Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
76
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Vélemények: Gerald's Game (2017)

 
Lonka   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Elsőre elég gyermetegnek tűnik a történet, de sokkal több van benne. Igazi SK story. Izgalmas és lehengerlő.

 
Filmelemző   2018. 07. 22.

a nap véleménye

Egy befeszült játék

Stephen King 1992-es regényéből Mike Flanagan készített nehezen meghatározható műfajú fimet, mely szerintem leginkább thrillernek tűnik (bár sok helyen drámaként szerepel). A sztori érdekes: egy szexuális játékok során ágyhoz bilincselt nő esete, aki teljesen magára marad egy elhagyatott házban, mert férje még az aktus előtt szívrohamot kap. Ennyi spoiler nélkül is köztudott a filmről. A folytatás viszont meglepetéseket rejt és leköti a nézőt. Az eseményeket három szálon látjuk: az egyik a nő szabadulási próbálkozásait mutatja be, a másik egy felsejlő gyermekkori emlékét tárja elénk, a harmadik pedig látomásairól szól. Érdekes a rendezés, bár néhol kicsit hatásvadász, néhol kifejezetten ide... több»


 
Berto49   2017. 10. 07.

!!!Spoiler!!! Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön! Azt gondoltam, hogy jó néhány hónapot kell várni erre a King-adaptációra, amelynek eredeti regényét anno olvastam is. Alig néhány nap után, hogy olvastam és beírtam a kívánságlistámra ezt a nagyon várós mozit, egy ismeretlen jótevő (a filmek Atyja áldja meg érte!) készített hozzá magyar feliratot. Nehéz, de nagyon sikeres adaptáció ennek a kamaradarabnak az elkészítése, hiszen mindössze egy házaspár, Jessie és Gerald a főszereplő, az utóbbi pedig hamarosan a kezdet után szívrohamban meghal, és csak Jessie hagymázas hallucinációban „osztja az észt”. A megbilincselt szerencsétlen asszony múltjának sötét foltja flashback epizódokban tárul fel. Érdekes, hogy King néhány más írásában használt motívum is feltűnik a darabban; a Cujo-féle kutya, vagy a "Dolores Claiborne " című regényében is jelentős szerepet játszó teljes napfogyatkozás. Stephen King kimeríthetetlen tehetsége a szörnyűséges történetek kitalálásában nagyszerű lehetőségeket nyújt a filmkészítők számára is. Ez a feldolgozás szerintem a nagyon jók közé tartozik. Carla Gugino eddig az általam látott filmekben nem hívta fel magára a figyelmemet, de mostantól meg vagyok győződve kiugró tehetségéről.

 
indingo   2020. 02. 01.

Érdekesen bontakozott ki a történet, ahogy egyre több mindent tudtunk meg a nő múltjáról, s hogy miért is alakulhatott így az élete.

 
Deku   2018. 02. 15.

Nagyon remek volt a film minden egyes mozzanata. Szeretném újra megnézni amint lehet. Ez a film egész stabilan össze van tákolva. Szerintem teljesen rendben van mind a karakter felépítés mind pedig a történeté.

 
HETEDIK   2017. 10. 02.

Vártam már az adaptációt, a könyv nagyon tetszett és a film sem okozott csalódást. Remek színészek, néhány apróbb változtatás: Gerald szelleme kulcsszerepet kap, holott a könyvben benne sincs, a kutyus előélete sem derül ki, valamint itt szívrohamban hal meg a férfi, pedig eredetiben a nő rúgásától. Ettől függetlenül feszült és izgalmas, olykor brutális is, vissza tudja adni a könyvet. A zárójelenet pedig parádés.

 
Szilonka   2020. 02. 04.

Nekem nem a jelenben játszódó történet tetszett, hanem ami múltban történt és örökre meghatározta a nő életét.

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Amikor az ember meglátja, hogy Stephen King egy újabb regényét megfilmesítik, már azon kezd tanakodni vajon most elszúrják-e megint vagy kivételesen hatásos lesz.Ez most szerintem elég jól sikerült. Lekötött, végig izgultam/drukkoltam. Talán a hallucinációk lehettek volna hitelesebbek.

 
sabnock666   2018. 08. 23.

Carla Guginó feljebb lépett ezzel a filmmel egy szintet legalább.....hatalmasat alakít benne. Stephen King a horror koronázatlan királya,szinte minden írása remekmű... Jó film sikeredett és ehhez kellett a rendező világos meglátása mit is akar látni. Nekem nagyon bejött!Kötelező darab!

 
Márton   2018. 11. 13.

Nem könnyű szórakozás a Gerald's Game

A 2017-es Gerald's Game magyarosítva Bilincsben, Stephen King 1992-ben megjelent könyvét veszi alapul és bevallom sokáig azért nem voltam annyira kíváncsi a filmváltozatára mert nem nagyon tudtam elképzelni hogy miként is lehetne filmre vinni eme történetet, vagyis pontosítva ezt, jól filmre vinni! Aztán miután láttam hogy a film rendezője és forgatókönyvírója az a bizonyos Mike Flanagan volt, akit kimondottan nagyra tartok az eddigi munkásságai miatt (Mielőtt felébredek, Hush, Ouija:A gonosz eredete és jelenleg is épp megtekintés alatt álló sorozata a The Haunting of Hill House) már egész kíváncsi lettem a filmre és persze arra, hogy miként is fog eme kiváló rendező egy olyan nehéz alapanya... több»

 
Syracuse   2017. 11. 24.

A könyvet még nem olvastam, így jelenleg a legutóbbi King-adaptációhoz tudom hasonlítani, amit láttam, az pedig a szintén Netflixes 1922 volt. Én tökéletesen elégedett voltam a végeredménnyel, a kevés szereplő, kevés helyszín kombóval jól dolgoztak a készítők. A hangulat végig nyomasztó, sejtelmesen rémisztő.

 
Zsceeeka   2017. 10. 30.

Imádtam a filmet, bár, mielőtt megnéztem (és kijött) gyorsan el is olvastam az alapjául szolgáló könyvet. A 2 együtt nagyon hatásos, kiegészíti egymást, nem tudom, a könyv nélkül milyen lett volna, de így kiemelkedő.

 
Wild-W   2017. 09. 07.

Nem mondanám, hogy King egyik legütősebb története lenne, de nagyon intenzív élményt tud adni. Egy kicsit perverz, szóval csakis erős idegzetűeknek ajánlanám. A műfaj kedvelői azonban garantáltan jól szórakoznak majd.

 
Durran   2017. 09. 05.

Nehéz eldöntenem, hogy ez egy jó film, csak épp gyenge a dramaturgiája, vagy egy igencsak ütős történet ez, csak túltolt a hangulata. Én egyszerűen kihagyhatatlannak mondanám.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.