Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Gerald's Game

(Gerald's Game)
 
Berto49  2017. 10. 07.

!!!Spoiler!!! Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön! Azt gondoltam, hogy jó néhány hónapot kell várni erre a King-adaptációra, amelynek eredeti regényét anno olvastam is. Alig néhány nap után, hogy olvastam és beírtam a kívánságlistámra ezt a nagyon várós mozit, egy ismeretlen jótevő (a filmek Atyja áldja meg érte!) készített hozzá magyar feliratot. Nehéz, de nagyon sikeres adaptáció ennek a kamaradarabnak az elkészítése, hiszen mindössze egy házaspár, Jessie és Gerald a főszereplő, az utóbbi pedig hamarosan a kezdet után szívrohamban meghal, és csak Jessie hagymázas hallucinációban „osztja az észt”. A megbilincselt szerencsétlen asszony múltjának sötét foltja flashback epizódokban tárul fel. Érdekes, hogy King néhány más írásában használt motívum is feltűnik a darabban; a Cujo-féle kutya, vagy a "Dolores Claiborne " című regényében is jelentős szerepet játszó teljes napfogyatkozás. Stephen King kimeríthetetlen tehetsége a szörnyűséges történetek kitalálásában nagyszerű lehetőségeket nyújt a filmkészítők számára is. Ez a feldolgozás szerintem a nagyon jók közé tartozik. Carla Gugino eddig az általam látott filmekben nem hívta fel magára a figyelmemet, de mostantól meg vagyok győződve kiugró tehetségéről.

 
Deku  2018. 02. 15.

Nagyon remek volt a film minden egyes mozzanata. Szeretném újra megnézni amint lehet. Ez a film egész stabilan össze van tákolva. Szerintem teljesen rendben van mind a karakter felépítés mind pedig a történeté.

 
Hetedik  2017. 10. 02.

Vártam már az adaptációt, a könyv nagyon tetszett és a film sem okozott csalódást. Remek színészek, néhány apróbb változtatás: Gerald szelleme kulcsszerepet kap, holott a könyvben benne sincs, a kutyus előélete sem derül ki, valamint itt szívrohamban hal meg a férfi, pedig eredetiben a nő rúgásától. Ettől függetlenül feszült és izgalmas, olykor brutális is, vissza tudja adni a könyvet. A zárójelenet pedig parádés.

 
Zsceeeka  2017. 10. 30.

Imádtam a filmet, bár, mielőtt megnéztem (és kijött) gyorsan el is olvastam az alapjául szolgáló könyvet. A 2 együtt nagyon hatásos, kiegészíti egymást, nem tudom, a könyv nélkül milyen lett volna, de így kiemelkedő.

 
Syracuse  2017. 11. 24.

A könyvet még nem olvastam, így jelenleg a legutóbbi King-adaptációhoz tudom hasonlítani, amit láttam, az pedig a szintén Netflixes 1922 volt. Én tökéletesen elégedett voltam a végeredménnyel, a kevés szereplő, kevés helyszín kombóval jól dolgoztak a készítők. A hangulat végig nyomasztó, sejtelmesen rémisztő.

Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Carla Gugino
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood
Carla Gugino
Smoking Barrels: Gerald's Game
z ilyen típusú alkotásokra szokás rásütni, hogy "korrekt iparosmunka", és itt talán annyiban nem passzol a definíció, hogy a filmnek láthatóan ennél azért komolyabb ambíciói is lennének, de nem futja többre egy konyhapszichologizálással egybekötött tisztességes borzongatásnál. Avagy a Gerald's Game sikeresen megtörte a King-adaptációk sormintáját: most nem is egy zseniális és nem is egy tűzre való darab született, hanem egy olyan, amely egyszeri megtekintésre minden további nélkül ajánlható.

7/10
Popcorn Project - Gerald's Game
Mindent egybe vetve ez most kissé sznobul fog hangzani, de számomra ez az idei év legjobb King-filmje, hiába az Az elképesztő sikere (A setét tornyot pedig gyorsan felejtsük el). Nem csak, mint pszicho thriller állja meg a helyét, hanem mint tűpontos könyvadaptáció. Egyedül a lezárás nem lett hibátlan, mivel meglehetősen sietősre vették vele a figurát, bár legalább nem lett feleslegesen két órásra duzzasztva. Jó ez, na. 8/10
Dunszt.sk - Gerald's Game
A szexuális abúzus, de tágabb értelemben a hatalmi fölénnyel való visszaélés e helyütt és ezen a ponton nem a gender-témák és a gender-szempontok aláhúzásával, hanem egész egyszerűen azzal jár, hogy verbális tetteket kell végrehajtani a probléma nyílttá tétele, illetőleg a tabuizálás megszüntetése érdekében. Poétikusan, de a valósághoz hűen fogalmazva mindez a (fel)szabadulás és a megszabadulás története is, Jessie története ezek alapján pedig minden nő, de minden férfi története is lehet.
 

Stephen King "Bilincsben" című regénye alapján.

(Berto49)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.