Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020)

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
Crystaldeer   2021. 01. 16.

legújabb vélemény

0

Jaj de kár, hogy egy ilyen, amúgy tényleg nagyszerűen megírt filmre csak átlagost kell nyomnom, mert sajnos nekem hiányzott az a bizonyos plusz belőle. A történet nagyon lekötött, érdekes volt, de a végén úgy éreztem, hogy csak hipp-hopp, le lett zár... több»

 
Annuska   2020. 10. 31.

1

Rengeteg jó kritikát lehet olvasni a filmről. Én szeretem a különleges filmeket, de ez számomra teljesen súlytalan volt.


 
elekm90   2020. 09. 28.

0

Igazi felüdülés, hogy a jelenlegi silány, sablonos komédiák mellett egy ilyen minőségű magyar alkotás is mozikba került. Művészfilmszerű, így valószínűleg nem mindenki lesz rá fogékony. Akit viszont megfog az előzetes, annak bátran ajánlom a filmet ... több»

 
Vikerlase   2020. 12. 15.

0
Végre egy nagyszerű film!

Nagyon szép, nagyon pontos film. Kár, hogy a vége nem dráma lett, hanem happy end. Csak igazi, jó művészfilmeket kedvelőknek ajánlom. Akciót senki ne keressen benne. A mozi esszenciája ez a film. Minden a helyén van benne: a színészi játék, a képek, a kellékek stb. Nem Oscár-jelölésre val, azoknál ez a film sokkal több.

 
kocka   2020. 09. 27.

0

Csodásan világított és megrendezett dráma olyan alakításokkal, melyeket sokáig fogunk még emlegetni. Minden elismerésem.

 
BloodyMary   2020. 09. 25.

0

Kimondottan erős film lett a Felkészülés meghatárohatatlan ideig tartó együttlétre. Nem feltétlenül az a darab, ami tízezreket vonz a moziba, és könnyed kikapcsolódásnak sem nevezném, de az biztos, hogy egy nagyon sajátságos élményt nyújt jó rendezés... több»

 
gabeesz1   2020. 09. 24.

0

Gyönyörű szerelmes film, rég láttunk már ilyet a nagyvásznon, magyar alkotóktól pedig különösen. A szereplőgárda kimagasló teljesítményt nyújtott, és szerintem Horváth Liliről még sokat fogunk hallani a jövőben.

Galéria (11)

Stork Natasa
Horvát Lili
Horvát Lili
Horvát Lili

Videók (3)

A film 27 975 939 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 19 536 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film Magyarország hivatalos nevezettje a 2021. évi Oscar-díjra "Legjobb idegen nyelvű film" kategóriában.

(elekm90 )
 

A film a legjobb játékfilm díját nyerte el Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján.

(hp)
 

A film elnyerte a 65. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Golden Spike-ot. A legjobb rendező díját Horvát Lili kapta, míg a legjobb színésznőnek járó elismeréssel Stork Natasát tüntették ki.

(hp)
 

A film elnyerte az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának fődíját, a Gold Hugót.

(hp)
 

A filmet a Varsói Filmfesztivál után Chicagóban, Puszanban, Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is bemutatják.

(hp)
 

A filmet FIPRESCI díjjal ismerték el a varsói filmfesztiválon.

(hp)
 

Bodó Viktor 10 év kihagyás után ezzel a filmmel tért vissza a színészkedéshez.

(hp)
 

A film férfi főszerepét Bodó Viktor, a Szputnyik Hajózási Társaság alapítója alakítja.

(hp)
 

Horvát Lili rendező és Maly Róbert operatőr a Szerdai gyerek után ismét együtt dolgozott.

(hp)
 

A produkciót 35 mm filmre forgatták.

(hp)
 
Horvát Lili egyedi stílusú forgatókönyve, rendezése és Maly Róbert bensőséges képi világa újabb színt rakott fel a magyar filmek palettájára. több»
 
A szerelem vak és nyomorba dönt, vagy épp logikátlan, józan ésszel felfoghatatlan tettekre késztet – ebből a felállásból indul Horvát Lili romantikus, ám sokszor pszicho-thrillernek is beillő filmje, a Felkészülés egy meghatározhatatlan ideig tartó együttlére. A Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjában debütált filmet a mai naptól a hazai mozik is adják. Bébikritikánkban elmondjuk, miért érdemes időt szakítani rá. több»
 
Egy jól felépített rejtély után a viszonylag banális megoldás ugyanis hagy maga után némi keserű szájízt, de ez nem sokat von le abból, hogy milyen pazar filmet láthattunk korábban. több»