2024.05.21 11:51 microbi Olvasottság: 1003x
3

Az egyrészes szappanopera

Egy tipikus egyrészes szappanopera, aminek van egy jó története, de a többi körülötte csak össze van dobálva, meg beleerőltetve pár vicces jelenet, és ami nem maradhat ki egy netflixes filmből, az egy homoszexuális pár, aki semmit nem ad hozzá a történethez, csak állandóan egymás simogatják. Majd az egészet még megspékelték jó adag logikátlan dolgokkal.

Kis spoiler részlet: Az örömanya rányit az örömapára, aki épp zuhanyozik, és ez totál kínos a nő részére, még csak rá sem mer nézni, úgy menekül el onnan, de pár snitt után már mindketten egy félreeső tengerparton, együtt a meleg párral és a menyasszony nénikéjével hirtelen ötlettől felbuzdulva meztelenre vetkőznek, és fürödnek a tengerben, amit egy biztonsági kamera felvett. Gondolom, a kamerák a fákra voltak felszerelve, mert a hotelnek szükséges felvenni még az olyan helyeket is, ami a hoteltől távol esik. Persze ezt a felvételt látta az egész hotel, kivéve az örömanya újdonsült udvarlója, aki szintén a hotelben nyaralt. De hogy láthatták a többiek? Az ilyen felvételek nem nyilvánosak (a GDPR-t már ne is említsük), vagy van a hotelben ilyen streamingszolgáltatás a webkamerákról?

Az egyrészes szappanopera

A másik eset, mikor az örömszülők elmennek egy magasabb hegyre/domb tetejére, de visszajönni nem tudnak, mert lerobban az autó. Térerő nincs, hogy telefonáljanak, mert gondolom, abban az országban a völgyekbe rakják az antennákat, nem a magasabb pontokra. A nő ötlete, hogy menjenek le a partra és gyújtsanak tüzet, mert a füstöt a hajósok, ha észreveszik, akkor könnyen megtalálják őket. Raktak is egy kis tüzet, ami méretben nem volt nagyobb egy ötliteres vödörnél. Mivel a menyasszonynak már feltűnt, hogy a szülök nincsenek meg, egyből hajóba ültek, és sikeresen megmentették a szülőket...

Szóval a film telis-tele van hasonló jelenetekkel, mint a szappanoperákban, ahol lényegtelen, hogy mi és miért történik, csak viszik a történetet, aminek a végét már előre ki lehet találni.

dráma | romantikus | vígjáték

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

3