Adam Driver (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában), aki a Star Wars-trilógiában Kylo Ren szerepét alakította, a "The Rich Eisen Show" című műsorban elárulta, hogy karakterének íve jelentősen megváltozott az eredeti elképzeléshez képest.

Eredetileg úgy tervezték, hogy Kylo Ren egyre gonoszabbá válik, és a trilógia végére határozottan a sötét oldal mellé áll. Ez a koncepció a fordítottja volt Darth Vader útjának, ahogyan azt J.J. Abrams leírta a Driver számára. A karakter fejlődése azonban más irányt vett a filmek készítése során, különösen a Rian Johnson által rendezett Star Wars: Az utolsó Jedikben, ahol Kylo Ren íve eltolódott, de még mindig a karakteréhez igazodott.

A Skywalker kora tovább változtatta Kylo Ren történetét, és a közte és Rey közötti kettősségre, valamint a Ben Solo-vá való visszaváltozására fókuszált, ami nem volt része az eredeti terveknek. Driver megemlítette, hogy amikor először jelentkezett a szerepre, ez az irány nem merült fel.

A trilógiában más karakterek esetében is hasonló eltérések történtek, például Daisy Ridley Rey-je esetében, akinek háttértörténete többször is megváltozott. Végül Skywalker kora során kiderült, hogy ő Palpatine császár unokája, amely változásról Ridley-t a forgatás alatt tájékoztatták.

Adam Drivert legközelebb Michael Mann Ferrari című filmjében láthatjuk, mely december 28-án debütál a hazai mozikban.

Az interjút idelent láthatjátok.