Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
28
Vélemények
25
Képek
5
Videók

Vélemények: Egy igazán dühös ember (2021)

 
kabel   2022. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Kompetens, majdnem a régi Guy Ritchie

Guy Ritchie nem tudom, mit csinál, néha olyan borzalmakon dolgozik mint az Aladin vagy az Arthur adaptáció, aztán visszatér a jó filmekhez. Ez a film a visszatérést képviseli, egy izgalmas, fordulatos, szépen felépített történetet kapunk, kicsit egyoldalú szereplőkkel és meglepő akciójelenetekkel.

 
Szilárd-Leo   2021. 05. 31.

a nap véleménye

2
Bosszúvágy 2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem ízig-vérig akciódús filmet látunk... A film története nagyon jó. A főszereplő egy pénzszállító cégnél dolgozik, de hiba csúszik, a fia meghal. És ő is. De a film nem ér véget, felépül a főhős, és a maffia segítségét kéri, hogy kiderítse, ki vagy kik. Így nagyon sokan meghalnak a filmben, hullanak, mint a legyek. Nagyon egyszerűnek tűnik a film, a cselekménye túl lett spilázva egy picit. De azért az év akciófilmjéről beszélek. Nagyon jó. Összességében kiváló. 1. akciódráma 8,9X.


 
HE7EDIK   2021. 06. 06.

2

Egy fordulatos, de a végére igen csak kiszámítható thriller egy mindig morcos Jason Stathammel. A pénzfutár munka nehézségeit és bonyodalmait már Antal Nimród is feldolgozta, ez ahhoz hasonlóan feszült és akciódús jelenetekre épít. Guy Ritchie egyedi... több»

 
Klauka89   2022. 01. 14.

2

Nálunk karácsonyfa-lebontás közben ment, nem volt valami maradandó élmény. Statham itt is összekeménykedte magát, nem volt rossz, de nekem a Szállító-szintet nem tudta hozni. Elég alap sztori, kár, hogy a szexi kicsi Eastwood tetszelgett a rosszfiú s... több»

 
Caravaggio1978   2021. 05. 29.

2
Már neki is abba kellene ezt hagynia

Ahogy telik az idő az ember felett, úgy el kellene gondolkodnia dolgokon... Vagy éppen az ember teljesen egy szemüvegben, azaz egy torzító tükörben nézi magát, és azt hiszi, hogy teljesen jó ez az egész? Nos, tudni kell befejezni a dolgokat, ha így folytatja, teljesen nevetségessé teszi a nevét ő is.

 
BRANTON   2021. 05. 28.

1
Wrath of Man, avagy GuyRitchie ledobott egy merőben más filmet véleményem szerint, mint amit megszokhattunk tőle

Rideg, komor, agyalós és kőkemény akcióthriller. Statham továbbra is jól tud durcásan nézni, de itt aztán végképp. Ezt a filmet talán a tavalyi, Netflixes Bronx c. zsarufilmhez tudnám hasonlítani. Angolul volt szerencsém nézni, elég szikár hangulatot tud hozzá kölcsönözni. A karakterek egytől-egyig rendben vannak. Az akció, ha van, kifejezetten profin van koreografálva, és brutálisan. Üt a film, Statham nagyon jó benne, ténylegesen elhiszed, hogy a szemével seggbe tud rúgni. Ugyan csekély a jó film ebben a szezonban, így nálam ez talán a legjobb film idén. Végre nincs teletolva valami BLM propagandával, agyalós, szikár és jó film. Ritchie előző filmje talán egy cseppnyivel jobban tetszett, talán a stílus miatt, de minőségben ez sem marad alább. 8,5/10

 
Képkockák   2021. 10. 08.

1
Guy Ritchie amerikai akar lenni

Guy Ritchie az angol maffia- és gengszterfilmek koronázatlan királya, amit igazán jól bizonyít az Úriemberek (Gentlemen, 2019) sikere is, valamint az évek során készített megannyi remek film. A Wrath of Man azonban egy teljesen új irány, egy moderneb... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 06. 20.

1

Számomra talán Scott Eastwood okozta a legnagyobb meglepetést, színészkedett, jól színészkedett. Jól állt neki a kemény, önző figura szerep. Stathamnek igazából nem kellett megerőltetnie magát különösebben, neki ezek a figurák mennek a legjobban, kom... több»

 
elekm90   2021. 06. 18.

2

Jó kis akciókrimi Guy Ritchie új filmje, bár nem kell tőle semmi eget rengetőt várni. Az is kétségtelen, hogy a rendezésen (bár nincs vele gond) és a hangulaton egyáltalán nem látszik a rendező keze nyoma. A nyitójelenet egyből a képernyő elé szegeze... több»

 
Harper   2022. 02. 07.

