Gyászhír: Meghalt Angelo Badalamenti, a Twin Peaks zeneszerzőjeA kép forrása: Sixteen Miles Out/Unsplash

Vasárnap elhunyt Angelo Badalamenti, a Twin Peaks, a Kék bársony és a Mulholland Drive - A sötétség útja zeneszerzője. 85 éves volt.

Dédunokaöccse az Instagramon jelentette be halálát, azt írva: "Dédnagybátyám, Angelo Badalamenti átlépte a létezés egy másik síkjára".

David Lynch hétfőn egyszerűen csak annyit mondott: "Ma nincs zene".

Lynch 1990-ben így nyilatkozott az L.A. Timesnak: "Életem legboldogabb pillanatai közé tartozott, amikor Angelóval dolgoztam. Nagy szíve van, és megengedte, hogy belépjek a világába és belekeveredjek a zenébe."

"Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, azonnal kialakult köztünk egyfajta kapcsolat - én nem tudtam semmit a zenéről, de nagyon érdekeltek a hanghatások és a hangulat. Angelóval dolgozva sok mindenre rájöttem a hangeffektekről és a zenéről, hogy mennyire közel állnak egymáshoz."

Badalamenti Brooklynban született, a Manhattan School of Music-on szerzett alap- és mesterszakos diplomát, majd színházban és reklámszakmában dolgozott.

Badalamentit Isabella Rossellini ének trénerének vették fel a Kék bársony forgatására, és Lynch-csel közösen írták meg a "Mysteries of Love" című dalt, amikor nem tudták megszerezni a "Blue Velvet" jogait. 

Rémálom az Elm utcában 3 és a Karácsonyi vakáció után újra összeállt Lynch-csel és Julee Cruise-zal a Twin Peaks sorozat soundtrackjéhez, amelyben minden főszereplőnek témát írt. A "Twin Peaks Theme" elnyerte a pop instrumentális előadásért járó Grammy-díjat.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából