2023.12.22 23:28 fankbringa Olvasottság: 533x
1

Waterstar

Aquaman, a vizek rocksztárja ismét előveszi szigonyát, hogy legyőzze a gonoszt, aki még fel sem támadt, de már pusztítja a világot. Egy rockballadára vonul be, mint egy Disney musicalben. Azt hittem, még az előzetes megy, de kiderült, hogy ez már a film. Kicsit megrémültem, hogy hogyan tovább, de a szigony segített fókuszálni és bekapcsolódni a sodrásba.

Mindjárt ki is emelnék két pozitívumot a filmből:

Waterstar

Ez egy szuperhősös film, ami a 15–25 éves korosztálynak szól. Sajnos ritka az ilyen. Valahogy mindig mellélőnek. Most viszont eltalálta a korosztályt.

A másik, hogy a látvány és a lendület végigvisz úgy a filmen, hogy egy fél percet sem lehet unatkozni.

Sokat töprengtem, hogy mit érdemel a film, mert sok került a pozitív és negatív oldalra is, de végül megkapta a 4 csillagot. Látványos, szépen megrajzolt, nagyszerű színészekkel, élvezhető, és végig a maximumot nyújtja a nézőnek.

Nézzük az árnyoldalát. A film folyamatosan hullámzik a teljesen elborult gyerekes agymenés és a komoly tartalom között. Olyan, mint egy vízi hullámvasút. Időnként képen töröl lent egy hullám, hogy jobban tudd élvezni a magasságokat. A párbeszédekben és a történetben is megmarad ez a hullámzás, mintha Atlantisz felé közelítenénk egy kisebb viharban a csónakban ülve. Időnként felemelő, időnként rémisztő.

A szuperhősös filmekre jellemzően itt mindenki maximálisan tökéletesen néz ki, és mindenkin olyan szűk ruha van, hogy egy örökkévalóság lehet pisilni benne. Főleg Nicole Kidman lepett meg a hamvas fehér bőrével. Nem tudtam eldönteni, hogy egy MI rajzolta bele a filmbe, vagy tényleg eljátszotta a szerepet, és egy kicsit retusálták.

Ha eltekintünk attól az értelmetlen katyvasztól, amit összehoztak nekünk az írók és rendezők, egész szórakoztató. Még Jason Momoa is megerőlteti magát, és kiprésel magából valamennyi humort. Bár az arcjátéka alapján sosem tudtam eldönteni, hogy most komolyan gondolja-e, vagy csak ugrat. Ókori szoborként sétálgat a vásznon, kemény, mint a kő és kb. annyira változatos is. Ez a szoborszerű viselkedés valami járvány lehet a filmben, mert minden valamire való szereplő rettenthetetlen kősziklaként adta elő magát. Nem csodálom, hogy a történet szerint az emberek nem szeretik őket. Elég nehéz beleszeretni egy szoborba, amivel minden közeli találkozás fájdalmas.

DC-történethez képest kifejezetten vidám és könnyed hangvételű. A mély és drámai vonalhoz vagyok szokva, így meglepett a váltás. Bizony, ráfért már a DC világra egy kis hangulatváltás, mert az utóbbi kísérletek mind elbuktak nálam. Nagy plusz a filmkészítőknek, hogy hajlandóak voltak 3D-ben leforgatni, hogy megnézhessem az IMAX teremben. Nem hozott semmilyen kiemelkedő 3D élményt, de sokat segített, hogy a kiváló látvány nagyobb hangsúlyt kapjon, és szemet hunyjak az idegesítő részek fölött.

A filmben nagyon sokszor hangzik el a globális felmelegedés és a környezetpusztítás. Egy csoda szép érzékenyítő film lett a vége, amivel a kiskorúakat lehet riogatni, hogy mire felnőnek, már nem lesz lakható a bolygó, mert belehalnak valamibe, amit Apuci préselt ki magából a légkörbe. Halkan jegyzem meg, hogy Manta egyetlen vulkánnal 5 hónap alatt olyan gyomrost vitt be a földi klímának, amire az emberiség 10 év alatt nem volt képes, pedig a kampány szerint a sok milliárd embernél nincs kártékonyabb. Úgy látszik, az ő szuper képessége a Föld felforralása. A riogatás csúcspontja a legvégén a csótányos jelenet. Akinek eddig nem esett le, hogy nem lesz mit enni, az most megkapta a végére, hogy ez mit jelent. És mi a megoldás? Hát az összefogás, mi más?

Ajánlom fiataloknak és DC-rajongóknak a filmet. Másfél óra tömény menőzés. Tetszeni fog.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

1