Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Gerald's Game (2017)

Gerald's Game
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood
Carla Gugino

Videók (1)

 
BoBamburg   2021. 12. 13.

legújabb vélemény

0

Nem voltak nagy elvárásaim, King-könyvekből ritka a tényleg jó feldolgozás (mondjuk ez pont azon kevesek közé tartozik, amit nem olvastam még), de meglepően tapasztaltam, hogy ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű film.

 
Filmelemző   2018. 07. 22.

a nap véleménye

2
Egy befeszült játék

Stephen King 1992-es regényéből Mike Flanagan készített nehezen meghatározható műfajú fimet, mely szerintem leginkább thrillernek tűnik (bár sok helyen drámaként szerepel). A sztori érdekes: egy szexuális játékok során ágyhoz bilincselt nő esete, aki... teljes kritika»

 
indingo   2020. 02. 01.

0

Érdekesen bontakozott ki a történet, ahogy egyre több mindent tudtunk meg a nő múltjáról, s hogy miért is alakulhatott így az élete.

 
Berto49   2017. 10. 07.

1

!!!Spoiler!!! Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön! Azt gondoltam, hogy jó néhány hónapot kell várni erre a King-adaptációra, amelynek eredeti regényét anno olvastam is. Alig néhány nap után, hogy olvastam és beírtam a kívánságlistámra ezt a n... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

0

Carla Guginó feljebb lépett ezzel a filmmel egy szintet legalább.....hatalmasat alakít benne. Stephen King a horror koronázatlan királya,szinte minden írása remekmű... Jó film sikeredett és ehhez kellett a rendező világos meglátása mit is akar látni. Nekem nagyon bejött!Kötelező darab!

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Nagyon remek volt a film minden egyes mozzanata. Szeretném újra megnézni amint lehet. Ez a film egész stabilan össze van tákolva. Szerintem teljesen rendben van mind a karakter felépítés mind pedig a történeté.

 
HE7EDIK   2017. 10. 02.

0

Vártam már az adaptációt, a könyv nagyon tetszett és a film sem okozott csalódást. Remek színészek, néhány apróbb változtatás: Gerald szelleme kulcsszerepet kap, holott a könyvben benne sincs, a kutyus előélete sem derül ki, valamint itt szívrohamba... több»

 

Stephen King "Bilincsben" című regénye alapján.

(Berto49)
 
Mindent egybe vetve ez most kissé sznobul fog hangzani, de számomra ez az idei év legjobb King-filmje, hiába az Az elképesztő sikere (A setét tornyot pedig gyorsan felejtsük el). Nem csak, mint pszicho thriller állja meg a helyét, hanem mint tűpontos könyvadaptáció. Egyedül a lezárás nem lett hibátlan, mivel meglehetősen sietősre vették vele a figurát, bár legalább nem lett feleslegesen két órásra duzzasztva. Jó ez, na. 8/10 több»
 
A szexuális abúzus, de tágabb értelemben a hatalmi fölénnyel való visszaélés e helyütt és ezen a ponton nem a gender-témák és a gender-szempontok aláhúzásával, hanem egész egyszerűen azzal jár, hogy verbális tetteket kell végrehajtani a probléma nyílttá tétele, illetőleg a tabuizálás megszüntetése érdekében. Poétikusan, de a valósághoz hűen fogalmazva mindez a (fel)szabadulás és a megszabadulás története is, Jessie története ezek alapján pedig minden nő, de minden férfi története is lehet. több»
 
A film elejétől a végééig szórakoztató és elgondolkodtató egyszerre, az egyébként nem túl fényes felhozatallal rendelkező 2017-es esztendő egyik legjobb darabjaként.
Értékelés: 9/10 több»