80 éves korában elhunyt David Warner színész.

Halálának hírét családja közölte a nyilvánossággal. “Az elmúlt 18 hónapban a rá jellemző méltósággal és méltósággal állt hozzá a diagnózisához. Nekünk, a családjának és a barátainak nagyon fog hiányozni, és jószívű, nagylelkű és együttérző emberként, partnerként és apaként fogunk rá emlékezni, akinek rendkívüli munkássága oly sokak életét érintette meg az évek során. Megszakad a szívünk” - adta közre a BBC.

Az 1941-ben Manchesterben született színész a legtöbbek számára talán legismertebb alakítása a James Cameron rendezésében készült 1997-es Titanicban látható mint Spicer Lovejoy.

További ismert szerepei a kultikusnak számító Ómen, a Vaskereszt, az Időről időre, a Tron, avagy a számítógép lázadása és a Twin Peaks című produkciókban láthatók. Az 1981-ben megjelent Masada című filmben nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték legjobb mellékszereplő kategóriában.

Warnert élettársa, Lisa Bowerman, fia, Luke és menye, Sarah, jó barátja, Jane Spencer Prior, első felesége, Harriet Evans gyászolják. Nyugodjon békében!

95 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
David Warner

David Warner

szül. 1941. 07. 29. - elhunyt 2022. 07. 24.
Manchester, England, Egyesült Királyság
David Hattersley Warner (1941. július 29.) angol színész, aki mind romantikus, mind pedig negatív karaktereket alakított a színpadon, filmekben, továbbá hangját adta animációkhoz, és videojátékokhoz egyaránt. Világszerte ismert, mint az eredeti Star Trek egyik karakterszínésze. Warner többek között még olyan filmekről ismert, mint... több»