79% 413 szavazat
A biztonság záloga

A biztonság záloga

Safe
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
27
Szereplők (27)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Jerico  

FILMINFÓ

Luke, a harcművész kisstílű viadalokon próbál pénzt keresni, ám egy alkalommal elveszít egy megbundázott meccset, amivel óriási kárt okoz az orosz maffiának. Ezt nem hagyják szó nélkül, és bosszúból lemészárolják Luke családját. Az elkesereett férfi élete minden célját elveszeti, mígnem… Több


Rendező: Boaz Yakin
Író: Boaz Yakin
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2012.05.03.
 
2023.08.25 Jerico

legújabb vélemény

Megunhatatlan kedvenc az akciófilmek között

Megunhatatlan nagy kedvenc nálam Boaz Yakin 2012-es rendezése, A biztonság záloga, mely eredetileg a rövid, tömör és velős Safe címet kapta a készítőktől. Vagy tucatszor láttam, legutóbb tegnap este (majd feltűnt, hogy itt még nem is írtam a filmről). A sztori fő karaktere Luke Wright (Jason Statham), korábbi rendőr és bukott, önpusztító fazon (like me), aki éppen kinyírná magát lecsúszott helyzete miatt (mert elvesztette családját, karrierjét egy megbundázott bokszmeccs miatt), amikor belekeveredik egy kínai kislány üldözésébe. A kamaszt a kínai és az orosz maffia is el akarja kapni, mert a fejében van egy csomó infó a maffiákról. Autistaként őt használták fontos adatok őrzésére. Luke persze védelmébe veszi, és onnantól egyszerre harcol a két említett maffiával, plusz a nyomában loholó volt rendőrtársaival is, akik különösen utálják. Rengeteg a színvonalas bunyó és üldözéses scene. A forgatáskor csak 45 éves Statham óriási verekedésekkel nyűgözi le azokat, akik szeretik a stílusát. A legjobb akciófilmek egyike. Értékelésem: 90%.

1
 

Szegény Statham, nem tud olyat, amire egy-két nap múlva emlékeznénk. Színésznek gyenge, harcművésznek közepes... A filmjei sablonosak, egysíkúak. A Mestergyilkos is a szakma megcsúfolása volt, Bronson ezerszer jobban hozta a karaktert. Ja, ez a film? Semmi, szépen becsomagolva.

0
 
2018.08.04 indingo

Statham a szokásos karaktert hozza, ami nekem már egy kicsit unalmas. A története nem rossz, bár nem túl egyedi, kicsit kiszámítható.

0
 
2015.05.12 hejnekem

Egy tipikus Jason Statham film, amit valaki vagy szeret vagy nem. Kicsit unalmas, hogy minden filmje ugyanolyan, de ha valaki tudni akarja a film előtt, hogy mire számíthat, és nem akar csalódni, akkor nézze meg. Én nagyon szimpatikusnak találom a főszereplőt, de azért örülnék neki ha kicsit változatosabbak lennének a filmjei.

0
 
2017.11.09 edessszilvia

A Szállító részeihez hasonlóan A biztonság záloga is egy nagyon mozgalmas és fordulatos akció, ahol megfellelő helyet kap a humor és a látványos jelenetek.

0

A film összbevétele 40 346 186 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmben hetvenkilencen halnak meg, ebből harminccal Statham végez.Szerző: Képkockák

#2
 

Boaz Yakin korábban elkészítette a Nagydumás kiscsajok c. filmet, amiben szintén egy zavaros életű felnőtt barátkozik össze egy okos gyerekkel.Szerző: kázsé

#3
 

A polgármester háza valójában a Pennsylvániabeli Bloomfield birtokon van.Szerző: kázsé

#4
 

A jelenetet, mikor menekülés közben feljönnek a metróból, az East Broadway és a Rutger Street sarkán vették fel.Szerző: kázsé

#5