A 7 legjobb film, amit ezen a héten streamelhetsz (március 25-31)

A streaming szolgáltatók ezen a héten olyan címeket hoznak, mint a friss Oscar-nyertes Szegény párák, a különös film noir hangulatú Utolsó éjszaka a Sohóban vagy épp egy finoman Steven Spielberg egyik korai munkáját is megidéző filmet, A félelem bére című új francia-belga Netflix eredetit.

Lesz tehát miből válogatnunk, a rendhagyó képregényfilmtől, M. Night Shyamalan egyik legjobb projektjének befejező(?) részétől, a kultikus-klasszikus sci-fin át, a covid kasszasiker MCU moziig és a Disney legújabb egészestés animációs próbálkozásáig.

Ha pedig van előfizetésed adott szolgáltatóhoz, elég csak a kiválasztott film mafab adatlapjára menned, kikeresned a streaming ikont a "Hol nézheted" fül alatt, kattintanod és már indulhat is a házimozi!

#7

38 A félelem bére  (2024)

(5)

akció | dráma | kaland

Netflix

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon. több»

MIKOR és HOL? Március 29-től a Netflixen indul a száguldás. A sivatag közepén, egy menekülttábor közelében kigyullad egy olajkút, ami közvetlenül veszélyezteti a lakosság életét. Az üzemeltetők ezután rájönnek, hogy a katasztrófa elhárítására csak egyetlen megoldása van: 24 órán belül nitroglicerinnel felrobbantani az olajkutat... Nagy összeg ellenében ezután elküldenek egy csapatot, hogy két teherautóval 200 kg robbanóanyagot szállítsanak a helyre. A csapatnak már csak kevesebb mint 20 órája van arra, hogy elérje az olajkutat. 20 óra, hogy átkeljenek a fegyveres lázadók által ellenőrzött ellenséges övezeteken, átkeljenek az aknamezőkön, és két nitroglicerinnel megrakott teherautót vezessenek a zord terepen...Vajon időben érnek-e oda?
#6

69 Üveg  (2019)

(33) (11)

dráma | sci-fi | thriller

Disney+ | Netflix

Történetünk ott folytatódik, ahol a Széttörve cselekménye véget ért. David Bunn, a sebezhetetlen férfi Kevin Wendell Crumb egyik életveszélyes és emberfeletti képességekkel... több»

MIKOR és HOL? Március 30-tól a Netlfixen. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. 
#5

dráma | sci-fi

HBO Max

Egy amerikai kisváros lakóinak életét rejtélyes, azonosítatlan repülő tárgyak érkezése zavarja meg. Akik kapcsolatba kerültek a világűrből érkező idegenekkel, furcsán... több»

MIKOR és HOL? Március 31-től az HBO Max műsortárában. / Egy amerikai kisváros lakóinak életét rejtélyes, azonosítatlan repülő tárgyak érkezése zavarja meg. Akik kapcsolatba kerültek a világűrből érkező idegenekkel, furcsán kezdenek viselkedni. Eközben egy kutatócsoport a világszerte felbukkanó, idegen eredetűnek tűnő jelenségek titkát kutatva úgy tűnik, rátalált valamire. A mára kultikussá vált filmben olyan sztárok játszanak, mint a nemrégiben elhunyt Carl Weathers, a korabeli filmek örökös főgonosza, Lance Henriksen vagy Richard Dreyfuss.
#4

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix | Telekom TVGO

Egy fiatal, szenvedélyes divattervezőnő titokzatos módon a hatvanas években találja magát, ahol találkozik a példaképével, egy káprázatos wannabe énekesnővel. Csakhogy a... több»

MIKOR és HOL? A Netflixen március 31-től. / Edgar Wright pszichothrillere egy fiatal lányról szól, akinek a divattervezés a szenvedélye. Rejtélyes módon képes belépni a hatvanas évekbe, ahol találkozik bálványával, egy káprázatos feltörekvő énekessel. Ám az 1960-as évek Londonja nem teljesen az, aminek tűnik: olyan, mintha az idő szétesne, és ennek megvannak a maga baljós következményei...A filmben olyan nevek tűnnek fel, mint a legendás veterán Terence Stamp, Anya Taylor-Joy vagy Matt Smith.
#3

65 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

MIKOR és HOL? A Disney+ műsorán március 27-től a friss Oscar-díjas film! / Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#2

68 Kívánság  (2023)

(5) (5)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»

MIKOR és HOL? - A Telekom TVGO-n, március 27-től. / A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.
#1

80 Pókember: Nincs hazaút  (2021)

(39) (14)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix | Telekom TVGO

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»

MIKOR és HOL? - A Netflixen máricus 25-től./ Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet. Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni. Ismerős szuperhősök és szupergonoszok nagy találkozója a film, amely a szuperlátványos akciójelenetek közben is szállítja azt, ami megkülönbözteti Pókembert az összes társától: a szellemes, lazán szórakoztató hangulatot.