Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Greeta   2020. 08. 30.

legújabb vélemény

Utólag tudtam meg, hogy Stephen King regény alapján készült a film. A története elég zárt, minimális szereplőkkel,a mi kellő feszültséget tudott teremteni. Helyenként megtéveszti a nézőt a film.

 
Filmelemző   2018. 07. 22.

a nap véleménye

Egy befeszült játék

Stephen King 1992-es regényéből Mike Flanagan készített nehezen meghatározható műfajú fimet, mely szerintem leginkább thrillernek tűnik (bár sok helyen drámaként szerepel). A sztori érdekes: egy szexuális játékok során ágyhoz bilincselt nő esete, aki... teljes kritika»


 
Berto49   2017. 10. 07.

!!!Spoiler!!! Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön! Azt gondoltam, hogy jó néhány hónapot kell várni erre a King-adaptációra, amelynek eredeti regényét anno olvastam is. Alig néhány nap után, hogy olvastam és beírtam a kívánságlistámra ezt a n... több»

 
indingo   2020. 02. 01.

Érdekesen bontakozott ki a történet, ahogy egyre több mindent tudtunk meg a nő múltjáról, s hogy miért is alakulhatott így az élete.

 
Deku   2018. 02. 15.

Nagyon remek volt a film minden egyes mozzanata. Szeretném újra megnézni amint lehet. Ez a film egész stabilan össze van tákolva. Szerintem teljesen rendben van mind a karakter felépítés mind pedig a történeté.

 
HETEDIK   2017. 10. 02.

Vártam már az adaptációt, a könyv nagyon tetszett és a film sem okozott csalódást. Remek színészek, néhány apróbb változtatás: Gerald szelleme kulcsszerepet kap, holott a könyvben benne sincs, a kutyus előélete sem derül ki, valamint itt szívrohamba... több»

 
Szilonka   2020. 02. 04.

Nekem nem a jelenben játszódó történet tetszett, hanem ami múltban történt és örökre meghatározta a nő életét.

Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood
Carla Gugino
 

Stephen King "Bilincsben" című regénye alapján.

(Berto49)
 
z ilyen típusú alkotásokra szokás rásütni, hogy "korrekt iparosmunka", és itt talán annyiban nem passzol a definíció, hogy a filmnek láthatóan ennél azért komolyabb ambíciói is lennének, de nem futja többre egy konyhapszichologizálással egybekötött tisztességes borzongatásnál. Avagy a Gerald's Game sikeresen megtörte a King-adaptációk sormintáját: most nem is egy zseniális és nem is egy tűzre való darab született, hanem egy olyan, amely egyszeri megtekintésre minden további nélkül ajánlható.

7/10 több»
 
Mindent egybe vetve ez most kissé sznobul fog hangzani, de számomra ez az idei év legjobb King-filmje, hiába az Az elképesztő sikere (A setét tornyot pedig gyorsan felejtsük el). Nem csak, mint pszicho thriller állja meg a helyét, hanem mint tűpontos könyvadaptáció. Egyedül a lezárás nem lett hibátlan, mivel meglehetősen sietősre vették vele a figurát, bár legalább nem lett feleslegesen két órásra duzzasztva. Jó ez, na. 8/10 több»
 
A szexuális abúzus, de tágabb értelemben a hatalmi fölénnyel való visszaélés e helyütt és ezen a ponton nem a gender-témák és a gender-szempontok aláhúzásával, hanem egész egyszerűen azzal jár, hogy verbális tetteket kell végrehajtani a probléma nyílttá tétele, illetőleg a tabuizálás megszüntetése érdekében. Poétikusan, de a valósághoz hűen fogalmazva mindez a (fel)szabadulás és a megszabadulás története is, Jessie története ezek alapján pedig minden nő, de minden férfi története is lehet. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.