39% 72 szavazat
Meggyőző érvek

Meggyőző érvek

Persuasion
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
27
Szereplők (27)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
1
Filmkritika (1)
5
Cikkek (5)
1
Fórum (1)

Hol nézheted

Henry Golding
Dakota Johnson

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Nyolc évvel azután, hogy Anne Elliotot meggyőzték, ne menjen hozzá egy szerény származású, daliás férfihoz, újra találkoznak. Vajon megragadja-e a második esélyt az igaz szerelemre?

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Ronald Bass, Alice Winslow
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.07.15. | Netflix (2022.07.15.)
 
2022.07.29 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Csatlakozom az előttem szólókhoz: ez egy harmatgyenge történet. Egyedül a környezet és néhány érdekes karakter, ami fenntartotta az érdeklődésemet egy darabig.

0
 
2022.07.19 Dorkateo

Jujjj, ilyen amikor a rendező annyira újat akar alkotni, hogy végül nézhetetlenül más lesz a darab. A film inkább csak látványul szolgál, mert a főhősnő hosszú monológban adja elő nekünk a regény szövegét. Amúgy nem is rosszul. De a többit fedje balga homály - nem érdemes végignézni.

2
 
2022.07.18 JRD

Félúton a nézhetetlen és a rossz között

Ami először eszembe jutott az az, hogy megcsúfolása Austen műveinek és életművének. Egy agyonmodernizált, divatelvárásokkal teletűzdelt borzalom, mely nyomába sincs az eredetiségnek. Végtelenül kommersz és bárgyú feldolgozás. A szöveg a XXI. századi szleng vetekszik az elnagyolt, lesarkított, bugyuta történetmeséléssel. Kár volt a belefektetett pénz (bár gyanítom, hogy csak egy újabb „csináljunkbármitcsakdőljönalóvé”-típusú film volt a cél. Azoknak, akik láttak már BBC feldolgozást Austen műveiből, azoknak arculcsapás lesz ez a film. Akik nem, nos... Nekik szívből ajánlom, hogy nézzék meg az eddigi feldolgozásokat, hogy legyen mihez viszonyítaniuk ezt a filmet. Megjegyzem, ennél még a Kintley-féle Büszkeség és balítélet feldolgozás is jobb volt. Egyszernézős. De ne hallgass rám, hiszen ízlések és pofonok. (Ez esetben pofonok.) Nézd meg és döntsd el magad. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
2022.07.17 Anna83 Nézhetetlen

Botrányosan rossz

Nem szoktam véleményt írni, de ez a feldolgozás sajnos minden szempontból botrányosan rossz lett. Ajánlom helyette mindenkinek a 2007-es Tartózkodó érzelem megtekintését.

0
 
2022.07.15 philboy

Igazából jó volt Dakota Johnsont látni ilyen szerepben. Úgy érzem, nagyon összenőtt A szürke 50 árnyalatával az utóbbi években, az ilyen nagyszerű alakítások pedig segítenek leválni arról a szerepről.

0
 

A film alkalmazza a negyedik fal megtörése kreatív történetmesélést. Szerző: indingo

#1
 

A film Jane Austen népszerű regénye alapján készült. Szerző: indingo

#2
 
Értékelés: 6/10
(2023. 05. 07.)
Fogjuk rá, hogy meggyőzött
Újra virágkorukat élik a kosztümös filmek, Jane Austen regényei pedig mindig konyhakész alapanyagot tudnak szolgáltatni egy-egy régenskori tanmeséhez. Az utóbbi évekre pedig jellemző ezeket a klasszikus műveket vagy akár magát történelmet szabadabban adaptálni, gondoljunk csak az Anya-Taylor Joy főszereplésével készült színes-szagos Emmára (2020), ... Több