89 éves korában elhunyt Alan Arkin színész.

Halálának hírét fiai Adam, Matthew és Anthony közölték a nyilvánossággal, amelyet a People magazin adott közre. “Apánk egyedülállóan tehetséges, szinte természetfeletti erővel megáldott személy volt, mind művészként, mind emberként. Szerető férj, apa, nagy- és dédnagyapa volt, imádták, és mélyen fog hiányozni” - olvasható a közleményben.

Pályafutása során számos rangos elismerésben részesült, Oscar-díjra jelölték többek között a Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok!, Magányos vadász a szív és Az Argo-akció produkciókban nyújtott alakításáért, A család kicsi kincse filmen pedig elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést.

Arkin színészi és rendezői pályafutása mellett kiemelked Broadway-karriert futott be, az 1963-ban az Enter Laughing című darabért a legjobb férfi főszereplőnek járó Tony-díj mellett 1973-ban Tony-díjra jelölték Neil Simon ma már klasszikusnak számító The Sunshine Boys című darabja eredeti produkciójának rendezéséért.

További ismert szerepei többek között A Kominsky-módszer, Szóljatok a köpcösnek, Gattaca és a Ollókezű Edward című filmekben láthatók. 

Nyugodjon békében!