2020.02.22 21:41 indingo Olvasottság: 596x
1

Romantikus giccsparádé

A fiúknak 2 - Utóirat: Még mindig szeretlek a A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása. A filmet a Netflixtől kaptuk, a történet a ma oly divatos könyvadaptációból készült. A szerző az ázsiai felmenőkkel rendelkező amerikai írónő, Jenny Han. Szinte kizárólag trilógiákat ír; ha A fiúknak 2 elnyeri a nézők tetszését, jöhet a harmadik, befejező rész is.

A film véleményezése során nem lehet elmenni az első rész mellett, mert sok utalás van rá. A történet középpontjában a félénk ázsiai lány, Lara Jean és baráti társasága áll. A lány titkos, múltbéli szerelmesleveleit a kotnyeles húgocskája kipostázza a címzetteknek. Ekkor indul a bonyodalom, de – ahogy a tinifilmek legtöbbjében lenni szokott – a legvégén jól sül el a dolog, és Lara Jean szerelemre talál.

Romantikus giccsparádé

Innen folytatódik a második rész, amely túl sok izgalmat sajnos nem tartogatott. A szinkron például kifejezetten zavaróra sikeredett, és a karakterek is egytől egyig unalmasak. Nagyon erősen tolva van benne az esélyegyenlőség, hogy mindenki egyenlő. Van a filmben ázsiai és fekete karakter, meg persze elengedhetetlen a meleg barát is.

A film a tinikori, első szerelem mindennapjait mutatja be. A kezdeti fellángolás csillapodását, az előtérbe kerülő problémákat, az első veszekedéseket, féltékenységet, kikacsintások, illetve azt, amikor megrendül a bizalom a másikban. A családdal való viszony sokkal inkább háttérbe szorul, mint az első részben. Az apuka egyedül neveli három lányát, és az ő életébe is bekopogtat a szerelem, de ez a szál annyira érdektelen volt, hogy maguk a készítők is elfeledkeztek róla a film végére.

A "csendet" legtöbbször a felcsendülő, fülbemászó kellemes kis pop slágerek törték meg. Ami leginkább zavart, az a történet közhelyessége és, hogy nagyon mézes-mázas volt. Giccses gimis Valentin nap, tavaszi hóesés, amiben persze mindenki kabátot húz, de a főszereplőnek egy szál báli ruhában kell szaladgálnia. Az a rész tetszett a legjobban, amikor titkos üzeneteket írtak az égi lámpásokba, és a magasba engedték őket. Illetve azt hittem, hogy több mindent csempésznek bele a koreai kultúrából. A film elején még színpompás tradicionális koreai ruhákba bújnak a lányok, amit, mint megtudhattuk, hanboknak hívnak.

A filmről összességében elmondható, hogy az első rész után nekem kicsit csalódás volt. Nem volt benne  varázslat.

romantikus | vígjáték

Peter és Lara Jean kapcsolata épp a következő szintre lépne, azonban amikor megjelenik Jean egykori szerelme, minden a feje tetejére áll.    több»

1