2022.10.25 12:00 Emmersson Olvasottság: <100x
0

Nagy pénz, nagy gond

1963-ban kirabolták a Királyi Postavonatot. Csak négyen alkották az eredeti csapatot, de igen korán rájöttek, hogy olyan szakértelemnek vannak híján, mint a vonatvezetés vagy az elektromos jelzők megbabrálása. Mire beszervezték a megfelelő embereket, 10 fölé duzzadt a banda. A terv egyszerű volt, a kivitelezésbe is alig csúszott hiba.

Az öreg masiniszta és egy rosszul bekötött cső időveszteséget hozott, egy gyáva tag miatt pedig nyomok maradtak a búvóhelyül szolgáló tanyán. A zsákmány viszont hatalmas volt, ugyanis ünnepnap után csaptak le. A csoport vezetője meg is jegyezte, "Ez túl sok pénz... nem kellett volna az évszázad rablásának lennie!" Jó páran gyorsan lebuktak, mások feladták magukat.

Nagy pénz, nagy gond

A két részes minisorozat első epizódja a rablók szemszögéből, míg a második rész a rendőrség, de főleg Tommy Butler, a nyomozást átvevő vezető oldaláról mutatja be a történetet. Tommy Butler (Jim Broadbent) keménykezű, arrogáns, ugyanakkor szívós és türelmes nyomozó. Az embereitől a maximum felett követel, de távolságot tart tőlük, nem ereszkedik le hozzájuk. A személye nagyban járult hozzá a tagok begyűjtéséhez. Még a nyugdíjazását is visszautasította, mert "még dolga van, nem zárta le az ügyet". A filmből sajnos kihagytak érdekes momentumokat, mint egy zsáknyi csiszolatlan gyémánt vagy a 15 hónap után megszökött Ronald Biggs sorsa. Erről a múlt-kor oldalán olvashatunk bővebben. A sorozatot 50 évvel a rablás után mutatták be. A zsákmány átszámítva 2013-ban több mint 40 millió angol fontot tett volna ki.

dráma | életrajzi | krimi | történelmi

A minisorozat az 1963-as nagy vonatrablással foglalkozik - új szemszögből és az azóta szerzett ismeretek, ill. kutatási eredmények bemutatásával világítja meg egy másik... több»

0