2021.10.08 15:37 Képkockák Olvasottság: 183x
1

Guy Ritchie amerikai akar lenni

Guy Ritchie az angol maffia- és gengszterfilmek koronázatlan királya, amit igazán jól bizonyít az Úriemberek (Gentlemen, 2019) sikere is, valamint az évek során készített megannyi remek film. A Wrath of Man azonban egy teljesen új irány, egy modernebb, amerikaibb stílusú, egyszerű akció, tipikus heist film.

Egy Guy Ritchie film esetén sosem jött fel a kérdés, azonban most meg kell kérdezni: „Jó ez az irány?”. Úgy érződik, hogy a film csak egy töltelék két valódi, egyedi alkotás között. Jason Statham a tipikus sejtelmes, egy emberes hadsereg, mint megannyi filmben. A probléma nem is feltétlenül ez, hanem az, hogy a lépcsőzetes felépítésen kívül nincsen semmi egyedi az egész film alatt.

Guy Ritchie amerikai akar lenni

Bár a vonós zene a film nagy részében, Johnny Cash zenéje (aminek reméltem, hogy az a bizonyos mondata is elhangzik) és Holt McCallany szereplése is üde színfolt, sok más maradandó dolgot azonban nem tudnék mondani. A lépcsőzetes felépítés kifejezetten vontatottá teszi a filmet, valamint Post Malone szereplése is eléggé izzadtságszagú. Mindazonáltal a színészek terén még illik megemlíteni Jeffrey Donovant, aki nélkül a mérleg elbillenne, és nem lenne kit említeni a „rossz” oldalon, mint jó alakítás.

Összességében Guy Ritchie leggyengébbjei között lehet említeni a filmet, mely túl amerikai, túl egyszerű az eddigi alkotásaihoz képest. Továbbá hiányoltam a kifinomult stílust is, amit a túlzott modernizáció pótolt. Amennyiben egy jól felépített, izgalmas akciófilmet akarsz nézni, ami a filmes kultusz része… nézd meg a Blöfföt, ezt pedig hagyd egy olyan alkalomra, amikor épp nem tudod, mit nézz! Hasonló alkotás a Gengszterzsaruk, a kettő közül inkább azt ajánlom megtekintésre.

akció | krimi | thriller

H múltjáról szinte semmit sem tudnak kollégái és társai. A férfi egy készpénzt szállító teherató-társaságnál dolgozik Los Angelesben. H teljesen hideg és kimért... több»

1