2024.04.19 02:31 fankbringa Olvasottság: <100x
1

A szöuli Venom

Egy újabb sci-fi horror, ahol a gonosz földönkívüliek elszabadulnak, és nagyon veszélyesek. Koreai sorozathoz képest egész nézhető, de amerikai színvonalhoz szokott szemnek elég gyermeteg.

Nézzük, mi jó benne. Vannak benne szigorú tekintetű főszereplők, akik egész szórakoztatók. Vannak benne nagyon ötletesen fényképezett jelenetek. Olyanok, mintha drónnal csinálták volna, de nem. Egyedi látásmódot ad a látványhoz, kifejezetten feldobta a sorozatot. Ahogy Koreára jellemző, minden filmhez és jelenethez le tudnak akasztani pár modell kinézetű szereplőt. Itt kifejezetten jó volt a merítés, a szereplők jelentős része, mintha modellügynökségtől lépett volna ki. A díszletek és helyszínek is nagyon rendben voltak. Abszolút hozták az abszurd hangulatot és a hősök szemétdombját. Zseniális. Trancsír rajongóknak tartogat a film egy-két csemegét.

A szöuli Venom

Nézzük, mi nem jó benne. Például a lények, akik egy kis pingponglabdányi gömbből 5 perc alatt támadó szuperpolipok lesznek. Fájdalmasan erőltetett, még ha látványos is. A koncepció, hogy beköltözik az emberbe Venom mint testrabló, lehetne izgalmas és vicces, de sajnálatos módon nem az. Karót nyelt nénik és bácsik hordozzák a csáptranszformátorokat. Amikor hirtelen bevillan valami a nem létező agyukba, egyszerűen lecsapnak, mint a villám, és mi csak pislogunk, hogy akkor ez volt az a pont, ahol meg kellett volna lepődni (ijedni)?

A karakterek rendszeresen irreális viselkedését nem említem, mert olyan jelentős a kulturális szakadék, hogy simán ott találom magam vérbe fagyva az alján, ha megpróbálok belepillantani. Szédítő és veszedelmes.

Jó sokáig kellett várnunk erre a feldolgozásra. Japán manga Koreai feldolgozása. Igencsak szokatlan számomra. Az utolsó jelenet különösen tetszett. Ahogy Shinichi Izumi jobb kezére fókuszált erősen a kamera, elég egyértelműen visszautalt az eredeti képregényre és az eredeti történetre.

Az első három résznél azt éreztem, hogy ez valami vicc. Az utolsó háromnál már sikerült felvenni a film pörgős ritmusát, és végre élvezni a részeket. Nem ment könnyen.

Az utolsó két részt már csak azért néztem meg, hogy kiderüljön, mi lesz a főhősünkkel. Nem derült ki. Mégsem voltam csalódott, mert nagyon történetfókuszú volt az utolsó 2 rész, és így végig lekötött.

Akinek tetszett A lény című film, annak ez is tetszeni fog. Venom rajongók csak óvatosan.

akció | horror | sci-fi

Az emberek egy csoportja háborút vív az ismeretlen parazita életformák növekvő gonoszsága ellen, amelyek emberi gazdatestekből élnek, és arra törekszenek, hogy növeljék... több»

1