Eldőlt – Nem Nolan rendezi a 25. James Bond-filmet

Miután kiderült, hogy Daniel Craig biztosan visszatér a 007 Nincs idő meghalni-ben, a találgatások most a rendező személyéről szólnak.

A James Bond: Skyfall és a legutóbbi rész, a 007 Spectre: A Fantom visszatérrendezője, Sam Mendes biztos, hogy nem fog a rendezői székbe ülni, és most egy újabb nevet húzhatunk le a listáról: Christopher Nolanét.

A rendező legutóbb a BBC 4 egyik rádióműsorában nyilatkozta, hogy biztosan nem ő lesz az az ember, aki megrendezi ezt a filmet, hiába merül fel a neve minden alkalommal, amikor a franchise új rendezőt keres.

A Nolannal kapcsolatos találgatások tavaly nyáron indultak, amikor feltűnt Nolan cége, a Syncopy neve az új epizód produkciós cégei között, ám ezt azóta már eltávolították az IMDB-ről. A rendező azt is nyilatkozta, hogy csodálja a sorozatot, és imádná, ha rendezhetne egy részt – de majd csak akkor, ha a franchise készen áll egy ’újraalkotásra’.

A lehetséges rendező kilétéről folyó találgatások során több név is felmerült: de Denis Villeneuve(Szárnyas fejvadász 2049) már novemberben megerősítette, hogy nem ő lesz a rendező, Martin Campbell (James Bond: Aranyszem, Casino Royale) viszont azt nyilatkozta, szívesen visszatérne – ami lehet, hogy be is következik. Voltak pletykák női rendezőről is, ám egyelőre még az sem tiszta, hogy melyik cég birtokolja majd a film jogait, a Sony és az Eon Production szerződése ugyanis lejárt.

Jelenleg a Apple és az Amazon, illetve a Sony és Warner Bros. érdeklődik a terjesztési jogokért – ám ezelőtt a filmnek még stúdiót is találni kell. A James Bond 25 forgatásának és bemutatásának időpontja még ismeretlen.