2020.01.08 17:57 Kóborló Olvasottság: <100x
0

A reflektorfejű lények támadása

Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mi fogott meg ennek a filmnek az előzetesében, mert hát azt már ott is lehetett érezni, hogy nem egy olyan alkotáshoz lesz szerencséje a nézőjének, ami minden horrorrajongó elvárásait ki tudja elégíteni. Viszont valamilyen ismeretlen okból néha kimondottan jólesik az olyan filmek megtekintése, mint eme alkotás. Ahol nem kell felállítanom semmiféle mércét a filmmel kapcsolatban. Ahol annyira alacsonyan van az a bizonyos horror ingerküszöböm, hogy ha csak egyetlen dolgot találok, ami tetszhet belőle, már nem elpocsékolt időként tekintek majd vissza rá, és hát be kell, hogy valljam, jelen filmünk pont megfelelt eme elvárásaimnak.

A Dark Light című, 2019-ben készített filmről szinte süt az olcsóság szaga, de ha belegondolok abba, hogy a nem túl sok amerikai színészt felvonultató produkcióért a grúz filmgyártás volt a felelős, akkor máris kapok egyfajta különlegességet, hisz annyi, de annyi horrorfilmmel a hátam mögött nem nagyon hiszem, hogy fel tudnék sorolni akár még egy grúz horrorfilmet. Mondjuk ez is hamar a feledés homályába fog veszni, hisz semmi kiemelkedő nem található benne.

A reflektorfejű lények támadása

Az alaptörténetét már jó párszor megfilmesítették, viszont annak örültem, hogy itt legalább nem egy szellemes vagy démoni megszállás alatti, isten háta mögötti ház kapja a központi szerepet, hanem egy ízig-vérig szörnyfilmet hoztak tető alá. Szóval a Dark Light egy szörnyes film lenne, de nem is akármilyen, mert hát efféle szörnyekkel még szinte egy igazi hardcorn horrorrajongó sem találkozott. Jómagam is elképedve álltam előtte és igen, még az én fejemen is átfutott, hogy talán a készítők lehet, hogy a trash irányába akarják elvinni eme lény/lények külsejével a filmjüket.

Viszont eme gondolatomat elég hamar elvettettem, mert hát a filmen lehet érezni, főleg elsősorban a hangulata miatt, hogy semmi efféle gondolatuk nem volt a készítőknek. Sokkal inkább próbáltak kreatívak lenni e téren, de sajnos a kreativitás nem mindig találkozik kimondottan jó horrorelemekkel (jelen esetben félelmetesnek ható szörnyekkel). Vagyis talán nem is ez a legnagyobb problematikája a filmnek, hanem sokkal inkább az, hogy hagyták veszni azt a tényt, hogy ha már egy ennyire kreatív lényeket vonultatnak fel, akkor illett volna egy-két percnél több háttértörténetet adni nekik. De mivel ez igencsak elmarad, valahová a középmezőnybe sorolnám a filmet, persze ha ezt a közepes átlagot nem szúrnák el a színészek, de mivel ritka gyenge színészi alakításokat láthatunk, két csillagnál többet nem érdemel a film.

45 Dark Light  (2019)

horror | sci-fi | thriller

Annie (Jessica Madsen) édesanyja halála után hazatér kislányával, Emily-vel (Opal Littleton) az isten háta mögötti családi házukba. Csakhogy megérkezésük után vérfagyasztó... több»

0