A legrosszabb 2022-es Netflix-filmek

A Netflix saját gyártású filmjeit évről-évre egyre több negatív kritika éri. Nincs ez másként 2022 első felében sem, amikor olyan borzalmakkal kínálták meg nézőiket, mint a második részre teljes egészében önmaga paródiájává vált 365 nap vagy Az elfogás című, a 90-es évek Lorenzo Lamas filmjeit idéző produkció. Majd jött Kevin Hart és Woody Harrelson legújabb vígjátéka, A torontói ember, ami enyhén szólva sem nyerte el a kritikusok tetszését, ahogy legutóbb Kevin Hart és Mark Wahlberg filmje, az Énidő sem. Lássuk, mi volt a streaming szolgáltató 10 legrosszabb dobása – eddig. (legutóbbi frissítés: 2022. 08. 31.)

#12

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Miután megegyeztek, hogy még a főiskola előtt szakítanak, Claire és Aidan egy utolsó epikus randin végigjárják kapcsolatuk útját, ismerős és váratlan helyekre látogatnak el,... több»

A Milyen lesz a búcsú után? egy 2022-es amerikai romantikus dráma  Ben York Jones és Amy Reed forgatókönyvéből, egyszersmind Michael Lewen rendezői debütálása. A film Jennifer E. Smith azonos című regénye alapján készült. A történet szerint Claire és Aidan egy utolsó randin újra átélik kapcsolatuk állomásait a kulcsfontosságú helyszínek felkeresésével, miközben felteszik a kérdést: működhet a kapcsolatuk vagy végleg váljanak el az útjaik? Bár ígéretes romantikus sztorinak tűnik, a kritikusok gyakorlatilag utálták a filmet (a Rotten Tomatoeson az első 17 értékelés alapján csak 35 százalékot kapott), de a hazai nézők körében sem aratott osztatlan sikert, amiről a 41 százalékos értékelés (2022. július) is árulkodik a Magyar Filmadatbázisban.
#11

romantikus | vígjáték

Netflix

Izzy New Yorkban fodrászkodik, és lehetőséget kap, hogy egy elbűvölő herceg esküvőjén dolgozzon. Viszont szikrázni kezd közöttük a levegő. Elérkezik a döntés ideje -... több»

Az Aladdin-ban megismert Mena Massoud jóképűségére alapozó romkom még akár sikeres is lehetett volna, hiszen láttunk már ebből a zsánerből kedves darabokat. Elég csak az Én és a hercegem első részére gondolni, ami a 2000es évek elején népszerű Julia Stiles bájával hódította meg a kamaszokat és a mai napig is újranézhető egy laza nyári estén. Ezúttal azonban egy giccses, felszínes tik-tok mesét kapunk, ahol Izzy, a fodrász találkozik az egyszerre elkényeztetett, közben mégis izzadtságszagúan hétköznapinak ábrázolt herceggel. A "Királyi bánásmód" az elejétől a végéig humortalan és unalmas, a kritikusok pedig sorban álltak, hogy szemétbe dobhassák. A New York Times egyenesen így írt a filmről: „Egy muffin, aminek a mázán ez áll: "Élvezd a fogszuvasodást"".
#10

63 A hazai csapat  (2022)

(14)

sportfilm | vígjáték

Netflix

A New Orleans Saints csapat története, akik edzőjét, Sean Paytont 2012-ben egy évre felfüggesztették, mert részt vett a csapat Bountygate botrányában. több»

A durva sportvígjáték a futballedző Sean Payton valós történetét veszi alapul, aki az NFL-ből való egyéves felfüggesztése alatt lett fia hatodik osztályos csapatának új támadó koordinátora. Ez alapvetően egy lenyűgöző történet is lehetne, de "A hazai csapat"-ot nem különösebben érdeklik az apró részletek - elvégre ez egy olyan vígjáték, amelyben egy rakás gyerek játszik. És a készítők azt hitték, ez pont elég is. Kevin James Sean Paytont állandóan mogorva férfiemberként ábrázolja, aki szinte semmit sem tud a fiáról. Persze ez nem meglepő azok számára, akik már jól ismerik az Adam Sandler-képletet: Hősünk egy forrongó csavargó, mindenki más pedig rosszabb nála. A filmet a félszeg háttérbohóckodásokt és felesleges komikus-mentő mellékszálak határozzák meg. Nem haragszunk a "A hazai csapat"-ra, csak csalódottak vagyunk. A megfelelő kezekben akár touchdown is lehetett volna belőle, de ez a lusta vígjáték nem éri meg az időt.
#9

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lina megígéri beteg édesanyjának, hogy a főiskola előtti nyarat Firenzében tölti, ahol beleszeret a városba, az emberekbe és a "gelato"-ba. több»

