2020.04.19 20:44 Danny99 Olvasottság: <100x
0

Hero to Zero

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A nagy sikerű Goal! trilógia második része pár évvel az első után játszódik. Santiago Munez a Newcastle sztárjává vált és – teljesítve az álmát – a Real Madridba igazolt. Munez madridi bemutatásával kezdődik a film, és az ő beilleszkedését(?) mutatja be.

Hero to Zero

A sztoriba üdvözítő változás történt, ugyanis valósághűvé vált. Az első részhez képest 180 fokos fordulatot vett a film stílusa. Az első irreális, hollywoodi, romantikus elemeket tartalmazó részt felváltotta egy realista karakterdráma. Ahogy az alcím mondja, Santiago az álmát éli, az élete tökéletes, legalábbis egy külső szemlélő számára. A való világ viszont ennél sokkalta árnyaltabb.

A szegény, visszahúzódó srácból egy nagyképű, önző focista lett. A Newcastle-i sztár státuszból lett egy a sok közül Madridban. Első meccsén kiállították, majd kirúgta az ügynökét, a barátnőjével összeveszett. Muneznek azt is meg kellett tanulnia, hogy Spanyolországban minden mozdulatát szemmel követi a sajtó, és beszámol mindenről. Ez vezetett a szakításához, és azután, hogy a testvérével is összeveszett, egyedül maradt Madridban élete egyik legnehezebb időszakában. Rá kellett jönnie, hogyha nem lesz újra az a srác, aki az első részben volt, elveszik örökre.

A film vége nyilván happy end, de valósághű marad, a záró jelenet elmenne egy foci meccsnek, vagy 30 for 30 szintű dokunak. Az első rész gyermekbetegségei a másodikban is megjelennek. Kuno Becker továbbra se meggyőző a szerepében, és a futball jelenetek, amikben szerepel, most sem a legerősebb jelenetei. A cameok most is sokat adnak hozzá a filmhez.

Sokat javult az első részhez képest, de még ez is tartalmazott bántó bakikat.

80 Góóól 2.  (2007)

dráma | sportfilm

Valóra vált a kis Santiago álma, profi focistaként az angol Newcastle United csapatát erõsíti. A Real Madrid érdeklõdni kezd iránta. Santiago el sem akarja hinni, hogy egy... több»

0