2021.05.19 20:47 Anti007 Olvasottság: 497x
3

Az utolsó tánc

Azt hiszem, a következő felhívás (amit híradóban szoktam hallani) most ide is illik: "Figyelem! A következő képek egyeseket nyugalmukban megzavarhatnak, felkavarók lehetnek".

Egy valós eseményeken alapuló fiktív történetet láthatunk, ami Mexikóba kalauzol minket, egészen pontosan 1901-be. Ha megnézi valaki a film előzetesét, el tudja dönteni, érdekelheti-e, mivel az első kockákból kiderül, hogy egy kosztümös, meleg szerelmi történetet láthatunk. Nem is akárhogy. Tehát esetleg akit sokkol, ha szeretkező férfiakat lát, vagy egymással szemben őszinte szerelmet, érzelmeket kinyilvánító pasikat, az bele se kezdjen! Akit viszont ez nem zavar, az egy erős szerelmi drámát kaphat szép, korhű képekkel.

Az utolsó tánc

A múlt század elején járunk, Mexikóban. A jóképű képviselő, Ignacio de la Torre (Alfonso Herrera) nősülni készül. A menyasszony, Amada (Mabel Cadena) az elnök lánya, aki boldogan megy bele a házasságba, hiszen tényleg nagyon jóképű pasit szemeltek ki neki. De sajnos Amada nem sejti, hogy leendő férje a saját neméhez vonzódik, így a boldog életre esélye sincs.

Ingnacio a karrierje miatt megy bele a házasságba, de őt is váratlanul éri, hogy pont az esküvő után talál rá a szerelem Evaristo (Emiliano Zurita) személyében. Illetve több befolyásos ember, akik titokban élik "perverzióikat", egy zárt klubba jár esténkét szórakozni. Egészen pontosan negyvenen vannak, de Ignacio magával viszi kedvesét, Evát, így lesznek negyvenegyen. Közben a magányos feleség is gyanakodni kezd, de azt a legvadabb álmaiban sem sejti, hogy a szerelmi háromszögben egy férfi a harmadik. Mikor szembesül férje kettős életével, elkeseredésében kegyetlen bosszút áll...

Tényleg nagyon jól mutatja be a film, milyen nehéz volt anno ez a kettős élet, főleg úgy, hogy az érzelmek nemtől függetlenül ugyanolyan erősek, őszinték. Ez a film biztos nem lesz a Netflix nézettségi toplistáján, de nem azért, mert nem jó. Egyszerűen a témája olyan, ami a mai napig tabunak számít... Aki viszont nyitott az ilyesmire, az egy szép kosztümös filmet kap, egy igazi szerelmi drámát.

Alfonso Herrera (Ignacio) kiváló színész, ezt már az Ördögűző című sorozatban is megmutatta (az atya szerepében). A többi karakter is rendben van, de igazán egyikőjüket sem fogjuk megkedvelni. Ignaciót a hűtlenség miatt, a feleséget, Amadát azért, ahogy kifordul magából, Eva pedig a csábító, de talán ő az, aki a legkevésbé tehet bármiről.

Egy őszinte, és legkevésbé sem szemérmes történet arról, hogyan ért véget a múlt század elején egy éjjel a bizonyos Negyvenegyek tánca.

dráma | életrajzi | történelmi

Mexikón hatalmas botrány söpört végig, miután a sajtó beszámolt egy rendőri razziáról, amely során egy olyan bált füleltek le, ahol a férfiak egy része nőnek volt öltözve. több»

3