8 film, ami ténylegesen a halálba hajszolta a nézőjét

Ki tudja, hányszor hangzott el egy film megnézése után a mondat, hogy "halálra rémültem", különösen az adrenalinfüggő horrorrajongók körében. Bár ezt szinte kivétel nélkül képletes értelemben használjuk, sajnos előfordulnak a kivételek, amikor egy film valóban a halálba "kergeti" a nézőjét. Cikkünkben ezúttal 8 olyan produkciót mutatunk be, melynek nézése közben következett be a tragédia. 

 

#8

77 Avatar: A víz útja  (2022)

(41) (11)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Disney+ | Telekom TVGO

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

Az indiai Lakshmireddy Srinu nevű férfi a Dél-Ándhra Pradesh állam Kakinada körzetében található moziba ment testvérével együtt James Cameron filmjére, melynek vetítése során orvosi vészhelyzet állt elő. A helyi jelentések szerint a férfit a kórházba szállítását követően halottnak nyilvánították. Dr. Sanjeev Gera, a noidai Fortis kórház igazgatója elmagyarázta, hogy a Covid utáni időszakban az érrendszerben folyamatos gyulladás tapasztalható, és ez lehetett a szívroham okozója. A stressz és a vérnyomás emelkedése miatt az artériák megrepedhetnek, ami hirtelen szívmegállást okozhat.
#7

93 A bolygó neve: Halál  (1986)

(78) (41)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták... több»

Bár A bolygó neve: Halál messze nem a franchise legfélelmetesebb része, azonban egy indiai diák számára mégis végzetesnek bizonyult. Miután egy horror maraton keretein belül az egész éjszakát éberen töltötte, M. Prabhakar kikéredzkedett a mosóba, ahol sokkot kapott, rövid időn belül pedig életét vesztette. A Times of India beszámolója szerint a fiatal férfi életét meg tudták volna menteni az orvosok, ha a társai hamarabb találtak volna rá.
#6

83 Avatar  (2009)

(211) (46)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na'vik élnek. A gyönyörű és éritetlen... több»

James Cameron filmje úttörőnek számított a látvány, illetve a vizuális effektek terén, de sajnos egy esetben kontrollálhatatlannak bizonyult a látványorgia által keltett hatás. Egy 42 éves tajvani férfi rosszul lett a vetítésen, és mire a sürgősségi szobába ért, már eszméletét vesztette. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyvérzése volt, tizenegy nappal később pedig elhunyt. Az orvosi kartonja szerint hosszú ideje magas vérnyomással küzdött, az orvosok szerint pedig az vezetett a halálához, hogy 'túlságosan izgatott volt'.
#5

74 A hal neve: Wanda  (1988)

(10) (16)

krimi | vígjáték

TV-ben (AXN, csütörtök 01:33)

A tolvajbanda nagy fogásra készül: milliókat érő gyémántokat akarnak elrabolni. A terv sikerül is, és hogy ne kelljen osztozkodniuk, Wanda és Otto úgy döntenek, inkább... több»

Ha valaki legközelebb azzal ajánl vígjátékot, hogy semmiképp ne hagyd ki, mert bele fogsz halni a nevetésbe, jusson eszedbe, hogy ez nem feltétlenül jelent jókivánságot. Egy dán tudós ugyanis valóban a nevetés okozta szívrohamban vesztette életét 1989-ben A hal neve, Wanda című vígjáték nézés közben. A végzetes nevetés kiváltója az a jelenet volt, amikor Kevin Kline hasábburgonyát nyomott Michael Palin orrába.  
#4

82 Passió  (2004)

(17) (24)

dráma

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó... több»

Mel Gibson filmjét sokan kritizálták túlzott brutalitása miatt, és valljuk be, nem annyira alaptalanul. A film vetítéséhez több haláleset is kapcsolódik, az egyikre 2004 februárjában került sor a Kansas állambeli Wichitában, amikor egy 56 éves férfi végzetes szívrohamot kapott a keresztre feszítést bemutató jelenet közben. Egy ápoló, aki szintén ott volt a vetítésen, megpróbált segítséget nyújtani, azonban az erőfeszítése sikertelen volt. A férfi a kórházba érve vesztette életét.    
#3

71 Alkonyat  (2008)

(107) (55)

dráma | fantasy | romantikus

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új... több»

Bár biztosak nem lehetünk benne, de mernék fogadni arra, hogy számtalanszor hangzott el az Alkonyat kapcsán, hogy 'inkább meghalok, mintsem végignézzem'. Egy új-zélandi férfi számára sajnos valóban bekövetkezett a tragédia. A 23 éves Damian Anthony Smythe 2010-ben besurrant az Alkonyat vetítésére Wellingtonban, de amikor a film végén felvillantak a terem lámpái, a férfi már eszméletlenül feküdt egy üres wiskey-s üveg társaságában. A boncolás kimutatta, hogy a férfi akut alkoholproblémákkal küzdött, amit a Damian édesapja is elismert, aki állítása szerint hiába kérlelte az fiát, hogy menjen elvonóra.  
#2

90 Cápa  (1975)

(51) (92)

dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

SkyShowtime

Az Atlanti-óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton... több»

1975. szeptember 9-én, néhány hónappal azt követően, hogy mozikba került a cápa, a 45 éves Elmer C. Sommerfield és felesége, Marilyn úgy döntöttek, ők sem akarnak lemaradni a szenzációról, és jegyet váltottak a filmre a chicagói Ford City moziban. Negyvenöt perccel a vetítés megkezdése után Sommerfield szívrohamot kapott, és összeesett. Felesége értesítette a mozi vezetőjét, Vince Tripodit, aki azonnal mentőt hívott. A nézők között volt két orvos is, akik tíz percig próbálták újraéleszteni a férfit, azonban Sommefrield a mentőben életét vesztette, mielőtt beértek volna a kórházba. Tripodi a The Chicago Tribune-nek adott interjújában elmondta, hogy a 27 évben, mióta ő vezeti a mozit, sosem fordult elő hasonló eset.  
#1

83 Démonok között 2.  (2016)

(57) (23)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

A paranormális jelenségek feltárásával foglalkozó Ed és Lorraine Warren ezúttal Angliában próbál pontot tenni egy megmagyarázhatatlannak tűnő ügy végére. Egy egyedülálló... több»

Abban szinte kivétel nélkül egyet értenek a horrorrajongók, hogy a Démonok között franchise az utóbbi évek legparásabb filmjeit szállítja. 2016-ban a Time of India számolt be egy esetről, melynek során a film egy Tiruvannamalaiban tartott vetítésének utolsó jelenete közben Tamil Nadu életét vesztette. De a történet csak ez után válik igazán furává. A 65 éves néző a beszámolók szerint mellkasi fájdalmakra panaszkodott. A kiérkező mentők kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A holttestet további vizsgálatok miatt egy másik kórházba szállították volna, azonban a sofőr és a holttest útközben eltűnt. A rendőrség nyomozásba kezdett az ügyben, de sem a holttest, sem az autó vezetője nem került elő.