Készülj a rettegésre, jön a film az egyik legjobb horror videojáték alapján!

David F. Sandberg az elmúlt években olyan filmekkel hívta fel magára a figyelmet, mint az Annabelle 2: A teremtés, Shazam! és az Amikor kialszik a fény. A rendező most a következő nagy dobására készül, amely nem más, mint a PlayStation platformján megjelent Until Dawn horror-videojáték adaptációja lesz.

A projekt forgatókönyvét a jelenlegi értesülések szerint az a Gary Dauberman fejleszti, aki korábban olyan produkciókon dolgozott, mint Az apáca, Az és az Annabelle filmek. Bár a cselekmény részleteit továbbra is rejtély övezi, a film elbeszélését már most úgy írják le, mint egy "korhatáros besorolású és félelmetes szerelmes levél a horror műfajához".

Az eredeti videojáték történetének középpontjában egy nyolc főből álló baráti társaság áll, akik csapdába esnek egy távoli hegyi menedékhelyen, ahol felfedezik, hogy nincsenek egyedül, és a rettegésen és a félelmen keresztül kell eligazodniuk, hogy túléljék az éjszakát.

A játékhoz egyébként olyan színészek kölcsönözték a karakterüket, mint Rami Malek és Hayden Panettiere, bár egyelőre nem lehet tudni, hogy a filmváltozatban is részt vesznek-e majd.

“Az Until Dawn a rajongók kedvenc PlayStation-játéka, amelyet alig várjuk, hogy a mozivászonra is elhozzunk” - nyilatkzott Asad Qizilbash, a PlayStation Productions vezetője annak kapcsán, hogy a film a tervek szerint a Screen Gems, a PlayStation Productions és a Sony Pictures közös produkciója lesz.