DiCaprio új filmje: Tömeggyilkos szektavezér lesz az Oscar-díjas színész

Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio a tárgyalások utolsó szakaszába lépett a szektavezér, Jim Jones életrajzi filmjének főszerepét illetően. A film az MGM égisze alatt készül, a forgatókönyvet Scott Rosenberg írja, tudósított a hírről a Deadline.

A Peoples Temple vallási csoport vezetőjeként ismert Jones állt az 1978. novemberi tömeges öngyilkosság mögött Jonestown településén, amely több mint 900 emberéletet követelt. Jones és belső köre szervezte le a mészárlást a guyanai dzsungelben található kommunában, és a követőkkel ciánnal mérgezett puncsot itattak.

A főszerep mellett DiCaprio producerként is kiveszi a részét a munkálatokból az általa 2001-ben alapított Appian Way Productions élén, mely olyan filmek gyártását irányította, mint Alejandro González Iñárritu háromszoros Oscar-díjas A visszatérő című alkotása, vagy Martin Scorsese Oscar-díjra jelölt A Wall Street farkasa című filmje. 

DiCaprio legközelebb Jennifer Lawrence mellett lesz látható Adam McKay Ne nézz fel! című filmjében, mely decemberben debütál a Netflixen, melyet Scorsese Killers of the Flower Moon című filmje követ majd az Apple TV+-on.

A Jim Jones-életrajzi film egyelőre nem kapott premierdátumot.

vígjáték

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»