Ewan McGregor lesz Danny Torrance a Ragyogás 2-ben

Ha létezik tökéletes casting, akkor Stephen King folytatásának alkotói most ráhibáztak. Ewan MCGregorral jön a második rész.

Januárban jött a hír, hogy megfilmesítik Stephen King Ragyogásának (Shining - Stanley Kubrick) folytatását, az Álom doktort, most pedig kiderült, ki alakítja a film főszerepét.

A legfrissebb hírek szerint a felnőtt Danny Torrance-t nem más alakítja, mint Ewan McGregor, míg a rendezői széket a King Bilincsben (Gerald's Game) című regényét nagy sikerrel adaptáló Mike Flanagan foglalhatja el.  

Ami az Álom doktor történetét illeti, a cselekmény középpontjában Danny áll majd, aki alkoholista lett, dührohamai vannak, azonban egy nap úgy dönt, felhagy az ivással. Ekkor figyel fel rá, hogy kezdenek visszatérni természetfeletti képességei. Csakhamar megismerkedik egy fiatal lánnyal, aki hasonló képességek birtokában van, mint ő.

A film alapjául szolgáló kötet 2013-ban jelent meg, és bár hatalmas várakozások előzték meg, az olvasók és a kritikusok egybehangzó véleménye szerint nem sikerült megfelelnie a vele szemben támasztott elvárásoknak. Bízunk benne, hogy a filmváltozat kijavítja a csorbát, Flanagannal a rendezői székben és McGregorral a főszerepben úgy tűnik, erre egyre nagyobb az esély.

Az Álom doktor premierjét 2020. január 24-re tűzte ki a Warner.