2022.05.06 12:31 Mentislector Olvasottság: <100x
0

Isten megbocsát, én nem! (Spoiler)

Kezdjük ott a kritika írását, hogy a Bud Spencer és Terence Hill páros kiváló. Mindezek tudatában még sem lehetek elfogult velük kapcsolatban. Igyekszem minden filmet objektíven nézni, és ehhez hasonlóan kritikát írni. Ez az első film, amiben ez a páros feltűnt. A film sztoriját tekintve egy átlagos western-filmről van szó, kisebb humorral fűszerezve. A cselekmény kiszámítható, de nem veszt élvezeti értékéből. A szereplők megfelelő minőségben nyújtják mindazt, amit a vásznon szeretnénk látni. A filmet Amerikában és Spanyolországban forgatták. Képivilága ezáltal hiteles helyszíneket mutat be. A western-film tulajdonságait magában hordozza, bár elég ingerszegény a környezet, kevés ember, sivár sivatag stb. Olykor az operatőri munka is kifogásolható, de a film 1967-ben debütált, így elnézhetjük ezeket a bakikat. Egy 67-es filmhez képest a jelenetek rendben voltak. Összesítve pontszámban: 7/10

Érkezik egy vonat, amin az összes utas halott. Az emberek már nagyon várták ezt a szerelvényt. Egy ember maradt életben, de ő ijedtében elmenekült. Terence Hill egy kocsmában kártyázik. Nem hagyják neki, hogy elvigye az elnyert pénzt, így kocsmai verekedésbe keveredik, ahol hatalmas pofonok csattannak el. Szétverik az egész kocsmát. Bud Spencer is betéved ebbe a kocsmába, ahol nem akarták kiszolgálni, de tett róla, hogy ne így legyen. Terence Hillt keresi. Megtalálja, és mesél neki az MKNT vonaton történtekről, amin százezer dollárnyi arany volt. Egy Bill nevű alak tette, bár ez lehetetlennek tűnt, hiszen úgy tudták, hogy Bill halott. TH visszaemlékezik a történtekre. Anno, párbajra került sor közte és Bill között. Miután TH nyert, többször is az életére törtek. TH ellopta BS lovát, hogy előnyre tegyen szert. Találkozik Rose-zal, hogy kikérdezze Billről. TH pontot akar tenni az ügy végére, amit akkor befejezettnek hitt. Budot, Bill egyik emberét keresi. Megtalálja őt és csapatát. Követi őket, BS már a rejtekhelynél figyeli a csapatot. TH bemászik a rejtekhelyre, ahol csapdába esik. BS megmenti, megtalálják a rengeteg aranyat, amit el is lopnak. Bud Spencer és Terence Hill összeugrik. Bill bandája utoléri őket és visszaviszik őket a rejtekhelyre. Bill megvendégeli őket, vissza akarja kapni az aranyat. TH-t vízbe dobják, mert nem tud úszni, BS-t izzó vassal bélyegezik meg. TH elvezeti az aranyhoz Budot, ahol megszökik. Bill megtalálja TH-t, ez idő alatt BS is kiszabadul. Újabb párbajra kerül sor, de megjelenik Bud Spencer is. A végén mindenki elnyeri azt, amire szíve vágyott. Aranyat, bosszút, igazságszolgáltatást.

Isten megbocsát, én nem! (Spoiler)

western

Stevens és Bessy a 300 ezer dollár értékű aranyat elrabló Kegyetlen Billt és bandáját üldözi. A mulatságos és izgalmas kalandok során hatalmas pofonok csattannak, amit csak a... több»

0