Az HBO Max a mai napon a magyar filmművészet egy figyelemre méltó alkotásával bővítette a filmek széles körű gyűjteményét. A 2012-ben készült Tüskevárral egy egyedülálló és magával ragadó történet került fel a platformra.

Balogh György által rendezett Tüskevár Fekete István azonos című, nagysikerű regényének adaptációja. A történet a festői magyar vidéken bontakozik ki, bepillantást nyújtva a nézőknek Magyarország természeti szépségeinek és kulturális örökségének szívébe. Ez a felnőtté válásról szóló történet két városi fiú, Tutajos és Bütyök körül forog, akik egy nyarat töltenek vidéken, ahol értékes leckét tanulnak az életről, a barátságról és a természetről.

A film gyönyörűen adja vissza a regény lényegét, amely generációk óta a magyar irodalom alapműve és az iskolai tananyag része. Ez a történet a kaland és a gyermekkorból a kamaszkorba való átmenet témáival dolgozza fel, miközben a magyar tájak és a vidéki élet ábrázolása lenyűgöző hátteret biztosít a történethez.

A film másik  erőssége a szereposztásban rejlik, hiszen a főbb szerepeket a magyar filmszakma olyan jeles alakjai alakítják, mint Haumann PéterSzacsvay LászlóPogány JuditMolnár PiroskaKovács Lajos és Eperjes Károly.

Ha szeretted az eredeti könyvet vagy vagy újra megnéznéd a filmet, a mafabos adatlapon az HBO Max logóra kattintva akár el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

(Frissítés: A film az HBO előzetes bejelentése ellenére egyelőre nem került fel a platformra.)

51 Tüskevár  (2012)

családi | dráma | kaland

Fekete István klasszikusa alapján újra megelevenedik a Tüskevár, amely kicsit és nagyot egyaránt kalandra csábít. Ki ne emlékeznek Matulára, a berek nagy tanítómesterére, a... több»