A 10 legbrutálisabb filmes sors, amitől felfordult a gyomrunk

A horrorfilmek sokszor azzal próbálják meg kiugrasztani a nézőt a bőréből, hogy az elképzelhető leggusztustalanabb dolgokat mutatják be. Gyakran ez átmegy öncélú vérfröcskölésbe, de vannak olyan filmek, ahol igazoltan helye van az ilyesminek is. De nem mindig a legundorítóbb dolgok a legkegyetlenebbek is egyben.

Mutatunk tíz olyan horrorfilmet, amelyek kivétel nélkül alkalmasak, hogy felforgassák az ember gyomrát. Szereplőik mind olyan sorsra kárhoztattak, amit senkinek sem kívánnánk. Valóban gyomorforgató, kegyetlen és brutális véget érnek vagy épp olyan dolgokat élnek át, amibe a legkeményebb akarat is beleőrülne.

#10

67 A légy 2.  (1989)

(4) (8)

horror | sci-fi

Seth Brundle, a tudós különleges fia a genetikai hibának köszönhetõen csak részben ember. Már ötéves korában felnõttnek néz ki és gondolkodik, ám apjára ütött: az õ... több»

Már a legendás első rész vége is elég gyomorforgató volt, de a kevésbé ismert folytatás sem finomkodott. Az ügyeletes gonosz igen csúnya véget ér. Miután az első rész tudósának fia az örökölt genetikai mutáció miatt maga is emberi léggyé változik, magával viszi az őt fogva tartó tudóst a telepodba és közösen teleportálnak. Ettől a hős újra ember lesz, míg a gonosz... nehéz megnevezni, mivé változott át...
#9

horror | sci-fi | vígjáték

Nem messze valamitől, ami leginkább egy meteor maradványaira emlékeztet, Grant (Michael Rooker) és Brenda (Elizabeth Banks) nyálkás és visszataszító "valamibe" botlik. Egyszer csak... több»

A filmben egy gusztustalan földönkívüli parazita (ami leginkább egy meztelen csigára emlékeztet) fertőzi a népet. Az egyik első áldozata Brenda volt, aki a film végére egy valóságos gúsgolyóvá dagad, aminek a belsejében milliónyi újabb parazita mocorog. Szegény Brenda kb. az egész filmben csak arra vár, hogy végre kirobbanjanak belőle a paraziták és vége legyen.
#8

akció | horror | sci-fi | szatíra | vígjáték

A Tôkyô zankoku keisatsu című horrorban a rendőr Ruka mindent elkövet, hogy megbosszulja apja halálát, akit orgyilkosok mészároltak le. A fiatal nő egy olyan rendőri szervezet... több»

Már a film címe is elég sokatmondó. A sztori szerint egy vírus egyre több embert halálos mutáns szörnyekké változtat, de vannak olyanok, akik épp ezekre a veszélyes mutánsokra vadásznak. Az egyik ilyen a saját apja gyilkosát kutatja, amikor maga is megfertőződik. A film végére az egyik karja helyén egy gusztustalan féregszerű lény nő és az egyik szemét is elveszíti. De legalább megtalálja az apja gyilkosát.
#7

41 Kabinláz: Újratöltve  (2016)

(2) (5)

horror

A nagy sikerű horrorkomédia rebootja, melynek eredeti része beindította Eli Roth karrierjét. több»

Az egész film (ami Eli Roth 2002-es debütáló filmjének egyenes másolata) egy húsevő vírusról szól és ezt elképesztően gusztustalan formában tálalja. Az egyik szereplő például lassú kínhalált hal, miközben a vírus apránként felemészti a testét. Van olyan jelenet, ahol az egész állkapcsa egyszerűen lemálik az arcáról. Végül egy lapáttal agyonverik és elégetik a testét.
#6

horror

A bennlakó szörnyeteg főhőse egy kamasz fiú, aki folyamatos és egyre nagyobb fájdalmakkal küzd. Hamarosan kiderül, hogy a testét egy kitörni akaró szörnyeteggel osztja meg. több»

