogy alakulnak majd az események, nem hittem, hogy bármely más szereplőnek lehet itt még fontos vagy jelentős szerepe (de ebben is rám cáfolt a film, illetve még igen sok mindenre a közel másfél órás játékideje alatt). Szóval kimondottan erős színészi játékot láthatunk majd a filmben.

Csavaros történet, ami a bőröd alá kúszik

Nem hemzseg mindenféle számítógépes effekttől, viszont ahol ezt megkövetelte a történet, ott kimondottan szépen teljesít. A helyszín választások kimondottan jól működtek a film alatt (a legtöbb jelenetet Kanadában és Kínában vették fel). Mégis elsősorban én inkább azt a fajta, kissé beteges meglepetésekben gazdag történetét emelném ki, ami miatt biztos, hogy sokáig élénken fog élni a végkifejlete az emlékeimben.

dráma | horror | thriller

Mikor a zenei tehetségnek számító, problémás Charlotte felkeresi Elizabeth-et, egykori iskolája jelenlegi sztárját, a két lány találkozása események olyan láncolatát indítja... több»

1