Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
NA

Gerald's Game

(Gerald's Game)
 
Berto49  2017. 10. 07. 06:50

!!!Spoiler!!! Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön! Azt gondoltam, hogy jó néhány hónapot kell várni erre a King-adaptációra, amelynek eredeti regényét anno olvastam is. Alig néhány nap után, hogy olvastam és beírtam a kívánságlistámra ezt a nagyon várós mozit, egy ismeretlen jótevő (a filmek Atyja áldja meg érte!) készített hozzá magyar feliratot. Nehéz, de nagyon sikeres adaptáció ennek a kamaradarabnak az elkészítése, hiszen mindössze egy házaspár, Jessie és Gerald a főszereplő, az utóbbi pedig hamarosan a kezdet után szívrohamban meghal, és csak Jessie hagymázas hallucinációban „osztja az észt”. A megbilincselt szerencsétlen asszony múltjának sötét foltja flashback epizódokban tárul fel. Érdekes, hogy King néhány más írásában használt motívum is feltűnik a darabban; a Cujo-féle kutya, vagy a "Dolores Claiborne " című regényében is jelentős szerepet játszó teljes napfogyatkozás. Stephen King kimeríthetetlen tehetsége a szörnyűséges történetek kitalálásában nagyszerű lehetőségeket nyújt a filmkészítők számára is. Ez a feldolgozás szerintem a nagyon jók közé tartozik. Carla Gugino eddig az általam látott filmekben nem hívta fel magára a figyelmemet, de mostantól meg vagyok győződve kiugró tehetségéről.

 
Hetedik  2017. 10. 02. 22:47

Vártam már az adaptációt, a könyv nagyon tetszett és a film sem okozott csalódást. Remek színészek, néhány apróbb változtatás: Gerald szelleme kulcsszerepet kap, holott a könyvben benne sincs, a kutyus előélete sem derül ki, valamint itt szívrohamban hal meg a férfi, pedig eredetiben a nő rúgásától. Ettől függetlenül feszült és izgalmas, olykor brutális is, vissza tudja adni a könyvet. A zárójelenet pedig parádés.

 
Wild-W  2017. 09. 07. 01:29

Nem mondanám, hogy King egyik legütősebb története lenne, de nagyon intenzív élményt tud adni. Egy kicsit perverz, szóval csakis erős idegzetűeknek ajánlanám. A műfaj kedvelői azonban garantáltan jól szórakoznak majd.

 
Durran  2017. 09. 05. 01:21

Nehéz eldöntenem, hogy ez egy jó film, csak épp gyenge a dramaturgiája, vagy egy igencsak ütős történet ez, csak túltolt a hangulata. Én egyszerűen kihagyhatatlannak mondanám.

Carla Gugino
Carla Gugino
Smoking Barrels: Gerald's Game
z ilyen típusú alkotásokra szokás rásütni, hogy "korrekt iparosmunka", és itt talán annyiban nem passzol a definíció, hogy a filmnek láthatóan ennél azért komolyabb ambíciói is lennének, de nem futja többre egy konyhapszichologizálással egybekötött tisztességes borzongatásnál. Avagy a Gerald's Game sikeresen megtörte a King-adaptációk sormintáját: most nem is egy zseniális és nem is egy tűzre való darab született, hanem egy olyan, amely egyszeri megtekintésre minden további nélkül ajánlható.

7/10
 

Stephen King "Bilincsben" című regénye alapján.

(Berto49)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.