Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Egy igazán dühös ember (2021)

Wrath of Man
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
25
Képek
6
Videók

Galéria (25)

Jason Statham
Austin Post
Guy Ritchie
Jason Statham
Jason Statham
Jason Statham
Jason Statham
Jason Statham

Videók (6)

 
CsakPozitívan   2022. 07. 27.

legújabb vélemény

1
A törésponton túl

Guy Ritchie, a brit fenegyerek olyan csavaros gengszterfilmekkel vált népszerűvé, mint A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső vagy éppen a Blöff. Ritchie rendezései többek egyszerű Tarantino-utánzatoknál (noha sok átfedés van a két mozititán stílusában). Míg a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban posztmodern műfajjátékként kezeli a gengszter-zsánert, addig Ritchie alkotásai "brit suttyóskodással" teszik egyedivé a lokalizált történeteket. Az Egy igazán dühös ember kissé mégis szakít ezekkel a hagyományokkal és jócskán visszavesz a humorból. Ritchie ugyan megtartotta filmjeinek gyakori főhősét, és ismét Jason Stathamre bízta, hogy vigye el a balhét, de a történetet ezúttal egy korábbi, 2004-es francia filmből kölcsönözte. Az Egy igazán dühös ember pedig a tengerentúli remake-ek szokásait követve nagyobb, látványosabb és könnyebben fogyasztható elődjénél. Statham beépített gengsztervezére, egy pénzszállító cég munkatársának adva ki magát, sző komplex tervet egy hatalmas rablás végrehajtására, csak éppen egy családi tragédia lehetőségét nem kalkulálta bele az egyenletbe. Az Egy igazán dühös ember kiváló, stílusos szórakozás az akció műfaj rajongóinak, de Ritchie karrierjébe is jelentős változást hozott.

 
Szilárd-Leo   2021. 05. 31.

a nap véleménye

2
Bosszúvágy 2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem ízig-vérig akciódús filmet látunk... A film története nagyon jó. A főszereplő egy pénzszállító cégnél dolgozik, de hiba csúszik, a fia meghal. És ő is. De a film nem ér véget, felépül a főhős, és a maffia segítségét kéri, hogy kiderítse, ki vagy kik. Így nagyon sokan meghalnak a filmben, hullanak, mint a legyek. Nagyon egyszerűnek tűnik a film, a cselekménye túl lett spilázva egy picit. De azért az év akciófilmjéről beszélek. Nagyon jó. Összességében kiváló. 1. akciódráma 8,9X.

 
HE7EDIK   2021. 06. 06.

2

Egy fordulatos, de a végére igen csak kiszámítható thriller egy mindig morcos Jason Stathammel. A pénzfutár munka nehézségeit és bonyodalmait már Antal Nimród is feldolgozta, ez ahhoz hasonlóan feszült és akciódús jelenetekre épít. Guy Ritchie egyedi... több»

 
Klauka89   2022. 01. 14.

2

Nálunk karácsonyfa-lebontás közben ment, nem volt valami maradandó élmény. Statham itt is összekeménykedte magát, nem volt rossz, de nekem a Szállító-szintet nem tudta hozni. Elég alap sztori, kár, hogy a szexi kicsi Eastwood tetszelgett a rosszfiú s... több»

 
Caravaggio1978   2021. 05. 29.

2
Már neki is abba kellene ezt hagynia

Ahogy telik az idő az ember felett, úgy el kellene gondolkodnia dolgokon... Vagy éppen az ember teljesen egy szemüvegben, azaz egy torzító tükörben nézi magát, és azt hiszi, hogy teljesen jó ez az egész? Nos, tudni kell befejezni a dolgokat, ha így folytatja, teljesen nevetségessé teszi a nevét ő is.

 
Képkockák   2021. 10. 08.

1
Guy Ritchie amerikai akar lenni

Guy Ritchie az angol maffia- és gengszterfilmek koronázatlan királya, amit igazán jól bizonyít az Úriemberek (Gentlemen, 2019) sikere is, valamint az évek során készített megannyi remek film. A Wrath of Man azonban egy teljesen új irány, egy moderneb... teljes kritika»

 
BRANTON   2021. 05. 28.

1
Wrath of Man, avagy GuyRitchie ledobott egy merőben más filmet véleményem szerint, mint amit megszokhattunk tőle

Rideg, komor, agyalós és kőkemény akcióthriller. Statham továbbra is jól tud durcásan nézni, de itt aztán végképp. Ezt a filmet talán a tavalyi, Netflixes Bronx c. zsarufilmhez tudnám hasonlítani. Angolul volt szerencsém nézni, elég szikár hangulatot tud hozzá kölcsönözni. A karakterek egytől-egyig rendben vannak. Az akció, ha van, kifejezetten profin van koreografálva, és brutálisan. Üt a film, Statham nagyon jó benne, ténylegesen elhiszed, hogy a szemével seggbe tud rúgni. Ugyan csekély a jó film ebben a szezonban, így nálam ez talán a legjobb film idén. Végre nincs teletolva valami BLM propagandával, agyalós, szikár és jó film. Ritchie előző filmje talán egy cseppnyivel jobban tetszett, talán a stílus miatt, de minőségben ez sem marad alább. 8,5/10

A film összbevétele 103 966 489 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 81 433 110 forintot termelt. A hazai mozik összesen 49 353 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Guy Ritchie első olyan filmje, melynek a cselekménye döntő részben az Egyesült Államokban játszódik.

(hp)
 

Lyne Renée és Jason Wong második közös filmje, melyet Guy Ritchie rendezett. Az első a 2019-es Úriemberek volt.

(hp)
 

A főszereplők közül Jason Statham, Laz Alfonso és Scott Eastwood is szerepelt a Halálos iramban franchise filmjeiben.

(hp)
 

A film női főszerepét eredetileg Sandra Bullock alakította volna.

(hp)
 

A filmben egy cameo szerep erejéig a népszerű amerikai énekes, Post Malone is feltűnik.

(hp)
 
... minden hibája ellenére szórakoztató darab és érdekes műfaji kísérlet, melyet bármikor oda lehet állítani a klasszikus elődök mellé. több»
 
Nem egy hivalkodó alkotással van dolgunk, amit így valószínűleg sokkal kevésbé fog a szívébe zárni a közönség (és akár a kritika), mint a korábbi Ritchie-darabokat, de amilyen magabiztos, kompetens és minden ízében hatásos mű lett az Egy igazán dühös ember, én csak emelni tudom a kalapomat. több»
 
Egy nagyon ügyes kézzel átírt cselekménnyel rendelkező, baromi jól megrendezett B-film, ami nem tudja elérni azt, hogy mi is ugyanolyan komolyan vegyük, mint amennyire ő komolyan veszi magát. több»