Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
36%

Meggyőző érvek (2022)

Persuasion
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Henry Golding
Dakota Johnson

Videók (1)

 
Fikatours_blogger   2022. 07. 29.

legújabb vélemény

0

Csatlakozom az előttem szólókhoz: ez egy harmatgyenge történet. Egyedül a környezet és néhány érdekes karakter, ami fenntartotta az érdeklődésemet egy darabig.

 
Dorkateo   2022. 07. 19.

2

Jujjj, ilyen amikor a rendező annyira újat akar alkotni, hogy végül nézhetetlenül más lesz a darab. A film inkább csak látványul szolgál, mert a főhősnő hosszú monológban adja elő nekünk a regény szövegét. Amúgy nem is rosszul. De a többit fedje balga homály - nem érdemes végignézni.

 
JRD   2022. 07. 18.

1
Félúton a nézhetetlen és a rossz között

Ami először eszembe jutott az az, hogy megcsúfolása Austen műveinek és életművének. Egy agyonmodernizált, divatelvárásokkal teletűzdelt borzalom, mely nyomába sincs az eredetiségnek. Végtelenül kommersz és bárgyú feldolgozás. A szöveg a XXI. századi szleng vetekszik az elnagyolt, lesarkított, bugyuta történetmeséléssel. Kár volt a belefektetett pénz (bár gyanítom, hogy csak egy újabb „csináljunkbármitcsakdőljönalóvé”-típusú film volt a cél. Azoknak, akik láttak már BBC feldolgozást Austen műveiből, azoknak arculcsapás lesz ez a film. Akik nem, nos... Nekik szívből ajánlom, hogy nézzék meg az eddigi feldolgozásokat, hogy legyen mihez viszonyítaniuk ezt a filmet. Megjegyzem, ennél még a Kintley-féle Büszkeség és balítélet feldolgozás is jobb volt. Egyszernézős. De ne hallgass rám, hiszen ízlések és pofonok. (Ez esetben pofonok.) Nézd meg és döntsd el magad. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Anna83 Nézhetetlen  2022. 07. 17.

0
Botrányosan rossz

Nem szoktam véleményt írni, de ez a feldolgozás sajnos minden szempontból botrányosan rossz lett. Ajánlom helyette mindenkinek a 2007-es Tartózkodó érzelem megtekintését.

 
Klári   2022. 07. 15.

1

Több Jane Austin feldolgozást is láttam, többször is. A regényeket is olvastam, így nagyon vártam ezt a filmet. Azt gondoltam, ezt nem lehet elrontani. Tévedtem. A főhős annyira bárgyú lett, hogy a néző szinte szurkol, hogy Anne maradjon inkább hajad... több»

 
philboy   2022. 07. 15.

0

Igazából jó volt Dakota Johnsont látni ilyen szerepben. Úgy érzem, nagyon összenőtt A szürke 50 árnyalatával az utóbbi években, az ilyen nagyszerű alakítások pedig segítenek leválni arról a szerepről.

 
Mucika Nézhetetlen  2022. 07. 16.

0
Ez borzasztó

Öt percig bírtam, a pc-fekete Lady Russel megjelenéséig. Elfogadom, hogy modernizálni kell, meg izé, megszólítani korunk ifjúságát, de ha egy fel- és átdolgozás kutyaütő és pont a szerző szellemiségét, irodalmi és morális mondanivalóját hágja szembe... fúj. Nyitójelenetben smárol Jane Austen legösszetettebb történetének főhősnője. Ja.

 

A film alkalmazza a negyedik fal megtörése kreatív történetmesélést.

(indingo)
 

A film Jane Austen népszerű regénye alapján készült.

(indingo)
 
Újra virágkorukat élik a kosztümös filmek, Jane Austen regényei pedig mindig konyhakész alapanyagot tudnak szolgáltatni egy-egy régenskori tanmeséhez. Az utóbbi évekre pedig jellemző ezeket a klasszikus műveket vagy akár magát történelmet szabadabban adaptálni, gondoljunk csak az Anya-Taylor Joy főszereplésével készült színes-szagos Emmára (2020), a Bridgerton diverz, pasztellszínű, Madonna-dallamokban és szexualitásban úszó világára, vagy a Nagy Katalin- A kezdetek eleresztett agyú, parádés életrajzi drámájára. több»