1
Nem tipikus Guy Ritchie-film

Guy Ritchie nagyon jellegzetes filmeket készít, keze munkája azonnal felismerhető. Ám az Egy igazán dühös ember nem tipikus Guy Ritchie-film. Alig kapunk a fekete humorból, kevés a fanyar helyzetkomikum és minimális az abszurditás is. Ellenben látványos az egész, jók a karakterek, izgalmas az alapsztori és nagyot megy Jason Statham is a főszerepben. Nekem bejött az is, hogy a cselekmény folyton ugrál az időben, így lassan, fokozatosan ismerjük meg a legfőbb karaktert, akit egyszerűen csak "H"-nek hívnak a filmben (Jason Statham). Értékelésem: erős 70%.

 
sptt   2022. 07. 21.

0

Nagyon jól, izgalmasan kezdődő akciófilm, az időbeli ugrások ezúttal kivételesen nem elvesznek, hanem hozzáadnak a filmhez. Később viszont az akciójelenetek a film cselekményére negatív hatással vannak, gyakorlatilag a forgatókönyv megszűnik létezni.... több»

 
Alexa   2022. 01. 08.

0

Guy Ritchie-től én többet vártam, de maga a film akciódús, és Statham is hozza a megszokott formáját. Sajnos a történet maga semmi egyedit nem mutat fel, az alapsztorik kliséje... a kivitelezés viszont minőségi. De mivel a cselekmény semmi meghökkent... több»

 
Artúr   2022. 01. 04.

0
Csak a lényeg

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tömör, erős, impulzív és egyszerű. Guy Ritchie, Jason Statham, bankrablás, bunyó, masszív diszkussziók, ebből az egyenletből nem jöhetett ki más, csak egy szórakoztató vérbeli akciómozi. Mindenkinek ajánlom 2021 egyik üdvöskéjét, ezt a garantált szórakozást biztosító filmet. Ha nagyon mély dolgokat szeretnék találni ebben a filmben, az véléhetően nehezen menne. Persze az alapcselekmény velős emberi érzelmeken alapul, azért a film zsenialitását inkább az a technika adja, amely több oldalról világít meg egy adott eseményt. Illetve foglalkozik olyan kérdéskörrel, amely szociológiai ténykérdés és probléma a 21. század amerikai hétköznapjaiban. Érdekes és elgondolkodtató az a pár emberi dilemma, amely bűnelkövetési motivációkhoz vezeti a fő/mellékszereplőket. Izgalmas, hogy ebben a filmben a mellékszereplők háttérsztorija kidolgozottabb, mint a főhősé. Így a film nem lett túl hosszú, nézhető, ugyanakkor egyszerre úgy is érezzük, hogy minden összeállt. Ha létezik olyan, hogy álfőszereplő a filmművészetben, akkor jelen esetben mindenképpen erről van szó.

 
uniterra   2021. 05. 29.

0

Guy Ritchie hozta a formáját. Jól töltötte ki az eleje és a kiszámítható vég közötti űrt. Ebben a témában már nem lehet újat mutatni.

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 06. 27.

3
Egyértelmű siker

A történetet nem is igazán lehet kiemelni, csak szimplán jó volt, leginkább a hangulata tetszett, együtt érezhettük a bosszúvágyat. Scott Eastwood szuperül alakította az önző szemétládát, Jason Stathamnak pedig nem igazán kellett mit csinálnia, csak a szokásos megjelenését hoznia, azt hozta is. Az akciójelenetek szuperek voltak, semmi kivetnivalót nem lehet a filmben találni.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 05. 29.

0
Ez nem Guy Ritchie...

Mintha nem is Guy Ritchie rendezte volna a filmet. Nem sok hasonlóságot véltem felfedezni az előző filmjeihez képest. A vágások és a karakterek sem hozták az elvártat. Egy sokkal jobb filmre számítottam az előzetes alapján. :O

 
CsakPozitívan   2022. 07. 27.