Nagyon bírjuk a Netflixben, hogy rengeteg könyvből készít adaptációt, csak azt nem, amikor így. A Firenzei nyár Jenna Evans Welch romantikus regényéből készült, amely Lináról, egy főiskolára készülő fiatal lányról szól, aki rákban elveszíti édesanyját. Az utolsó kívánsága az volt, hogy Lina menjen el Olaszországba, egy olyan helyre, amely korábban őt magát is átformálta. Azt szerette volna, hogy az emlékezetes élmény, amely örökre a szíve részévé vált, Lina számára ugródeszka legyen az életben. A sztori tehát érdekes, bestseller is lett belőle, csakhogy a film épp az eredeti mű szívét nem tudta átültetni, az alakítások pedig ehhez mérten laposak, és az egész sajnos mindenestül csalódást keltő és kiábrándító. Inkább olvassátok le a könyvet!
#8

50 Centauro  (2022)

(2)

akció | kaland | krimi | thriller

Netflix

Rafa a gyorsulási versenyek megszállotja, de amikor a gyermeke anyjának drogdílerekkel akad dolga, mindent megtesz azért, hogy megmentse őt. több»

A Centauro egy 2022-es akció-thriller film Daniel Calparsoro rendezésében, amely Yann Gozlan 2017-es Burn Out című filmjének remake-je. A történet szerint hogy rendezze az adósságát, egy profi motorosnak készülő férfi, Rafa úgy dönt, hogy egy bűnszervezetnek ajánlja fel szolgálatait. A kettős élet azonban megviseli, és a drogokhoz nyúl, ami nagy hatással lehet arra, hogy megvalósítsa az álmát, és profi versenyző váljon belőle. A film igen gyenge fogadtatásban részesült a nézőktől, a RottenTomatoes-on mindössze 20 százalékon áll (2022. június), az imdb-n 5.2-es, míg a mafabon 55 százalékos értékelést kapott.
#7

51 A torontói ember  (2022)

(17) (2)

akció | dráma | romantikus | thriller | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

Még a legnagyobb profik is követnek el hibákat, főként akkor, ha egy balfékkel sodorja össze őket a sors. Az alvilág egyik leghírhedtebb bérgyilkosa élete egyik legnehezebb... több»

A torontói ember egy amerikai akció-vígjáték, amelyet Patrick Hughes rendezett olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Kevin Hart, Woody Harrelson, Kaley Cuoco és Ellen Barkin. A Sony eredetileg a mozikban tervezte bemutatni a filmet még 2020-ban, de a folyamatos halasztás után (ebben a COVID is nagy szerepet játszott) eladták a film forgalmazási jogait a Netflixnek. Utólag már könnyű okosnak lenni, de valószínűleg sejtették, hogy ez a film csúnyán megbukna a mozikban, legalábbis, ha a kritikusokon múlik, akik csúnyán lehúzták az akció-vígjátékot, melyben egy vállalkozó kénytelen összefogni egy profi bérgyilkossal, ugyanis csak így maradhat életben.
#6

53 Énidő  (2022)

(11)

vígjáték

Netflix

Egy apát követhetünk nyomon, aki évek óta először talál időt magára, miközben felesége és gyerekei távol vannak. Újra összejön egy barátjával egy vad hétvégére. több»

Mivel a családja távol van, egy gyermekeit 'főállásban' nevelő apa évek óta először élvezheti a szabadidejét, amikor újra összejön egy régi barátjával egy vad hétvégére, amely felboríthatja az életét. Kevin Hart és Mark Wahlberg neve ugyan ígéretesen hangzott, a film végül valószínűleg nem csak 2022, de minden idők legrosszabb Netflix-produkciói között marad majd meg az emlékezeteben. A kritikusok mindössze 8 százalékra értékelték a RottenTomatoeson, de a hazai közönség sem rajongott érte, erről árulkodik a nézők 42 százalékos értékelése is a Magyar Filmadatbázisban.
#5

42 365 nap: Ma  (2022)

(13) (1)

dráma | romantikus

Netflix

Laura és Massimo folytatják egyre tüzesebb kapcsolatukat, viszont a családi kötelékek nehezítik a dolgukat, illetve felbukkan egy titokzatos férfi, akinek célja, hogy meghódítsa... több»

A 365 nap folytatása, amely Blanka Lipińska trilógiájának második regényén, a This Day-en alapul, a főszerepben pedig ismét Anna-Maria Sieklucka és Michele Morrone látható, akik egyre jobbak soft pornóban. Vagy mégsem? A film gyakorlatilag egy végtelenségig nyújtott, szirupos, ostoba videoklip, ami a 90es évek leggagyibb romantikus MTV videóit is felülmúlja. A történetben megjelenik a spanyol kertész (LOL – ezt szinte el sem hisszük) és természetesen a gonosz ikertestvér sem maradhat el. Már az első film után is elszabadult a mémgyár és olyan mondatok láttak napvilágot, mint: „I’m just a girl, waiting to be kidnapped / Csak egy egyszerű lány vagyok, aki arra vár, hogy elrabolják”, de ez a második rész végképp kiborította az internet népét. A kritikák lesújtóak, a „műalkotás” pedig mostanra végképp önmaga szekunder szégyent kiváltó paródiájává vált.
#4

