2023.06.11 14:29 Emmersson Olvasottság: <100x
0

Egyszer régen Isten ellen fellázadt egy angyal, de elbukott. A mellette harcoló angyalok nem követték tovább, inkább a Földön élvezték az életet. Gyermekeik – kiket emberi anya szült meg – lettek a nephilimek. Az ő történetük ez, vagyis inkább egy nephilimé, a Feloldozóé.

Aaron csendes, rendes fiatal srác. Nevelőszüleivel jó a kapcsolata, autista mostohatestvérével még a szüleinél is jobban megtalálja a közös hangot. Mikor betölti a tizennyolcat, nem bulit rendez, hanem otthon ünnepelne, csakhogy furcsán kezdi érezni magát, azt hallucinálja, hogy a kutyája beszél hozzá, ő pedig azt hiszi, hogy megbolondult. Másnapra javul a helyzet, már csak Gabriel szól hozzá, ami erősen szokatlan egy ebtől.

Később megtámadják a házukat és menekülnie kell. Szárnyas emberek, a Hatalmasok próbálják megölni. Semmit sem ért a dologból, amíg össze nem fut egy hobóval. Ő rávilágít a hihetetlenre, miszerint Aaron egy nephilim, vagyis félig ember, félig angyal. Persze ezt nehéz befogadnia, így elhajtja a csövest. Kiderül, az égi erők harcában fontos szerepet szántak neki. Hamarosan jelentkeznek különös, új képességei is, de ő hallani sem akar az egészről. Hiszen végre rendben az élete, szerető családja van és csinos barátnőre lelt.

De miután többen üldözni kezdik, valamint néhányan segítenek neki, kibontakozik a történet, melyben egy prófécia kapcsán jut szerep Aaronnak. Ő a Feloldozó, aki a bukott angyalokat újra a Mennybe segítheti. Egy hatrészes minisorozatnak megfelelő háromrészes filmben izgulhatunk Aaronért és az emberiségért. Ha ez a sorozat ma készülne, egy sokkal látványosabb képi világot kapnánk. Az értékelésemnél épp ezért szempont volt, hogy másfél évtizede forgatták. Ajánlom.

0