2021.11.13 19:01 Artemisia Olvasottság: 1033x
9

Különösen szórakoztató

A Netflix első igazi gigaprodukciója egy fergeteges akciókalandot, egy könnyed szórakozást kínál, és a legjobb benne, hogy nem is akar ennél többnek látszani.

A film sztorija viszonylag egyszerű, ám rafinált, mert az országokon és kontinenseken átívelő cselekmény során mindig csavar egyet az aktuális felálláson, igyekszik meglepni a nézőt, elhitetni, hogy ismerjük az erőviszonyokat, hogy aztán kifordítsa magából az addigi leosztást. A túltolt fordulatokat a játékidő közepére persze már meghökkenés helyett csak sztoikus mosollyal nyugtázzuk, de a rendezőként és forgatókönyvíróként a film élén járó Rawson Marshall Thurber célja pontosan ez volt: szarkasztikusan parodizálja az akció- és kalandfilmek általános kliséit, amivel fantasztikusan építi a film imidzsét.

Különösen szórakoztató

Az igazi nagy dobás persze a szereplőgárda, melyben Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot ütős trióját sikerült megnyerni. Az ő szereplésük a produkció csúcsa, a közöttük lévő eszeveszett kémia és dinamika menti meg a filmet a "felejthető" feliratú címkétől. Dwayne Johnson és Ryan Reynolds közös komédiázása, illetve buddy movie sztorijuk egyszerűen fantasztikus, a közöttük lévő összhang tökéletes. Hozzájuk csatlakozik a pofátlanul kaján Gal Gadot, akinek alakítása még úgy is mindenkit levesz a lábáról, hogy látszik, ugyan élvezi a szerepet, de nem tette oda magát 100%-ban, zömében rutinból játszik, vagy a természetes színészi karizmája érvényesül.

Egyikük számára sem ez lesz életük alakítása, de hárman olyan jók együtt, hogy órákig is el lehetne nézni őket, és látszik, hogy maximálisan jól érezték magukat a film készítése közben.

A látványelemek, a különböző helyszínek váltogatása a fagyos orosz börtöntől, a nyüzsgő Rómán és napsütötte Balin át a dél-amerikai dzsungel mélyéig egy őrült hangulatot kölcsönöznek a filmnek, mellyel jól esik együtt sodródni.

Az akciójelenetek szintén a legváltozatosabb helyszíneken és környezetben zajlanak, hol egy James Bond-filmeket idéző, könnyed városi üldözésben találjuk magunk, hol egy rázós börtönlázadásba csöppenünk, hol egy yakuza-beütésű fegyvernepper páncéltermében vagyunk, míg máskor egy őrjöngő bikával találjuk magunkat egy arénában, vagy épp egy Indiana Jonesos kincskeresős, dzsungelben menekülős kalandban veszünk részt. Nagyrészt az akciójelentek is a humorfaktorra építenek, és épp ettől működnek olyan jól. Gal Gadot ilyen jellegű jelenetei a film legjobbjai, megjegyzendő, hogy Dwayne Johnsonnal jobban állnak egymásnak ellenségekként, mint társakként vagy egy párként.

A Különösen veszélyes bűnözőkről tehát elmondható, hogy az abszolút nem veszi komolyan magát, mindent a szórakoztatásnak rendel alá, és ha mi is így tekintjük, akkor egy igazán kellemes kikapcsolódásban lehet részünk.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Az Interpol világméretű hajszát hirdet a legkeresettebb tolvaj elfogására. Azonban amikor egy vakmerő rablás összehozza az FBI legjobb profilozóját és két rivális bűnözőt,... több»

9