Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Stork Natasa
Horvát Lili
Horvát Lili
Horvát Lili

Videók (3)

 
Dorkateo   2022. 11. 04.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mese habbal. Az ilyen történetek nem így szoktak végződni. Hanem pont úgy, ahogy a baljóslatú eleje előrevetíti. Ennek ellenére egy szép és érzékeny filmnek találom.

 
elekm90   2020. 09. 28.

0

Igazi felüdülés, hogy a jelenlegi silány, sablonos komédiák mellett egy ilyen minőségű magyar alkotás is mozikba került. Művészfilmszerű, így valószínűleg nem mindenki lesz rá fogékony. Akit viszont megfog az előzetes, annak bátran ajánlom a filmet ... több»

 
zsena   2022. 07. 23.

3
A szürrealitás esszenciája: “Naívak a nők, még az okosak is!”

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nemigen nézek magyar filmeket. Nagyon ritka, ha ráveszem magam, emiatt nem is igen ismerem a rendezőt, Horváth Lilit, ezáltal csak annyit tudok róla, amennyit neten olvastam (a film megnézése után). 40 éves színésznő, rendező, aki még novellákat is í... teljes kritika»

 
Annuska   2020. 10. 31.

2

Rengeteg jó kritikát lehet olvasni a filmről. Én szeretem a különleges filmeket, de ez számomra teljesen súlytalan volt.

 
Crystaldeer   2021. 01. 16.

1

Jaj de kár, hogy egy ilyen, amúgy tényleg nagyszerűen megírt filmre csak átlagost kell nyomnom, mert sajnos nekem hiányzott az a bizonyos plusz belőle. A történet nagyon lekötött, érdekes volt, de a végén úgy éreztem, hogy csak hipp-hopp, le lett zár... több»

 
Alexa   2022. 02. 12.

1

Értékeltem az egyéni szemléletmódot, ahogy ábrázolja a film a magányt, a szerelmet. Nagyon jól alakították a karaktereket a színészek, és egy igazi művészfilm lett belőle. A végén a metaforikus befejezésen azért el kellett gondolkoznom, hogy mire gon... több»

 
Emmersson   2021. 06. 10.

0
Mi a f... volt ez?!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Belógatják a "most akkor miért is nem emlékszik a faszi" misztikus/thriller szálat, hogy az ember megnézze. Aztán kiderül, hogy még drámaként is raklap f*s. Nincsen titok, se egy csavar. SPOILER (ha ezt nevezhetjük annak): Drexler János egyszerűen "nem gondolta komolyan" a találkozót! WTF?! A második filmnél írom a rendezőnek: A...DAT, Horvát! (Az első a Napszállta volt, Nemes rendezésében.)

A film 30 638 469 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 28 147 829 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, Horvát Lili elnyerte a Moving Images-Open Borders fesztivál hálózat újonnan alapított New Vision díját.

(hp)
 

A film Magyarország hivatalos nevezettje a 2021. évi Oscar-díjra "Legjobb idegen nyelvű film" kategóriában.

(elekm90)
 

A film a legjobb játékfilm díját nyerte el Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján.

(hp)
 

A film elnyerte a 65. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Golden Spike-ot. A legjobb rendező díját Horvát Lili kapta, míg a legjobb színésznőnek járó elismeréssel Stork Natasát tüntették ki.

(hp)
 

A film elnyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót.

(hp)
 
A Felkészülés... egyértelmű és magabiztos továbblépés a rendező karrierjében egy nemzetközi szinten is értelmezhető témaválasztáshoz és kiemelkedő minőségű formanyelvhez egy midcult típusú filmen keresztül, ami épp csak annyira válik többértelművé és késztet gondolkodásra, hogy azért ne akadályozza a viszonylag könnyed és élvezetes befogadást. több»
 
A szerelem vak és nyomorba dönt, vagy épp logikátlan, józan ésszel felfoghatatlan tettekre késztet – ebből a felállásból indul Horvát Lili romantikus, ám sokszor pszicho-thrillernek is beillő filmje, a Felkészülés egy meghatározhatatlan ideig tartó együttlére. A Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjában debütált filmet a mai naptól a hazai mozik is adják. Bébikritikánkban elmondjuk, miért érdemes időt szakítani rá. több»
 
Nehéz tehát egyértelmű verdiktet mondani: több szinten is egyedülálló és bátor, amit a Felkészülés... végigvisz, és kétségkívül végig is viszi, amit akar, azonban egy ilyen érzelmi hullámvasút megkövetelt volna egy markánsabb csattanót, azt, hogy megérkezzen valahová. több»