2022.12.09 01:10 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Guy Ritchie megunhatatlan

Guy Ritchie és Jason Stathamnek nem ez az első közös produkciójuk, és mivel én mindegyik Statham filmet láttam, plusz Ritchie alkotásait is szeretem a kezdetektől kezdve, így én bátran kimerem jelenteni, hogy ez a legerősebb közös alkotásuk, számomra totál beszippantott a film. Azért, mert volt a film cselekményében mindig valami csavar, és én az ilyen típusú filmeket szó szerint zabálom, ilyen volt például anno a Nyolc tanú című film, amit ugyanúgy nagyon jó filmnek tartottam. Jason Stathamet nem kell bemutatni a nagyközönség előtt, de azért mostanság nem a jó film választásairól volt híres, de ez újra vissza tette a „felső polcok” egyikére, ami az akció/thriller vonalat illeti, míg Guy Ritchie számomra az egyik kult rendező, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff vagy épp a Sherlock Holmes filmek és sorolhatnánk, igaz, neki is volt Disney kitekintése is a pályájában, amit nem értek, de ezzel az alkotással visszatért a gyökereihez, amihez igazán ért. Maga a rendező mondjuk mostanság nem igen pihen, folyamatosan vannak új filmjei a palettán, de ez számomra kiemelkedik az elmúlt időszakból.

A filmről csak annyit, hogy Statham karaktere munkát vállal egy pénzszállító cégnél, a karaktere igen komor és kegyetlen, de ha azt nézzük, a film alatt szép lassan megismerjük a karakter ezen oldalait, hogy mit miért tesz és cselekszik. A rossz fiúk sem azonnal tűnnek fel, hanem ők is azért jó kis bemutatást és háttérsztorit kapna, így ki-ki tud kötődni a karakterekhez. Aztán a film nézői pedig eldöntik, hogy mennyire happy end a vége. A filmben az akciók jók és lüktető, plusz meglepetésemre Josh Hartnett is feltűnik a szereplők közt, ahogy Scott Eastwood is.

Guy Ritchie megunhatatlan

A film csak 16 -os besorolást kapott, ami azért meglepett, mert tele van erőszakkal, amit azért mostanság simán 18-as karikákkal szoktak ellátni. Aki szereti a jó akciót és a csavaros történeteket, azoknak nagyon is ajánlom, számomra nem egyszer megnézendő filmről van szó. Értékelésem szerint 8/10.

akció | krimi | thriller

H múltjáról szinte semmit sem tudnak kollégái és társai. A férfi egy készpénzt szállító teherató-társaságnál dolgozik Los Angelesben. H teljesen hideg és kimért... több»

1