2024.02.24 07:39 hemish Olvasottság: 370x
0

Az első évad engem kilóra! A második...

2 hete pörgettem végig az első évadot, és engem totál berántott! Vannak, voltak hibái, de valahogy számomra ezek hibák olyanok voltak, amiken túl tudtam lendülni. Nem játszottam a játékkal, de érdekelt a sztori, a karakterek és rengeteg walkthrough-t néztem végig a YouTube-on. Főleg a kommentár nélküli videók érdekeltek, amik majdnem olyanok voltak, mint egy film, így nagyjából képben voltam azzal, ki Master Chief.

Nagy előny, hogy játékban nem volt emberi arca a karakternek, így bármilyen színész eljátszhatta a sorozatban. Az első évad nekem nagyon bejött. Olyan igazi garázs feelingje volt, B vagy C kategóriás, de a szerethető fajtából. Amiben azt érzed, hogy nincs sok pénz, de ami van, azt jól használjuk fel. Bírtam a magyar színészek feltűnését is, Nagypál Gábor például egész sok jelenetet kapott, és engem megvett, remek volt!

Az első évad engem kilóra! A második...

Charlie Murphy játékában van valami magával ragadó. Erős hatással van jelen minden scene-ben, és ez a karizma szerintem ez a színészekre is hatással van, mert az ő jeleneteiben a többi színész is érezhetően jobb.

Pablo Schreiber az első évadban szerintem remek alakítást nyújt, azt, amit kell. A karakterével, Master Chieffel viszont vannak bajaim. Furcsának találom, hogy a SPARTAN egység nem a katonai főparancsnokság alá tartozik, és parancsolhat nekik egy civil kutató. Persze ha Dr. Halsey szempontjából nézzük, akkor értelemszerű, hogy a SPARTAN egység, az „ő gyereke”, beépít egy olyan biztonsági protokollt, amivel a SPARTAN katonák csak neki engedelmeskednek. Cortana megjelenítése, mozgása, alakja, ruhája, haja és az arcjátéka levett a lábamról. Tökéletes volt az első évadban. Nem tudom, volt-e színész az arcához, de elképesztően érzékletes volt, kicsit ironikus, kicsit szarkasztikus, kicsit pikírt és nagyon érdekes. Pont mint Cortana a játékban.

Kwan Ha (kicsit idegesítő és sok volt nekem, de még éppen belefért) és a Madrigal számomra érdekes bolygó, izgalmas látványvilággal, kicsit emlékeztet a Mad Max világára. A misztikek kifejezetten érdekeltek, vártam, hátha lesz még velük sztori. A jelmezek, a helyszínek engem berántottak, a koreai kislány néha túlzásokba esett, de megbocsátható, és passzolt a sztoriba. Pont ilyen egy dühtől eltorzult kamaszlány.

A Murva és Soren exSPARTAN szintén jó dinamikát hozott, amúgy is kedvelem a rebellis karaktereket.

Dr. Halsey és bonyolult kapcsolatrendszere, lánya, férje, a munkatársai és a munkája rendkívüli részletességgel lett kidolgozva, pontos képet kapunk pár rész alatt is arról, kicsoda a doktornő és milyen jelleme van. Az első évadot én nagyon élveztem, simán kipörgettem 3 nap alatt az első 9 részt, nálam ez nagy szó. Általában heti egy részt nézek meg.

A második évadra nem tudom, mi történt. Tegnap néztem meg a második évad első 3 részét, és azt se tudom, sírjak-e, vagy ne. Igen, nekem óriási a csalódás.

Pablo Schreiber nagy ívben kerülte az edzőtermeket a szünet alatt, olyan pocakot növesztett, amit nem csak nem értek, de szó szerint röhejes. Az egész Schreiber család arcra is hízik, úgy látszik, ez genetika, Liev Schreiber is elég rendesen buflákosodott idővel, ez Pablón is látszik a második évadban. Az arca felpuffadt, némelyik jelenetben rossz nézni. Míg a többi SPARTAN katonát alakító színész jobban néz ki, addig pont Master Chief úgy áll a csigatestű hírszerző (Joseph Morgan) előtt, mint egy megfáradt bendős óvodás. Szinte érezni, hogy a hasa húzza előre. Én azért elvártam volna egy fizikai kipattintást a második évadra. A páncélja is át lett alakítva, az első évadban a sisakja is robusztusabb, más a felépítése, jobban elhiszem, hogy páncél van rajta, szinte érezni a súlyát minden lépésének (oké, ehhez a hangeffekt is sokat hozzáad). A második évadban láthatóan át lett tervezve a sisak, a páncél és a katona mozgása sem annyira robotszerű, sokkal gördülékenyebb, amivel annyira nem vagyok kibékülve.

Cortanával nem tudom, mi történt, miért kellett az első évados skint reptetni? A második évadban próbáltak keresni egy színésznőt, aki majd Cortana lesz, nyilván így is lehet ábrázolni, amit Master Chief elmondott, hogy egy része Cortanában van, általa emberibb lett az MI. Csak szerintem ez pont nem jól sült el. Én emberibbnek éreztem Cortanát az első évadban. A második évados skinje olyan, mint egy emós tinilány.

A többi szereplőt szó szerint kiherélték a második évadra. Miranda ki tudja, hol van, Kelsey admirális öregszik, Dr. Halsey valahol raboskodik, bár hogy hogy kapták el, arról egy szó sem esik. Az első évad utolsó részében még arról volt szó, hogy meglépett egy ügyes trükkel. Most meg kuksol valami VR szobában, és egy folyamatosan meghaló tinilánnyal diskurál egy férfiról. Méltatlan szituáció ehhez az őrült zseni karakterhez.

Az Ezüstosztag is csak teng-leng, teljesen olyan, mintha azt se tudnák, merre vannak arccal előre. Joseph Morgan indokolatlanul kap meg szinte minden képernyőidőt. Láttam már őt a Vámpírnaplókban, hát ott se kedveltem meg.

Kwan Ha a második évadot rabszolgaként kezdi a Murván, aztán 3 rész alatt egy vérengző tébolyult lesz belőle. Mintha azt se tudná a forgatókönyvíró, hogy tegnap meg tegnapelőtt mit írt, de nem baj, ma is ír majd valamit.

Nyilván meg fogom nézni a második évadot, de elég nagy a csalódás. Csatajelenet alig van, a második évadban ráadásul behozták ezt a gyökér kamerarángatást is, ami az első évadban még nem volt.

Jó kezdés volt, aztán ebben a sorozatban is erős mélyrepüléssel folytatódik.

Lassan ez már igaz szinte minden sorozatra. Ehhez is csak azt tudom írni, mint a többihez. Kár érte.

64 Halo  (2022)

akció | háborús | kaland | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Idegenek fenyegetik az emberiséget a huszonhatodik században, és a túlélés a tét. A sorozat alapját a Halo-videójátékok szolgáltatták. több»

0