2024.03.06 13:01 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Nem Baj, ha csajok és egy kis musical

Érdeklődéssel vártam ezt a filmet, és igen örültem az ingyen belépőnek, amit itta Mafab oldalán kaptam, ezért hálás köszönet. Azt hiszem, nem csalódtam. Nekem főleg a zene tetszett és a látvány. A történet hirtelen beindul, és jönnek a zenék és énekek, majd kapunk egy kis mondanivalót, persze közeben szól a zene és némi ének, majd mikor a csúcspontra érünk, ismét lelassul a film, és a végére majdnem ellaposodik.

Nehezen kerekítik ki a végét, de sikerül, és ami nekem fontos pozitívummal végződik. Tehát az én ízlésemnek megfelelő volt. A történet, mint tudjuk, adaptáció, de nekem mégis volt benne valami új. A dalok jók voltak, bár pár nekem nem tetszett.

Nem Baj, ha csajok és egy kis musical

Ezért valószínű, többször megnézem majd. Egyedi alkotásról beszélünk, ahol valahol tényleg a musical hangulat fog el, de valahol mégis nekem a tánc túl modernek tűnt hozzá. Én ebben változtattam volna. Néhol pedig túl felnőttes, amint jelzi is a 16-os karika. Visszatérve az énekre, Angourie Rice éneke azért nem egy főszereplős, de musicalnek elment. Reneé Rapp, na erre mondhatom, igen remek volt, és mégis Auli'i Cravalho hangja tetszett a legjobban a film alatt, mert mondanom sem kell, a filmet feliratosan kaptuk, ami nem baj, sőt, szerintem jobb is. Tehát elmondható, hogy a zenei, hangi produkció jóra sikerült. A látvány színes, változatos, némi rendezői hibával, amivel én nem értek egyet. Viszont volt kiemelkedő rész, amit bizony öt csillaggal is tudnék osztályozni. Tehát a látávány is egy négy csillagot ér. A történet mondanivalója már kicsit nehezebb téma, hiszen korunk, korok tinivilágába kalauzol el, ahol a filmekben ezek szokványos dolgok. A kicsúfolás és más háta mögötti kibeszélés azt hiszem, korunk legnagyobb betegsége, és ez az új generáció hibája. Szeretik keverni a dolgokat, és a maguk javára fordítani az eseményeket, de ez nem mindig vezet jó útra. Amit ebben a filmben is észrevehettünk, hogy nehezen tudták azt összehozni, hogy újra békesség barátság, és a végén szerelem alakuljon ki. Szóval a rendezés és a forgatókönyv csak három csillag. Összességében tehát egy jó produkciót kapunk, ha mindent beleszámolunk. Ezért én négy csillaggal jutalmazom mindezt, ahogy szoktam mondani, ennél rosszabbat ne készítsenek. :) Más dolog az, hogy ki milyen beállítottságú, ha pl. a musical részt nem szereti valaki, az ne nézze meg mert csak azért, hogy lehúzza... Van, aki a tinifilmek adaptációi iránt irtóznak, bár nem keresik benne az újat és az értéket... szóval mindenki saját nézőszögéből nézzen erre a filmre, és akkor el tudja dönteni, mi jó neki, mi nem. Én úgy gondolom, jó film, jó zene, jó alakítások, mint írtam, a történet egy lerágott csont, de attól még élvezhető az a közel 110 perc zenével. Érdemes megnézni. Üdv: Yosi

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»

2