Az 5 legváratlanabb filmes halál, amire egyáltalán nem számítottunk

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy film során egyetlen pillanatig sem kell aggódnia a hősökért, mert azok lényegében halhatatlanok. Így a tetteiknek igazi súlya nincs, kockázat még annyi sem, ezzel pedig dacára a látványos akcióknak, általában az izgalom is oda van. Igen ám, de vannak olyan filmek, amikor ez pont megfordul és olyan karakterek halnak meg gyakran igen váratlanul, akikre a legkevésbé sem számítanánk. Ilyen filmes halálból mutatunk most ötöt, amelyekre tényleg szó szerint senki sem számított a filmek bemutatásakor.

#5

89 Psycho  (1960)

(94) (45)

horror | misztikus | thriller

Marion Crane, a titkárnő ellop 40 ezer dollárt főnökétől, majd új autót vesz, és egy motelben húzza meg magát. Együtt vacsoráznak a szelíd, de furcsa tulajjal, Norman... több»

Marion Crane: a mozitörténelem talán leghíresebb gyilkossága azzal a jellegzetes hangeffekttel, amikor lecsap a zuhanyzóban a kés. Az 1960-as horrorklasszikus akkor annyira sokkolónak számított, hogy sokan nem bírták végignézni. Mai szemmel a jelenet már kimondottan komikusnak hat, de ettől még senki sem számított rá annak idején, hogy a gyönyörű Marion Crane ilyen csúf véget fog érni a Bates motelben.
#4

92 Ponyvaregény  (1994)

(188) (65)

dráma | krimi

SkyShowtime | Netflix

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»

Vincent Vega: az egész Ponyvaregény egyik kulcsfigurája ő, a hidegvérű bérgyilkos. A filmben többször is ki kell mennie a mosdóba, amiről egyébként is sok rajongói elmélet született. Ám az egyik ilyen kitérője végzetesnek bizonyult, mivel a fegyverét a konyhapulton hagyja, Butch pedig közben felbukkan és elveszi azt. Végül rövid farkasszemnézés után Butch meghúzza a ravaszt, a rajongók pedig döbbenten nézik, ahogy Vincent szitává lyuggatva elterül a mosdóban.
#3

84 Zombieland  (2009)

(81) (20)

horror | kaland | road movie | sci-fi | vígjáték

Netflix | HBO Max

Columbus és Tallahassee egymás szöges ellentétei, mégis együttes erővel próbálják túlélni az egész világot ellepő zobmi hordák támadásait. Útjuk során megismerkednek két... több»

Bill Murray: a színész saját magát alakította a zombis vígjátékban, ám csúnya véget ér. Ahelyett, hogy a zombik zabálnák fel, véletlenül az egyik főhős lőtte le. Az ok rendkívül prózai volt. A sztár házában kerestek menedéket, ahol a sztár zombinak álcázta magát, hogy elkerülje az igazi élőholtakat. Ám erről Columbus semmit sem tud, ezért mikor meglátja, reflexből lelövi. A jelenet összességében rendkívül mókás, ugyanakkor mindenkit váratlanul is ért.
#2

musical | romantikus | vígjáték

HBO Max

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem! Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a... több»

Donna Sheridan: Az első rész egyik központi figurája volt, aki a film végére rendezte a helyzetét a lányával és a partnerével is. Éppen ezért a rajongók is úgy érezték, hogy szép jövő elé néz. Ezzel szemben a 2016-os második film rögtön egy arcul csapással nyit, mikor kiderül, hogy Donna a két film közti időben elhunyt. Erős felütés volt ez és piszkosul váratlan is. Más kérdés, hogy a karakter így is szerepel a moziban, mivel az egy előzménysztori. De akkor is, a nézőket végig követi a tudat, hogy ő valójában már nem él.
#1

81 Bambi  (1942)

(16) (8)

animáció | családi | dráma

Disney+

Walt Disney klasszikus meséje, amely generációkat szórakoztatott, Bambi az őzike történetét meséli el, aki elveszíti anyját az erődben, így saját magának kell szembenéznie az... több»

Bambi anyukája: a mozitörténelem egyik legszomorúbb, legmegindítóbb pillanata. A Disney mindig is híres volt róla, hogy meséiben bizony néha kemény veszteségeket kell átélniük a nézőknek, de mind közül talán Bambi anyukájának elvesztése a legmegrázóbb. Az 1942-es mese jelenete sokak gyerekkorában égett be az emlékezetbe végérvényesen.