5 sztár, aki megpróbált keménynek látszani (de nagyon nem állt jól nekik)

Vannak azok a színészek, akik bármilyen szerepet el tudnak játszani. Vannak azok, akik kifejezetten karakterszínészek, így csak egy-két szerep áll jól nekik. És vannak azok is, akiknek bizonyos szerepek egyszerűen sehogy sem állnak jól. Utóbbi esetre tud nagyon jellemző lenni, amikor egy akciósztár vígjátékot forgat, azok általában valahogy mindig olyan kínosak lesznek (tisztelet a kivételnek). De ugyanez bizony fordítva is elmondható.

Néha előfordul, hogy olyan színészek is bevállalnak egy-egy keményebb kötésű figurát, akiknek ez a legkevésbé sem áll jól. Ilyenkor szokott jönni az izzadtságszagú erőlködés a mozivásznon, hogy megmutassák, valójában ők kemények mint a kád széle. De valójában nem azok. Ők is tudják, mi is tudjuk. És ettől válik tök kínossá az egész.

Most mutatunk öt tipikus példát erre a helyzetre. Öt színészt és azok öt filmjét, amiben az lett volna a feladatuk, hogy tökösek legyenek. De nem voltak.

#5

akció | thriller

Disney+

John McClane ősküvelti zsarunak számít az Internet és a számítógépek irányította világban. Mégis megint neki kell megmentenie Amerikát az összeomlástól, amikor annak... több»

Timothy Olyphant. Nehéz megmondani, hogy mi is áll neki jól igazán, de azt könnyű, hogy mi nem. A keménykedő rosszfiú, aki valójában olyan kemény, mint egy plüss Goofy figura. Ha így vesszük, tök hitelesen játszotta a szerepét, hiszen az általa megformált Thomas Gabriel tulajdonképpen pontosan ugyanezt teszi: egy kocka, aki keményfiút játszik, de valójában csak egy netes troll...
#4

59 Macskanő  (2004)

(13) (7)

akció | fantasy | krimi

Patience Philips átlagos életét él, amely azonban szörnyű véget ér, miután véletlenül felfedezi egy nagy cég féltve őrzött üzleti titkát. A cég vezetői úgy döntenek, nem... több»

Halle Berry ügyesen gallyra vágta a színészi karrierjét ezzel a filmmel. Ami anno jól állt Michelle Pfeifernek, az nagyon nem állt sehogy Halle Berrynek. Kemény akart lenni, szexi akart lenni, de inkább csak kínos lett. Egyébként később a John Wick 3-ban sem sikerült sokkal jobban megugrania az akcióbugyi lécet...
#3

82 Huligánok  (2005)

(15) (5)

dráma | háborús | krimi | sportfilm

Matt Buckner (Elijah Wood) miután kénytelen elhagyni az egyetemet, elutazik a tengerentúlra a nővéréhez Londonba. Hamarosan összeismerkedik sógora testvérével (Charlie Hunnam),... több»

Elijah Wood akkor is Frodó marad, ha harminc kiló izmot magára szed és ripityára lövi a fél orosz maffiát egy filmben. Maximum ő lesz a kigyúrt Frodó. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a focihuligánok sem feltétlenül merítik ki mindig a kétajtós szekrény kategóriát, sok köztük az Elijah Wood méretű fickó is. De ez nem mentség arra, hogy az ő erőlködése a filmben valóban nem több puszta... erőlködésnél.
#2

58 Domino  (2005)

(5) (2)

akció | dráma | életrajzi | krimi | szatíra | thriller

Domino Harvey élettörténetének elbeszélése. Domino a színész Laurence Harvey lánya, aki feladta modellkarrierjét, hogy fejvadász legyen. több»

Miután Keira Knightley a Karib-tengeren kardélre hányt néhány kalózt, talán úgy érezte, hogy akkor ő mostantól bizony akciósztár. Persze nem az és ezt a Dominóban szépen be is bizonyította. Valahogy nagyon nem állt jól a kezében a puska, főleg úgy, hogy a filmben egy jólétre ráunt gazdag apuci lányát játszott, aki nagy unalmában akciózni kezd.  
#1

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A klónok háborúja 3 éve tart, és a köztársaság egyre inkább elfárad a harcokban. A félelmet kihasználva Palpatine szenátor egyre növeli hatalmát, míg végül sikerül... több»

Hayden Christensennek nem volt egyszerű dolga, ugyanis nem kisebb figura eredetét kellett elmesélnie, mint Darth Vader. Nem könnyű örökség ez James Earl Jonestól, amit Christensen ekkor még egyszerűen képtelen volt megugorni. Az ő feladata lett volna megmutatni, hogyan született meg a legígéretesebb Jedi tanoncból a messzi-messzi galaxis leggonoszabb alakja. De ehelyett csak egy hisztiző tinit kapunk...