7 eset, amikor amikor a színész halála miatt kellett kiírni a szereplőt

Az élet olykor végtelenül tragikus helyzeteket képes produkálni, egy színész váratlan halála pedig időnként lehetetlen helyzet elé állítja a készítőket. A stáb sokszor rögtönözni kénytelen, illetve olyan megoldásokkal élni, amely talán kissé össze is zavarhatja a nézőket. Alábbi összeállításunkban hét olyan produkciót válogattunk össze, amelyeket bizonyos szempontból beárnyékol egy igazi színészlegenda halála.

#7

horror | thriller

A Halloween sorozat 6. részében Michael Myers újra visszatér, hogy borzongást és félelmet keltsen mindenhol, ahol jár.

Noha Donald Pleasence nem igazán tartozott Hollywood legkeresettebb színészei közé, Dr. Sam Loomis karakterek mégis ikonikussá vált a filmtörténelemben. Az átok beteljesülben azonban csakugyan lezárták Loomis történetét azáltal, hogy a karaktert bizony utoléri a végzet.
#6

akció | krimi | musical | vígjáték | zenés

18 év telt el azóta, hogy a Blues Brothers, Jake és Elwood bevonult a popkultúrába. Elwood most szabadult a börtönből és azt tapasztalja, hogy sok minden megváltozott, míg ő... több»

Jake (John Belushi) és Curtis (Cab Calloway) karakterei enyhén szólva is fontos szerepet játszottak az eredeti Blues Brothers filmben. A folytatás meglehetősen komorabb hangvétellel indít, Elwood szabadulása után tudja meg, hogy testvére meghalt, ráadásul az árvaházat is porig rombolták, Curtis pedig szintén eltávozott. A rendező mindezt új karakterek behozásával próbálta kompenzálni, köztük Cab karakterével, aki Curtis fiaként jelenik meg a történetben. John Goodman által alakított Mack McTeer elvileg Jake helyét hivatott volna átvenni a bandában.
#5

akció | kaland

Disney+ | SkyShowtime

A hidegháború éveiben járunk. Indiana Jonest, a régészprofesszort egyre gyanúsabbnak tartják a hatóságok, az egyetemről pedig ki akarják tenni a szűrét. Jones megismeri a... több»

Denholm Elliott Brodyja szinte nélkülözhetetlen az Indiana Jones filmekben, noha a negyedik rész csupán egy jelenetben említi, hogy a karakter elhunyt. A későbbiekben ez nem kerül fejtegetésre, ezzel is utalva arra, hogy hősünknek meglehetősen fájdalmas veszteség barátja és társa halála.
#4

83 John Rambo  (2008)

(14) (7)

akció | háborús | thriller

A veterán John Rambo Thaiföldön telepedett le, magányosan él, halászik és kígyóméreggel üzletel. Sarah, egy humanitárius szervezet egy tagja azzal keresi fel a férfit, hogy... több»

Richard Crenna által alakított Sam Trautman a "klasszikus" Rambo trilógia minden egyes részében szerephez jutott, a 2008-as produkcióban azonban már nem szerepelt. A film története ugyan nem ad magyarázatot Trautman távolétére, maga Sylvester Stallone egy későb interjúban azonban elmondta, hogy a karakter története Crenna halálával együtt ért véget.
#3

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»

Carrie Fisher már nem érhette meg Az utolsó Jedik bemutatóját, noha a tervek szerint a kilencedik epizódban is nagyobb szerepet szántak volna Leia hercegnőnek. A Skywalker kora munkálatai során ugyan felhasználták néhány korábban felvett jelenetét a nyolcadik epizódból, a készítők azonban meglehetősen rövidre zárták ez a ponton az ő történetét.
#2

54 Amerikába jöttem 2  (2021)

(14) (10)

vígjáték

Amazon Prime Video

Nem sokkal azt megelőzően, hogy Akeem Joffer (Eddie Murphy) végre Zamunda jogos királyává válna, a trónörökös rádöbben, hogy van egy soha nem látott fia az Egyesült... több»

Madge Sinclair halálával Zamunda is királynő nélkül maradt, a készítők ezt nem is hagyták figyelmen kívül, hiszen a sztori egyik központi témáját indítja be azzal, hogy Akeem arra gondol, mit is tanácsolna neki édesanyja.
#1

akció | dráma | fantasy | vígjáték

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Azt követően, hogy négy hős Manhettenben ádáz küzdelem során elűzte a világunkból a szellemeket, a túlvilági lények mintha örökre eltűntek volna a Föld színéről? Az új... több»

Meglehetősen nehéz helyzetben voltak a készítők, hiszen Harold Ramis íróként is részt vett az eredeti Szellemirtók munkáltaiban. A hivatalos szinopszis szerint a történet az egyik legendás szellemirtó, Dr. Eglon Spengler egy házat hagy maga után örökül, ahol unokái meg is ismerik nagyapjuk munkáját.