45 A buborék  (2022)

(6) (1)

vígjáték

Netflix

Egy csapat színész és színésznő, akik egy hotelben buborékban rekedtek, megpróbálnak minden áron befejezni egy filmet. több»

A buborék, az egyébként szerethető és időről-időre ikonikus vígjátékokat legyártó Judd Apatow kínos melléfogása.  Az alkotás egy film a filmben sztori: a "Cliff Beasts 6: Az Everest csatája" című ócska blockbuster franchise kaotikus forgatását nézhetjük végig – már aki. A filmet a történet szerint a COVID első tombolásának idején készítik és az elkényeztetett sztárokat covid-buborékban tartja a produkció. Szobájukban kell maradniuk, zöld képernyő előtt kell játszaniuk, és el kell viselniük az egészségügyi protokollokat, amik ellen mind ellenállnak és fanyalognak. Ez komoly fejfájást okoz a filmkészítőknek és a cinikus szállodai személyzetnek egyaránt. Ez lenne tehát a humor forrása, de hiába a parádés színészi gárda, valahogy nem tudunk nevetni. Talán a világ egyszerűen még nem áll készen arra, hogy nevessen azon a kollektív traumán, amit a COVID-19 világjárvány és a vele járó tömeges bezárások, társadalmi elszigetelődés és széles körű félelem okozott…
#3

39 Az elfogás  (2022)

(16) (3)

akció | dráma | thriller

Netflix

A hadsereg egyik tisztjének sokéves taktikai kiképzését és katonai szakértelmét kell bevetnie, amikor egy összehangolt támadás fenyegeti a távoli rakétaelhárító állomást,... több»

A film legnagyobb erénye Elsa Pataky, aki bizony méltatlanul hanyagolt akcióhős. A színésznő alakítása ezúttal is kifogástalan, fizikuma, karakterábrázolása hiteles. Érdemes lenne őt többet foglalkoztatni és végre valami olyan moziban szerepeltetni, ami felér hozzá. Figurái az akciófilmek hőskorát idézik. A többi színész – főleg hozzá képest – gyenge, a párbeszédek súlytalanok. Több kritika is úgy emlegeti, mint „amatőr YouTube film”, ami érdektelen és kapkodó. A csalódás pedig azért is igazán nagy, mert a forgatókönyvön az a Stuart Beattie is dolgozott, aki A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, a Collateral - A halál záloga vagy az Ausztrália című szuperprodukciókat is jegyzi. A történet sablonos: hős Amerika VS gonosz Oroszország. Ha erről a témáról akarunk valami igazán ütős alkotást nézni, akkor tartsunk egy Red maratont.
#2

39 Meggyőző érvek  (2022)

(8) (2)

dráma | romantikus

Netflix

Nyolc évvel azután, hogy Anne Elliotot meggyőzték, ne menjen hozzá egy szerény származású, daliás férfihoz, újra találkoznak. Vajon megragadja-e a második esélyt az igaz... több»

A Meggyőző érvek egy 2022-es romantikus dráma, amelyet Carrie Cracknell rendezett Jane Austen azonos című regénye alapján olyan sztárokkal a főbb szerepekben Dakota Johnson, Richard E. Grant és Henry Golding. A sztori szerint csőd szélén álló sznob családjával élő Anne Elliot egy modern, nonkonform nő. Amikor Frederick Wentworth - a férfi, akit korábban elengedett - újra feltűnik a színen, Anne-nek választania kell, hogy maga mögött hagyja-e a múltat, vagy a szívére hallgat, ha második esélyről van szó.  Bár az alapanyag egy időtlen romantikus sztori,  és a főszereplők sem ma kezdték a szakmát, a film nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Magyar Filmadatbázisban mindössze 34 százalékot kapott a premierjét követő napokban, míg a RottenTomatoes kritika-gyűjtő weboldalon 85 szemlézett cikk után mindössze 36 százalékon állt.
#1

dráma | romantikus

Netflix

A lengyel erotikus botrányfilm trilógiává bővül, melyben Laura és Massimo kapcsolata újabb kihívás elé kerül. Laura és Massimo kapcsolata meggyengült, Nacho pedig mindent... több»

Laura és Massimo visszatértek a trilógia fináléjára, melyben Massimo családi kötelékei és egy titokzatos férfi, aki Laura szívére pályázik, azonban megnehezítik a szerelmesek életét. A nézők életét pedig a produkció nehezítette meg, meg nagyon kemény kritikákat kapott a nézők és a kritikusok részéről is. Az erotikus thiller kereken 0 százalékon áll a legnagyobb külföldi kritikaaggregátor portálon, míg nálunk mindössze 23 százalékra értékelték a hazai nézők.