Turbó fokozatra kapcsol a Transformers: A fenevadak kora. A kasszasikernek számító sorozat forgalmazója a bemutató hétvégéjáre 50-60 millió dolláros bevételre számít. A Paramount Pictures filmjét pénteken 3700 észak-amerikai moziban vetítik majd. A magyar bemutatóra nem kell ennyit várni, már A fenevadak kora június 8-tól látható a mozikban!

Az Autobotok gyors sebességváltásra lesz szükségük, ha meg akarják előzni a a korábbi hétvége sztárját, a Pókember - A pókverzumon át című animációs filmet. A folytatásos képregény adaptáció a nyitáskor 120 millió dollárral startolt, amit a Transformers bemutatójának hétvégén még 45-55 millió dollárral szeretnének megtoldani. Ez az összeg közel duplája annak a bevételnek, mint amit az eredeti, 2019-es Pókember - Irány a Pókverzum című film bemutatója hozott. Igen, a Pókemberben bőben van még kraft!

A Steven Caple Jr. (Creed II.) által rendezett, PG-13-as besorolású Transformers: A fenevadak korának forgatása 200 millió dolláros kölrségvetésből gazdálkodott. Ahhoz, hogy ez a grandiózus összeg megtérüljön, a forgalmazónak igen csak rá kell taposnia a gázpedálra, hogy az amerikai és az európai jegyeladásokkal visszahozza a befektetett pénzösszeget.

Ígéretes, hogy a autobotos franchise hetedik része, várhatóan javít majd a két előzményfilm, a 2018-as Űrdongó (21,6 millió dollár) és a 2017-es Transformers: Az utolsó lovag (44,68 millió dollár) nyitó átlagán. Ezek a részek a teljes bevételük (127 millió, illetve 130 millió dollár) 70%-át Európai jegyeladásokból hozták.

A Transformers filmek karrierjük csúcsán még könnyedén teljesítette az 1 milliárrd dollár feletti bevételt. Ezt az álomhatárt a  Transformers: A kihalás kora 2014-es bemutatója óta nem tudták megismételni. 

Az elemzők arra számítanak, hogy a legújabb alkotás csatlakozik a 2010-es évekbeli elődökhöz, a nemzetközi érdeklődés fenntartásával igazolja a hozzá fűzött reményeket.

A Transformers: A fenevadak kora főszereplője az In the Heights - New York pereménből  ismert Anthony Ramos és Dominique Fishback a Rajzás szereplője, akik megpróbálnak leszámolni egy az egész bolygót elpusztítani képes fenyegetéssel.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Négy évvel az előző film eseményei után Cade Yeager (#273727#) feltaláló véletlenül rábukkan egy darabka Autobot technológiára. Miután a szerkezet életre kel, Yeagernek szembe... több»