1
A törésponton túl

Guy Ritchie, a brit fenegyerek olyan csavaros gengszterfilmekkel vált népszerűvé, mint A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső vagy éppen a Blöff. Ritchie rendezései többek egyszerű Tarantino-utánzatoknál (noha sok átfedés van a két mozititán stílusában). Míg a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban posztmodern műfajjátékként kezeli a gengszter-zsánert, addig Ritchie alkotásai "brit suttyóskodással" teszik egyedivé a lokalizált történeteket. Az Egy igazán dühös ember kissé mégis szakít ezekkel a hagyományokkal és jócskán visszavesz a humorból. Ritchie ugyan megtartotta filmjeinek gyakori főhősét, és ismét Jason Stathamre bízta, hogy vigye el a balhét, de a történetet ezúttal egy korábbi, 2004-es francia filmből kölcsönözte. Az Egy igazán dühös ember pedig a tengerentúli remake-ek szokásait követve nagyobb, látványosabb és könnyebben fogyasztható elődjénél. Statham beépített gengsztervezére, egy pénzszállító cég munkatársának adva ki magát, sző komplex tervet egy hatalmas rablás végrehajtására, csak éppen egy családi tragédia lehetőségét nem kalkulálta bele az egyenletbe. Az Egy igazán dühös ember kiváló, stílusos szórakozás az akció műfaj rajongóinak, de Ritchie karrierjébe is jelentős változást hozott.

 
Fikatours_blogger   2021. 12. 28.

1
Egy igazán profi alkotás

Ez a film eklatáns példája annak, hogy nem feltétlenül kell újat kitalálnod. Ha betartod a szakma alapvető szabályait, alkothatsz mesterművet. (Még az egyarcú Statham papa főszereplésével is.)

 
Di Canio   2022. 01. 04.

0

Egész jó film, bár már láttam jó pár hasonlót, a vége meg nagyon sablonos.

 
Tanovszky   2021. 12. 28.

0
Végre egy jó akciókrimi

Ebben a műfajban nehéz eredetit alkotni, igazából itt sem sikerült, hiszen ez a 2004-es francia Le Convoyeur remake-je, amit bevallom, nem láttam még. Ennek ellenére ez egy teljesen jó akciófilm. Semmit nem tudtam róla, úgy ültem le megnézni, és szerintem jobban jártam így. Nem nagyon szeretem a nemlineáris történetvezetést, mert többnyire indokolatlanul, öncélúan használják az időbeli ugrásokat. Itt viszont kimondottan hozzáadott az élményhez, hogy folyamatosan derülnek ki a dolgok. Az elején még semmit nem tudni, aztán még a vége is tartogat meglepetéseket. Az is tetszett, hogy nem finomkodnak, nem sajnálják a szereplőket egyik oldalon sem. Ez egy régi vágású akciókrimi a javából. Egy percre sem untat, minden jelenet a helyén, szórakoztató párbeszédek, végig izgalmas az egész. Rég láttunk már ilyet.

 
zoltyah   2021. 07. 31.

0

Guy jó kis filmet gyurmázott össze, de semmi több...

 
Torres9   2021. 05. 12.

3
Jason Statham és Guy Ritchie negyedszer, de minek? (Wrath of Man kritika)

Guy Ritchie és Jason Statham újra együtt forgatott. Ami azonban a trailer alapján egy izgalmas heist movie-nak ígérkezett, az végül egy közepesen izgalmas heist movie lett, nagyon közepes tálalásban. Ritchie volt már ennél ezerszer jobb is, Statham p... teljes kritika»

1
 
Lalee19   2022. 03. 29.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Statham még sosem volt ennyire kemény. Annyira átjön a róla sugárzott feszültség, hogy az ember maga is feszülten ül a tévé előtt és feszeng a történeten, mert várja, hogy kirobbanjon valami. A történetmesélés módja amolyan tarantinósan epizódszerű.... több»

 
roben2112   2022. 02. 07.

0
Egy kis esti szórakozás

Tipikus Jason Statham-film, egyestés, igazi, popcornos akciómozi. Nem kell tőle nagy durranást várni, de pont elég is az, amit ad ez a film. Nem mondható Guy Richie erős filmjei közé, de teljesen rendben volt a maga kategóriájában. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Drawen H.   2021. 07. 02.

1
Ok megbosszulós..

De hová tűnt Damon Hill?----Hová tűnt Guy Ritchie? Amúgy egész jó, de egy "Európai válasz Tarantinora" azért kicsit több kellene sztem.

 
Sebes Gábor   2021. 06. 02.

0
Sajnálatos

Guy Ritchie összes filmjét láttam. Kultikusak. Ez semmi. Aki másfél órán át rutin akciójeleneteket akar látni Jason Statham zordon arcával (akit egyébként én nagyon kedvelek, dettó minden filmjét láttam), az nézze végig, profi. Aztán slussz. Nagyon gyenge forgatókönyv sablonos történettel, még sablonosabb alakításokkal. Persze meg lehet nézni.

 
Péter Fazekas   2022. 02. 27.

0

Jobbra számítottam, de nem volt rossz.

 
Milan391349   2022. 01. 03.

0

Nálam a legjobb Statham-film (mondom ezt úgy, hogy egy másikban még szerepeltem is. :D).