Nem egy túl jól sikerült film, viszont 1982-ben készült, amikor a művér és a maszkmesterek aranykorukat élték. A sztori egy kamaszfiúról szól, akinek egy szörny is lakik a testében. E szörny pedig úgy került oda, hogy az anyját megtámadta és megerőszakolta egy másik szörnyeteg. A nő ezután nem csak megszüli a szörnyeteg gyermekét, de fel is neveli és végignézi, ahogy apránként belőle is szörny lesz.
#5

74 Color Out of Space  (2019)

(5) (4)

horror | misztikus | sci-fi

Egy nyugodt és idilli mindennapjait tengető család életét egy lezuhanó meteorit zavarja meg, amely furcsa, ragyogó színt bocsájt ki magából. És bár számtalan... több»

Kevés jó Lovecraft-horrorfilm létezik. Ez most épp egy Nicolas Cage nevével is jegyzett csodás alkotás, amelyben egy Necronomiconból megidézett fénysugár gusztustalan masszává olvasztja össze egy anyát és kisfiát. Ennél sokkal többet nem is érdemes hozzáfűzni.
#4

horror

Martin egy mentálisan zavart, egyedülálló férfi, aki édesanyjával és egy kopár építkezési területen, éjszakánként biztonsági õrként dolgozik egy földalatti... több»

Az egész film úgy beteg és messzire kerülendő, ahogy van. Az egy dolog, hogy a film őrült főgonosza miután összevarrt 12 embert egyetlen nagy százlábúvá, még szögesdrótot is teker magára és úgy erőszakolja meg áldozatát. De van egy terhes fiatal nő, aki el tud menekülni. Nem sokkal később egy kocsiban életet ad gyermekének, ám az a pedálok közé kerül és menekülés közben szétnyomja a fejét... miért kell ilyen filmeket forgatni?!
#3

75 Mártírok  (2008)

(31) (5)

horror

Egy fiatal nő igazi bosszúra szomjazik azok ellen, akik gyerekkorában elrabolták és megkínozták. Az élő pokolba tartó utazására elkíséri egy barátnője, aki szintén... több»

A film egy titkos társaságról szól, akik a tökéletes élvezetet hajszolják, ezért elrabolnak embereket és kísérleteznek rajtuk. Anna is az áldozatuk, akin azzal kísérleteznek, hogy mi az a fájdalomszint, amit az emberi test és lélek még elvisel anélkül, hogy meghalna. Annát végig kínozzák, a film végére pedig elevenen megnyúzzák, de közben vigyázva, hogy életben maradjon.
#2

71 Terrifier  (2017)

(6) (3)

horror | thriller

Egy mániákus bohóc útnak indul Halloween éjszakáján, hogy három kiszemelt áldozatával végezzen... És ezenkívül bárkivel, aki az útjába kerül. több»

Egy őrült bohóc ámokfutásba kezd és válogatás nélkül embereket gyilkol. Csak egy áldozata marad életben, egy nő, aki maga is kegyetlen dolgokon ment keresztül. Nem csak a nővérei megcsonkított holttestét kellett megtalálnia, de a bohóc őt is elkapta és szó szerint felfalta az arcát.
#1

74 Szörnyszülöttek  (1932)

(1) (13)

dráma | horror

A Szörnyszülöttek történetének középpontjában Cleopatra áll, a társulat gyönyörű artistája, akibe halálosan szerelmes Hans, a törpe, ugyanakkor a lánynak Herculessel, az... több»

Egy igazi horrorklasszikus 1932-ből! A sztori Cleopatráról szól, aki elcsábítja egy cirkuszi társulat vezetőjét, hogy kicsalja a vagyonát. Amikor ezt az oltár előtt elárulja, a társulat tagjai elkapják és megkínozzák. Kivágják a nyelvét és a szemét, levágják a lábait és kezeit megégetik, testét pedig tollakkal fedik be. Végül kiállítják mint az emberi kacsát...