2024.03.27 11:16 Greta Olvasottság: 1276x
3

Kihagyott ziccer

Egy kultikus történetet sikerült levinni egy átlagos sorozat szintjére.

Aki nem ismeri, és csak egy kis kikapcsolódást keres, annak érdemes megnézni, tetszeni fog. Cixin Liu felvetései, fordulatai biztosítják ezt.

Kihagyott ziccer

Sajnos a Netflix alkotói, bár becsületesen próbáltak nyomvonalon maradni, amit „hozzátettek”, az komolytalanná tette a végeredményt.

Fiatal tudósok alkotta baráti társaságnak adni a főszerepet nem rossz ötlet, csak idő híján unalmas, ha nem éppen ellenszenves, de mindenképp élettelen karakterekkel töltötték meg. (Szegény Salazar fizikusnő kifejezetten logikátlan és hisztérikus, főleg egy tudós elméhez képest.) Kivétel csak a vicces fiú, aki szerethető és szórakoztató John Bradley alakításában, de tőle hamar el kellett búcsúznunk.

A fiatalokkal ellentétben Liam Cunningham és Benedict Wong párosa viszont jól sikerült, oázis volt a jelenlétük.

A túlpörgetett események pedig nem adtak semmi lehetőséget, hogy elgondolkodjunk a tudományos vagy morális kérdéseken, megismerjük a hátteret, kalandozzunk kicsit a feltáruló, izgalmas, idegen világban. Így a nagy kapkodásban a néző kívülálló maradt, a katarzis esélye elszállt.

Pedig ebben a történetben minden lehetőség ott van lenyűgöződni, megrendülni, félni és remélni, átélni az egyetemességet, az emberit, a történelmet, a természetet, a tudományt. Tátott szájjal bámultuk volna, ha beletesznek egy kis időt, és őszinte elmélyülést.

Legalább egy hatásos zenével megdobhatták volna, ami segít a ráhangolódásra, és aláfesti a hangulatot, de nem.

Igaz, még így is egész jó kis sci-fit kaptunk ezekben az ínséges időkben, de nagyon elszántaknak inkább a kínai feldolgozást ajánlom.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

3