10 pocsék (?) film, amit legszívesebben a főszereplőjük is elfelejtene

Lehetsz akármekkora sztár Hollywoodban, egyszer-egyszer biztos, hogy mellényúlsz valamelyik szereppel. Ha szerencséd van, akkor nem sínyli meg a karriered, a rajongók is szemet hunynak a tévedésed felett és hamar kiköszörülheted a csorbát egy új, jobb mozival. De sokan vannak, akiknek egy rossz szerep végleg tönkretette, de legalábbis alaposan visszavetette a pályafutását. Most mutatunk tíz olyan filmet, amire a főszereplők sem büszkék, pontosan azért, mert kis híján a karrierjük múlott rajtuk.

#10

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi... több»

Natalie Portman volt Hollywood egyik ügyeletes üdvöskéje az előző évezred legvégén, ám ezt majdnem elveszítette, amikor elvállalta Amidala szerepét. Annyira nem jött át a rajongóknak az első Star Wars előzménymozi, hogy azt nem csak a színésznő, de több más főszereplő is eléggé megérezte a karrierjén.
#9

68 A kábelbarát  (1996)

(10) (10)

dráma | szatíra | thriller | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Az embernek nem árt jóban lenni a kábeltévé szerelőjével, elvégre ki tudja, mikor jön jól egy ilyen ismertség. De mi van, ha a szerelő túlzásba viszi a barátkozást, és... több»

Miután mindenki elkönyvelte a '90-es évek legnagyobb komédiásaként Jim Carrey-t A maszk vagy az Ace Ventura miatt, sikerült egy olyan szerepet elvállalnia, amivel majdnem teljesen lerombolta addigra felépített nimbuszát. A kábelbarát főszereplője egy kissé labilis, enyhén szociopata és nem kicsit idegesítő kábelszerelő, aki megpróbálja a társaságát ráerőszakolni egy ügyfelére. Olyannyira nem illett a szerep Jim Carrey-hez, hogy rajongók milliói fordítottak neki hátat.
#8

64 Superman visszatér  (2006)

(15) (34)

akció | kaland | sci-fi

Az évekkel ezelőtt eltűnt Superman (Brandon Routh) vége visszatér a Földre. Érkezését azonban nem fogadja kitörő öröm, hisz a távozása óta eltelt időszakban sokan arra... több»

Brandon Routh részese volt Superman modernkori egyik visszatérésének, de sok köszönet nem volt benne neki. A film finoman szólva sem volt méltó a címkarakterhez, és kis híján derékba is törte a színész akkor még csak éppen indulgató karrierjét.
#7

69 Fogtündér  (2010)

(4) (2)

családi | fantasy | sportfilm | vígjáték

TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Derek Thompson, a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, ráadásul nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri a legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a... több»

Mindig is divat volt Hollywoodban az ügyeletes izomkolosszus akciósztárból vígjátékszínészt faragni. Jó példa erre Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is, illetve 2000 után már Dwayne Johnson. Az egykori Szikla többször is beletenyerelt ugyanabba a trutymóba, de ezek közül a legtöbb mocskot a Fogtündér hagyta a kezén. Szerencséjére mára a többség elfelejtette e baklövését.
#6

54 Hajó a vége  (2002)

(3) (1)

vígjáték

Jerry depresszióba zuhan, miután menyasszonya, Felicia faképnél hagyja. Éppen jókor jön legjobb barátja, Nick ötlete, hogy vegyenek részt egy facéroknak meghirdetett... több»

Cuba Gooding Jr. is sokat tudna mesélni arról, milyen érzés egy rossz szerepválasztás terhét nyögni. Az ő egyik legrosszabb döntése a Hajó a vége volt, amit sikerült olyan filmek után bevállalnia, mint a Pearl Harbor vagy a Vírus. Nem is értette senki, talán még ő maga sem...
#5

59 Macskanő  (2004)

(13) (7)

akció | fantasy | krimi

Patience Philips átlagos életét él, amely azonban szörnyű véget ér, miután véletlenül felfedezi egy nagy cég féltve őrzött üzleti titkát. A cég vezetői úgy döntenek, nem... több»

Nem minden szuperhősmozi jelent egyet a hatalmas sikerrel. Erre a legjobb példa talán a Macskanő, ami olyan rém gyenge lett, hogy kis híján magával rántotta a szakadékba a főszereplő Halle Berryt. A színésznő akkoriban nem csak Hollywood egyik legnagyobb sztárja, de szexszimbólum is volt. A film után előbbiből elég sokat, utóbbiból kevesebbet veszített. Igazán nem is talált magára az óta sem...
#4

71 Alkonyat  (2008)

(107) (55)

dráma | fantasy | romantikus

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új... több»

Nem mindig kell rossznak lennie egy filmnek ahhoz, hogy tönkretegye valaki karrierjét. Épp ellenkezőleg: ha valakit nagyon beskatulyáznak egy szerepbe, az épp oly káros tud lenni, mint egy melléfogás. Erről Robert Pattinson sokat tudna mesélni, Edward Cullen után nem győzött bizonyítani, hogy benne sokkal több rejlik egy szerelmes vámpírfiúnál. A világítótoronyban végül nagyon is sikerült neki.
#3

akció | kaland | vígjáték

A kincses sziget kalózai című kalandfilm főhőse a  rettegett kalóz, Morgan Adams, aki apja halála után átveszi a legénységet és a kalózhajót. Kezébe kerül egy... több»

Miután Geena Davis már olyan filmekben bizonyított, mint A légy, a Thelma és Louise vagy a Micsoda csapat, sikerül belenyúlnia A kincses sziget kalózaiba. És ezzel majdnem tönkre is vágta az addigra már igen jól futó karrierjét. A film akkora bukás volt, hogy utána közel egy évtizedig elő sem vették újra a kalózos témát, de Geena Davisnek is igencsak fel kellett kötnie a fehérneműt, hogy visszakapaszkodjon oda, ahonnan a kalózkodás letaszította.
#2

42 Gengszterrománc  (2003)

(3) (4)

krimi | romantikus | vígjáték

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el... több»

Ben Affleckről ma nehéz elképzelni, hogy kevés híján eltűnt a süllyesztőben egy rossz szerep miatt. Márpedig a Gengszterrománc főszerepe csaknem a karrierjébe került. Hiába volt parádés a film szereposztása, a kémia nagyon nem volt meg a végeredmény ezért a gyengénél egy lépcsővel rosszabb film lett. Ben Afflecknek ezt követően nagyon oda kellett figyelnie, hogy mit vállal el és mit nem.
#1

73 Showgirls  (1995)

(8) (12)

dráma

Nomi végre eljutott álmai városába, Las Vegasba. A szerencsejáték, a pénz, a szex és persze a showműsorok fõvárosába. Feltett szándéka, hogy nagymenõ táncosnõ lesz belõle.... több»

Elizabeth Berkley épp csak kezdte beindítani pályafutását Hollywoodban, amikor bevállalta a Showgirls főszerepét. Paul Verhoeven filmje akkor szinte minden téren megbukott, és bár mára a maga módján egyfajta kultfilmmé nőtte ki magát, akkoriban kis híján tönkretette Elizabeth Berkley karrierjét. Az ügynöksége dobta a film után és egy ideig nem nagyon talált másikat.