2020.05.27 12:06 Kóborló Olvasottság: 366x
1

Egyszerű, de élvezhető

A film megtekintése előtt egyedül csak annyit olvastam róla, hogy sok mindenben hasonlít a 2015-ben bemutatott Green Room című filmhez. Anno volt szerencsém a Green Roomhoz, és hiába kapta fel a kritika elég szépen azt a filmet, jómagam mégsem értékeltem volna közepes fölé. Tehát nem sok esélyt adtam előjáróban a Veteránkocsma című filmnek, de gondoltam, teszek vele egy próbát, és azt kell, hogy írjam, egyáltalán nem bántam meg.

Talán elsősorban a szereplőválogatása volt az, ami miatt azt éreztem, hogy képes lesz egy átlagos szint fölé emelkedni, és ebben nem is tévedtem. Stephen Lang, William Sadler és Fred Williamson finoman szólva sem fiatalok már, és talán már a karrierjük csúcspontjain is túl vannak, de itt kimondottan erősen hozzák azt a szerepet, amit a film története megkíván.

Egyszerű, de élvezhető

Apropó, a film történetét, mint már említettem, sok esetben a 2015-ös Green Room című filmhez hasonlítják, de nekem mégis egy másik film ugrott be a megtekintése során, méghozzá az 1976-os, John Carpenter készítette, A 13-as rendőrőrs ostroma című film. Tehát a története nem túl bonyolult, sőt azt is írhatnám, hogy végtelenül egyszerű, de a rendező Joe Begos mégis képes volt jó pár extra adalékot hozzápakolni ehhez, és így egy igencsak szórakoztató végeredményt kapunk.

Az egyik plusz adalék a kimondottan jól adagolt feszültség, ami kéz a kézben járt a film atmoszférájával. A félreértések elkerülése érdekében a Veteránkocsma nem egy félelmetes horror, sőt még horrornak sem nagyon nevezném, sokkal inkább egy ultra brutális akcióthrillernek, bár mondjuk a kimondottan véres és brutalitás megnyilvánulása miatt lehetne mégis a horror kategóriába is besorolni.

A képi világa is elég egyedi, bár az elmúlt időben egyre többször találkoztam azzal, hogy különféle szűrőket használnak a felvételek során, és ezeket a szétszűrőzött felvételeket vágják össze a film ritmusára. Mindehhez adnak még a képi világához egy elég erősen jelenlévő vöröses hatást, ami jól is áll neki, bár ezzel azért kissé tompítottak az erőszakossági megjelenésén. A zenei összeállítása is képes volt még egy kis extra adalékként szolgálni.

Mindent egybevéve egy kimondottan szórakoztató film lett, ami képes volt egyes jeleneteivel megidézni bennem a Carpenter klasszikusának számító A 13-as rendőrőrs ostromát is (ami azért igencsak nagy szó).

akció | horror

Egy csapat veterán megpróbál megvédeni egy fiatal kábítószerfüggőt drogdílerével szemben.

1