Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
7
Vélemények
41
Képek
1
Videók
Párbaj
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 01.

legújabb vélemény

Spielberg első mozija, vagyis első rendezése. Lassabb, mint a mai filmek, de kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy a kamionos arcát nem lehet látni benne. Így bármilyen arcot odaképzelhetünk. A kisember és az őrült csatája. Nagyon jók az üldözéses részek. Ajánlott mozi.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 04.

Egy nagyon izgalmas film annak ellenére, hogy 1971-es. Ráadásul ez Steven Spielberg első filmje, s mint első film, remek munka. Már a két szereplő első találkozása után feszültség jön létre, amely a film végéig megmarad.


 
hejnekem   2016. 07. 12.

Egy igazi klasszikus, amely megteremtette az autós, üldözős filmeket. Izgalmas, hangulatos film, amely mindenképpen megéri az őt körülvevő rajongást.

 
Deku   2017. 10. 25.

Ilyen filmet kiadni szinte már bűn, annyira érthetetlen és sablonos lett. Gyenge eresztésű történetet adtak el. Elég karcsú volt a rendezés és karakterek sem voltak a toppon így hát ez nem is lett kedvencem.

 
stomachh   2017. 10. 07.

45 eves a film. Eleg hihetetlen igy leirva, csak a tempon latszik meg. Eleg lassu a mai filmekhez kepest, kicsit el lehet bambulni, de azert erdemes megnezni mai fejjel is.

 
storeman   2015. 11. 28.

Ezt már nagyon régen láttam és nem is igazán tudtam vele mit kezdeni. A szárnyait bontogató Steven Spielbergtől egynek elmegy. A csőrös kamion miatt érdemes látni.

 
Bergen   2015. 02. 07.

nos igen spilberg egy higgadtabb és talán unalmasabb filmje...de a klasszikus címet akkor is megérdemli, hiszen ez a film a politika mentes tartalma miatt itt hazánkban rengeteget ment a mozikban.

Galéria (41)

Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver
Dennis Weaver

Videók (1)

 

A kamionos arca egyszer sem látható.

(HETEDIK )
 

A filmben látható kamionos üldözések számos filmet megihletett és helyet kapnak.

(HETEDIK )
 

Spielberg filmes debütálása.

(HETEDIK )
 

Richard Matheson egyszer úgy nyilatkozott, hogy a novellája, amiből a film készült, önéletrajzi ihletésű, ugyanis egyszer ő is rádudált egy kamionsofőrre, aki ennek következtében több mérföldön keresztül üldözte az írót, s úgy leszorította, hogy kis híján halálos kimenetelű hajsza lett belőle. További érdekessége a dolognak, hogy mindez 1963. november 22-én, vagyis a Kennedy elnök ellen elkövetett merénylet napján történt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg az 1958-as, A gonosz érintése című Welles-film alapján választotta ki a főszerepre Dennis Weavert.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet számos európai országban (köztük Mgyarországon is) úgy értelmezték, mint az amerikai osztályharc szimbolikus megjelenítése. Steven Spielberg saját bevallása szerint semmi ilyesmi nincs a filmjében, s ő inkább úgy tekint a Párbajra, mintha a Délidő című film országúton és kerekeken játszódna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Steven Spielberg elmondása szerint a Peterbilten látható rendszámtáblák mennyisége arra utal, hogy a teherautó sofőrje egy olyan sorozatgyilkos, aki több államban is szedi áldozatait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dennis Weaver úgy kapta meg a szerepet, hogy saját bevallása szerint utál autót vezetni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A két szembenálló autó egy piros Plymouth Valiant és egy Peterbilt 281-es teherautó volt. A rendező számára nagyon fontos volt, hogy az előbbi autónak olyan színe legyen, amely elüt a poros tájtól. A teherautó esetében azért került a Peterbiltre a választás, mert elölről arcra hasonlított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapját egy Richard Matheson novella adta, amelyet Steven Spielberg a Playboy magazinban olvasott.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Kinek ajánljuk: a régi autók és az országutak szerelmeseinek, akik kedvelik, netán rajonganak Steven Spielberg munkásságáért, továbbá akik szeretnének végigizgulni (majdnem) 90 percet. több»