2023.12.31 20:50 Artemisia Olvasottság: 559x
3

Kívánj valamit!

Idén 100 éves volt a Disney! Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió, Hamupipőke, Csipkerózsika, 101 kiskutya, A dzsungel könyve, A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Oroszlánkirály, Lilo és Stich, Aranyhaj és a nagy gubanc, Jégvarázs, Zootropolis... Kacsamesék, Micimackó, Mickey egér...100 év, örökzöld klasszikusok, ikonikus mesehősök, melyek generációk gyerekkorát aranyozták be... A Disney mindig is álmokat szállított és ma is ezt teszi. Az idei, jubileumi év a nosztalgikus ünneplésről szólt a stúdió számára és év végére egy jubileumi rajzfilmmel készült a rajongóknak, melynek témája éppen az éppen az álmok és Kívánságok, melyek mindig is meghatározták működését és munkásságát.

A Kívánság nosztalgikus, szimbolikus tisztelgés a Disney eddigi munkássága előtt, így a stúdió filmjeinek autentikus, visszatérő elemeit jeleníti meg.

Kívánj valamit!

Egy varázslatos mesevilágba, Rosas elzárt királyságába kalauzol, mely arról híres, hogy ezen a földön az álmok és Kívánságok valóra válhatnak. Magnifico király nemcsak bölcs uralkodó, de nagy varázsló is egybe: begyűjti az emberek Kívánságait és jeles alkalmakkor teljesíti is őket. Rosasban él a lelkes és talpraesett Asha, aki alig várja, hogy maga is odaadhassa a Kívánságát Magnifico királynak, de addig is a király mellett szeretne varázslótanonc lenni. El is jön a nagy nap, mikor Asha találkozhat a királlyal - ez egyben szeretett nagyapja 100.születésnapja is -, azonban amikor Asha mélyebb betekintést nyer a renszer működésében - megtudja, hogy a Kívánságok nagyrésze sosem kerül teljesítésre- rájön, hogy ahhoz, hogy visszaadhassa az embereknek a Kívánságaikat, ezzel a motivációt és a reményt, ahhoz saját kezébe kell vennie a dolgokat. Kètségbeesett Kívánságát a csillagokhoz intézi - és válaszul egy Kívánságcsillag jelenik meg és lesz a segítségére.

Fülbemászó betétdalok, aranyos éneklő-beszélő állatszereplők, akik közül a fő humorforrás Asha beszélő kecsegidája, Valentino, különleges, 2D és 3D technológiát ötvöző képivilág, a jó és a rossz párharca, szívhez szóló vègkifejlet és pozitív kicsengésű üzenet a saját utunk megtalálásáról, a saját harcaink megharcolásáról és a saját Kívánságaink, vágyaink szabad megvalósításáról, hiszen ezek az egyéniségünk egy-egy darabjai.

A Kívánság egy kedves, szentimentális, hamisítatlan Disney-mese, mely felöleli a Disney teljes repertoárját, megidézi összes klasszikusát és próbál adni valamit minden korosztálynak. Ezen törekvések közben kétségrelenül kimaradt belőle az az esszencia, mely naggyá tette az ikonikus Disney-mesekét, így valószínűleg csak egy kedves főhajtásként, egy jubileumi ajándékkosárként fogunk rá emlékezni később.

Azonban ezzel együtt is köszönjük a Disney-nek az elmúlt 100 évet, a sok-sok kedves emléket és az örök kedvenceket.

69 Kívánság  (2023)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»

3